Şimdi Ara

beyinsiz olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sınavlar kişinin zeka düzeyinden çok disiplinli çalışmasına , dikkatini vermesine ve gözlemine de bağlıdır.Yani çözdüğün soru sayısını,denemeleri sayarak uğraşma. Dikkat eksikliğinin,konuyu anlamak için yaptığın gözlemi ve bunları günden güne uygulayabileceğin şekilde kendini geliştir.
  • her şey çalışmakla olmuyor. sen 12 sene boyunca okul hayatında calismadiysan son sene bir şey kazanamazsin ki. o 110 115 net yapan adamların ilkokul ortaokul ortalamalarına baksan hepsininki en kotu 95tir. küçüklükten beri kitap okuyorlardir, matematiğin temelini sağlam atmışlardır. bir konuyu ne kadar uzun sürede ogrenirsen o kadar oturur. son senede temel atması çok çok zor. günde 10 12 saat çalışacaksın ancak yani. sınavda 1.5 net yaptıysan matematikte çok çok çok büyük temelde sıkıntılar vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 , Bu durumda zekanın etkisinden söz ederken kendini bu şekilde kabullen demek istemiyordum.Başarısızlığını diğer insanların başarısıyla kıyaslama demek istiyordum.Bazı alanlara daha yatkın olsakta bu diğer şeyleri başaramayacağımız anlamına gelmiyor belli ki daha çok çalışman gerekiyor.Herkesin anlama kabiliyeti farklı belki yanlış çalışıyorsun belki anlatımından daha iyi anlayacağın bir hoca varken daha karmaşık anlatan bir hocadan ders videoları izliyorsun.İnternette faydalanabileceğin bir çok kaynak var öncelikle bunların hepsini araştır ve sana en iyi hitap edenleri belirle.Her şeyi mantığıyla öğrenmeye çalış ezber yapma.Konu çalışmayı sınav için mecburiyet olarak görmeyip yeni şeyler öğrenmenin zevkli olacağını düşünerek bu işe başla.En önemlisi yapabileceğine inan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Troll olduğumu söyleyen arkadaşlara ithafen YKS 2019 sonucum:

beyinsiz olmak
  • Knk zeka ile ilgili diyen varsa asıl gerizekalı odur. Kendini hor görme. Yeterince çalışmamış ya da çalışacak ortamı (aile,parasal vb.) bulamamış olabilirsin. Bunlar doğal şeyler. Her istediğimizi tekte başarabilseydik bir anlamı kalmazdı zaten. Sen sanıyor musun ki iyi derece yapanların hepsi son sene çalışıp yaptı. Bazıları 6. Veyahut 7.sınıftan beri özel ders alan tipler. Böyle insanlar var. Ya da sınavda iyi derece yapıp küçük dağları ben yarattım modunda dolaşan tipler de var. Değmez böyle şeyler için kendini üzmene. Umarım istediğini yaparsın. Gerçekten istersen başaramayacağın şey yok.

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Bir şeyleri savunurken başka şeyleri illaki yereceksiniz değil mi.Bilim falan halt etmiş sizin yanınızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafanu -- 7 Temmuz 2020; 21:19:4 >
  • bafanu B kullanıcısına yanıt
    Hacı yerdiğim şey neymiş? 7.sınıftan beri özel ders alan demem mi sana battı? Sanki olmayan şeyler bunlar. Ülkenin klasiği. Kimisi zorla bir şeyler başarırken kimisinin eline bu fırsatlar geçmiyor. Ha bu dediklerimden çalışıp iyi sıralama yapanları ayrı tutuyorum. Yukarıda belirtmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 7 Temmuz 2020; 21:6:17 >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Ne demek zeka ile ilgili diyen gerizekalıdır . Zeka ile ilgilidir tabiki. Ancak ilgili olduğu tek şey zeka değil. Temel, zeka, çalışma, konstantrasyon, motivasyon, maddi durum, sınav şansı ve bunun gibi onlarca etken var. Zeka da bu etkenler arasındaki en önemlilerinden.

