Şimdi Ara

Beyaz Unibody Macbook A1342 (Kullanıcı Kulübü - Ana Konu) High Sierra Desteği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
13.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim.
  • Alt kapak değişim programını sormanızı öneririm. Çünkü orada satın alınma tarihinden itibaren 4 yıl içerisinde getirilen ürünlerin kapakları değiştirilecektir tarzında bir ibare vardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Evet ben de değiştirmek istedim ama program bitti dedi yetkili servis.https://www.apple.com/tr/support/macbook-bottomcase/
    Burada orijinal satın alma tarihinden sonraki 4 yıl demiş.
  • Merhaba arkadaşlar,
    bende late 2009 serisinden aldım 1 tane, 660 TL ye aldım, 256 gb hdd ve 6 gb ram i vardı, kasası orta kusurlu, tuş takımı bazen sert basmayı gerektiriyor olsa da üzerinde Sierra yüklü, ilk mac deneyimim ve gerçekten kendine hayran bıraktırıyor.

    şuan xcode ve swift öğrenme çalışmaları yapıyorum, hız olarak öldürmüyor kesinlikle, ram i 8 e çıkartmak iyi gelebilir diye düşünürken konuyu tesadüfen dh da görünce çok sevindim Önder hocam'a mesaj attım o da ssd tavsiyesinde bulundu. şimdi araştırma yapıyorum bakalım uygun fiyata ssd ve ram denk getirebilirsem alacağım. bir de batarya alma niyetim var ama şuan 2 saate yakın dayanıyor.

    selam ve sevgilerimler




  • selam arkadaşlar,
    MACBOOK AIR 11" 2010 almak mı mantıklı yoksa bu cihazı mı?
  • krocker09 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar öncelikle formunuzu yeni gördüm gecen günlerde elime 2009 late macbook gecti. öncelikle batarya ömrü bittigi için a1331 mode bir batarya almak istiyorum.fakat turkiyede 300 350 tl gibi bir fiyat çekiyorlar ilki ebayda 30 $ oldugunu gördum. (Sokup takmada yetenekliyim cunku ilk firsatta arka kapagı sokup modelıne bakmak oldu işim :) Ve su an hangi model ss di ve ram alabilirim bu konuda bana yardımcı olabilirmisin mumkunse link vererek en ucuza bu modeli yukseltmek istiyorum ilginize tesekkurler... Not elimde amd 9600 quad qore 4 cb ddr 3 2 cb nvdia gt 630 128 mb ekran kartli bir pc satiyorum nedeni ise surekli adobe ve video editorluk ıcın pro x kullanmam mac icin deger diye dusunuyorum nede olsa apple daha iyi performas verir diye dusunuyorum ...
  • Puma01 P kullanıcısına yanıt
    Selam, batarya konusunda evet orijinal olanı o fiyatlarda ne yazık ki. Amazon'dan da iyi yorum almış bataryalara bakmanı öneririm.

    SSD konusunda ise yine iyi yorum almış ürünlere bak. SATA II ssd aramak pek mantıklı değil, SATA III yeni bir model alırsın. Evet SATA II hızında çalışacak bu bilgisayarda ama ileride lazım olursa başka bir yerde, orada kullanırsın ya da satarsan yine daha rahat olur. Ayrıca yeni nesil kontrolcülerin ömürleri eski SSDlere oranla daha fazla ve daha güvenilir. Özellikle Crucial'ın ram ve ssdleri Mac'lerle epey uyumludur. Bütçe kısıtlıysa da sadece okuma hızı değil, yazma hızı da yine yüksek bir ssd almaya çalış.