Ama zeka dediğimiz kavram çok geniş, benim zekadan kastım analitik düşünme yeteneği. Yoksa yüzlerce binlerce farklı alana ayrılır zeka. Basketbol zekası, futbol zekası, matematiksel zeka, ezber yeteneği, sosyal zeka ve daha nicesi.

Bu sınavda kötü yapan birinin ben aptalım tribine girmesi aşırı yanlış. Çünkü aptal insan doğru bir kalıp değil. Bir konuda yetersiz olan başka bir konuda iyi olabilir. Tek bir konuda kötü olduğun için karalar bağlamana gerek yok. Hayatına farklı şekilde yön vermeye çalış.

• NyberRoar N kullanıcısına yanıt
    Zeka ile alakalı değil dememden kasıt ortalama zekalı birinin üstün zekalı birinden ayrılmaması. Sonlarda yazdıklarına katılıyorum. Ama zeka tabanlı bir sınav değil bu. İki kelimeyi bir araya getiremeyen adamların iyi sonuçlar yaptıkları var. Özveriye bakıyor. YouTube’de 1.2m sıralamadan 20k çekmiş bir eleman vardı diye hatırlıyorum. O da salak mıydı? Hayır. İmkanların elvermemesinden kaynaklı hep. Demek istediğim buydu aslında. Belki de ben tam olarak açıklayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Zeka ile alakalı değil dememden kasıt ortalama zekalı birinin üstün zekalı birinden ayrılmaması. Sonlarda yazdıklarına katılıyorum. Ama zeka tabanlı bir sınav değil bu. İki kelimeyi bir araya getiremeyen adamların iyi sonuçlar yaptıkları var. Özveriye bakıyor. YouTube’de 1.2m sıralamadan 20k çekmiş bir eleman vardı diye hatırlıyorum. O da salak mıydı? Hayır. İmkanların elvermemesinden kaynaklı hep. Demek istediğim buydu aslında. Belki de ben tam olarak açıklayamadım
    Demek istediğini yeni anladım. Çoğuna katılıyorum. Ama tekrar şunu söylemek istiyorum, ortalama zekalı ile üstün zekalıyı ayıramaz bu sınav. Çünkü bir sürü farklı etken var. Ama analitik düşünme yeteneği daha iyi olan birisi aynı şartlar altında daha iyi yapar buna eminim.

İki kelimeyi bir araya getirememek analitik zekası düşükten ziyade kendini ders dışında hiçbir konuda geliştirmemiş, sosyal zekası düşük insan profili bana göre. Bir de şunu tekrar ifade edeyim. Sınava çalıştığı ve uygun şartlar oluştuğu halde düşük yapan birisi bana göre aptal veya salak olduğu için düşük yapmamıştır. Zaten insanlara bu tarz ithamlarda bulunmak haddim değil. Muhtemelen analitik düşünme yeteneği, sınavda iyi yapanlara göre daha düşüktür. Ama diğer konularda diğerlerinden çok daha iyi olabilir.

Zaten iki insanın zekasını karşılaştırmak mümkün değil bana göre. Sadece belirli alanlardaki yeteneği kıyaslanabilir.

• NyberRoar N kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.

• Öncelikle teşekkürler arkadaşlar konunun bu kadar ilgi çekeceğini düşünmüyordum. Ben hala sınavdan düşük yapmamın sebebini yetersiz zeka olarak görüyorum. Hayatım boyunca yaşadığım akademik zorluğun başka bir açıklaması olamaz. 120 soruluk bir "TEMEL" yeterlilik sınavından anca 30 net yapabildim. Şu sınava ortaokula giden bir çocuk girse benden daha fazla net çıkarırdı. Geleceğimi düşündükçe kafayı yiyorum, daha üniversiteye geçiş sınavında geçerli puan alamayan bir insan hayatta ilerleme katedebilir ki? Yaşıtlarım üniversite okuyorken ben herkesin derece yapmasalar bile yüksek puan alabildikleri bir sınavda tökezleyip yerimde sayıyorum. Ailemin de artık bana maddi olarak yardımcı olacağını sanmıyorum. Babam kesinlikle bir kez daha hazırlanmama izin vermeyecektir. Benim önümde şu anda iki seçenek var:

1.Babamın sözüne gelip asgari ücretli bir iş bulup yaşamımı sürdürmek
    2.4 senelik vasat bir üniversite için şehir dışına tercih yapmak.