    Ram konusu ise biraz daha farklı, bu modellerde 1066mhz ddr3 ram kullanılıyor. Özellikle bu hızda 2. el bir ram alabilirsin. 1333 ya da 1600 mhz ddr3 ram kullanıp başarılı olanlar da var ama risk yinede. Sonuçta o ramler de 1066 mhz hızda çalışacak ve cas latency dediğimiz gecikme değerleri o ramlerde daha yüksek. Ayrıca kernel panic hataları da alabilirsin uyumsuz ram takarsan. En iyisi dediğim gibi 1066-1067 mhz ddr3 ram takmak. Marka konusunda da Crucial, OWC, Samsung ve Hynix bulabilirsin piyasada güvenilir.

    Yapacağın iş ne kadar performans gerektirir bilmiyorum ama beklentilerini de 9 yıllık bir bilgisayar için çok yüksek tutma derim. Tabi bizim evde de var hala bir tane, ssd ve ram takviyesiyle hala iyi çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    merhabalar yardımlarınız ıcın tesekkur ederım EBAY DAN BİR ADET BATARYA SIPARİS VERDİM BAKALIM pc henuz acılmadıgı ıcın ne kdr ram sahip bilmiyorum sokmek ıcınde ugrasmadım ama 2 cb dıye tahmin ediyorum ebayda 40 $ 4cb 2+2 crual var ama ssd için performansına bakıp nasıl yol ızlıcegımı dusunecegım ama bıraz masraf yaparım dıye dusunuyorum.tabiki sorun ınsallah bataryadadır:)) iletişim halınde olalım 2 cb ram sahıp olanlarlada ıletısıme gecebılırım...birde resim ekleyeyım Beyaz Unibody Macbook A1342 (Kullanıcı Kulübü - Ana Konu) High Sierra Desteği




  • Merhaba arkadaşlar, ben de bu akşam itibariyle 2010 A1342 Unibody MacBook aldim, özellikle bu serinin hastasıyım sırf o yüzden alıyorum ve bana fazlasıyla yeteceğine inanıyorum. ram 4 SSD ise 320 GB imiş. sahibinden'de denk getirip öyle aldim. Cihaz bana pazartesi ulaşacak, teslim aldıktan sonra güncelleme yapacağım.



    Bu cihazdan en iyi performansı almak için şuan ki opisyonlar yeterli olur mu? Yoksa ileride istediğim gibi takviye yapabilir miyim? En iyi deneyimi sunması için eklemem yapmam gerekirse neler yapmamı önerirsiniz?



    Bu kasanın hastasıyız, o yüzden sırf ilgim olduğu için aldım diyebilirim.


    Teşekkürler :)
  • Puma01 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaslar 2009 late mac için elinde 2 cb ram olanlar benımle ıletısım kurabılırlermı acaba 2x2 gb ram ıhtıyacım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Puma01

    Merhaba arkadaslar 2009 late mac için elinde 2 cb ram olanlar benımle ıletısım kurabılırlermı acaba 2x2 gb ram ıhtıyacım var

    Kardes önerim 2x4gb ram takmandir. Bir de SSD takviyesi ile oldukça performansla bir sekilde yoluna devam edebilirsin. Yeni high Sierra güncellemesi ile zaten boştaki ram miktarı 4 gb larda kalacak! Eger 4 gb ram takarsan problem yasayabilirsin diye düşünüyorum. Bilgin olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 18 Şubat 2018; 15:27:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turune az rastlanacak kadar temiz ve nadir bir a1342 ile gruba katildim. Koleksiyon amaciyla saklayacagim arada bir acip pilini tazeleyecegim. Sormak istedikleriniz olursa yardimci olabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaşlar dün açıklanan yeni MacOS birçok modelde çalışmayacak. Gerçi bu kadar sene bu cihazlara destek gelmesi harikaydı. Bir bakımdan şöyle bir güzellik oluyor. MacOS’daki uygulamalar Metal’e geçiyor ve OpenCL devri kapanmaya başlıyor. Bu bakımdan da Metal desteklemeyen ekran kartına sahip modellere destek kesiliyor yeni sürümde. Beyaz Unibody MacBook’ları bırakın 2012 altında kalan tüm MacBook’lara destek kalkıyor. Hatta 2012 başı MacBook Air bile destek dışı kalan modellerden. Aslında 2011 modeller deyince göze hala yeni gibi gelse de, üzerinden nereden baksanız 7 sene geçti. Windows’a göre bu yazılım desteği hala süper.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 5 Haziran 2018; 21:59:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası yeni aldığım mba’ yı bile pek açmıyorum. Bana bu beyaz kasalar çok daha güzel geliyor. Kullanımı ve ebatları tam olarak bu’dur dedirtiyor.