Yani anlayacağınız iki ucu boklu değnek. İki durumda da boktan bir hayat beni bekliyor.

• O boktan hayat demekle neyi kastettin. Kime göre neyi sorguluyorsun. Bugün 20.000 üni mezunu iş bekliyor ve beğenmediğin asgari ücretin yarısına bile razı. Baban haklı çünkü yok durumu yok adamın. Sakın asi gelme adam çaresiz demek ki. Herkes tıp okusa Boğaziçi Odtü vb okusa kalırmıydı anlamı hayatın. Hayata çok maddi bakma ve herşey değil. bu yıl sınava giren evladım var o yüzden yazdım.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 3:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __caesar

-
    "Küçüklükten beri yatıp hiç derslerine çalışmamışsın" kısmına katılmıyorum. Benden daha az çalışıp matematiği her zaman 80-90 gelen arkadaşlarım vardı ortaokulda lisede. Doğuştan bir şey yani bu saydığın analitik düşünme, okuduğunu anlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copyofacopy -- 8 Temmuz 2020; 16:58:2 >
  • Ben bu sınavın zekayla uzaktan yakından alakası olduğunu sanmıyorum. Çalışma, konsantrasyon, süreklilik ve fedakârlık istediğini düşünüyorum. Kendini illa ''beyinsiz'' olarak nitelendireceksen bunu sınavda nispeten daha kötü yaptığın için değil, bu sınavı bir zeka turnusolu olarak gördüğün için yapmalısın.
    Ağabeyim ilk senesinde 160k'ya girmişti, ikinci senesinde ilk 7k'ya girerek tıp fakültesi tercihi yaptı. İkinci senesinde muhteşem bir zeka artışı olmuş anlaşılan. Öte yandan bir arkadaşım, gerçekten anlatılan hiçbir şeyi ilk seferde anlamazdı. En az 2-3 kere anlatılması lazımdı ki kavrayabilsin. Ama çocuk öyle bir çalışıyordu ki kafasını kaşıyacak vakti yoktu sanki. Gerçekten bu kadar ders çalışan başka birisini görmedim. Okuldan çıktığımızda otobüse yürürken bile bizim arkamızdan yürüyerek test çözüyordu(tamamen ciddiyim). Sonuç olarak konuştuğumuzda bu yıl ilk 30k'ya girebileceğini söylüyor.
    Bu sınavda başarılı olmak istiyorsan;

1-Görebileceğin kadar soru tipi gör.
    2-Her gün az da olsa çalış.
    3-Gününün belirli bir zamanını alan bir alışkanlığın varsa bundan taviz ver.
    4-Her hafta ve her gün belirli tekrarların olsun.
    5-Hedef koy ve konsantre ol.

Bunlar daha gider tabii ki. ''Peki sen bunları yaptın mı?'' diye sorarsan yapmadım çünkü benim hedefim bu sınavdan geçen yolun üzerinde değil. Benim 3 yıl sonraya dair mesleki ve akademik olarak bir hedefim de yok çünkü gün içinde bile kafamdaki istekler ve tutkular farklı yönlere kayabiliyor. İngilizceni öğren, insanlarla tanışmayı ve sosyalleşmeyi öğren, matematiğe farklı bir açıdan bakarak anlamaya çalış ve birazcık matematik bilgisine sahip ol ki hayata bakış açın farklı perspektifler kazansın. Ama sakın; kendini, yine senin gibi insan olan birilerinin belirlediği kriterlerin temeline dayanan ''zeka'' kavramından yoksun olduğunu düşünerek yaşatma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Imm hilmi bunu sevmedi

Kafaniza takilmasi gereken en son yerdir bu forum. Sirf moral bozmak icin 100 110 yaziyo cogu, cogu dedim cunku cidden iyi yapanlar var ama sinavdan sonrayi bekleyin bi cogu yok olacak.
    100 110 arası yazanların %80 doğru muhtemelen kendimden biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.