    Bu modeli alanlara 2x4gb ram ve mutlaka SSD takviyesi öneririm. Bilgisayar sanki yeniden doğuyor ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum, macbook pro var ama beyaz kasanın kullanımı daha hoşuma gidiyor hem klavyesi olsun hem görünümü çok farklı bence :)
    hele ki son çıkan macbookların klavyesi nasıl öyle bastığımı anlamıyorum.
  • Merhaba bu dönemde 2010 mid beyaz model alınır mı ? 8gb ram ve ssd mevcut temiz cihaz kutusuna kadar duruyor. günlük film dizi ufak çaplı photoshop evde esas pc başında olmadığım tatil dönemlerinde ufak düzeltmeler için almak istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remzican94

    Merhaba bu dönemde 2010 mid beyaz model alınır mı ? 8gb ram ve ssd mevcut temiz cihaz kutusuna kadar duruyor. günlük film dizi ufak çaplı photoshop evde esas pc başında olmadığım tatil dönemlerinde ufak düzeltmeler için almak istiyorum
    fiyatı iyi mi hocam bilmiyorum ama temiz cihaz ise alın, ben 2 sene önce 2009 cihaz aldım 6 gb ram ve ssd ile canavar oldu :)
  • Merhabalar, eşimde bu laptoptan var, batarya davul gibi şişti. Yeni batarya nereden alırız, ayrıca ses vs pek çok şey çalışmıyormuş, güncellemeden falan bahsetti fakat hiç macbook kullanmadım, bu cihazlar öldü mü yoksa batarya alıp dolar coşmuşken yenisini almadan bi süre daha idare eder mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emperor84

    Merhabalar, eşimde bu laptoptan var, batarya davul gibi şişti. Yeni batarya nereden alırız, ayrıca ses vs pek çok şey çalışmıyormuş, güncellemeden falan bahsetti fakat hiç macbook kullanmadım, bu cihazlar öldü mü yoksa batarya alıp dolar coşmuşken yenisini almadan bi süre daha idare eder mi.
    Mojave güncellemesini almadılar, high sierra'yı aldılar. eğer eşiniz bilgisayarı teşıma ve bir yere götürme ihtiyacı duymayacaksa ve sürekli priz olan bir yerde kullanacaksa bataryayı çıkartın ve sürekli şarj aletiyle kullanın. elektrik kesintisi olursa kapanır ama en azından şişkin bataryanın patlama riski olmaz. Yok illa batarya olsun taşınabilir olsun derseniz de bataryaları 250 lira civarındadır.

    bana sorarsanız masraf etmeye değmez. ama internette takılmalık, dizi izlemelik, sosyal medya sitelerinde gezinmelik güzel bir bilgisayar olur. ram yükseltip ssd falan takabilirsiniz çok performans sorunu yaşarsanız.

    ses çıkmaması neden olmuş olabilir bilmiyorum. kulaklık ile ses geliyor mu?




  • hayvan arkadas kullanıcısına yanıt
    Macbooklar bataryasız açılmıyor diye biliyorum. Aliexpressten batarya sipariş ettim. Aldığı günden beri de işletim sistemini hiç güncellemediğinden ses vs pek çok şey iptal olmuş, güncellemek isteyince de appstore gatip hatalar verip açılmıyordu, bütün gün uğraştım sonuçta eski işletim sistemini tekrar yükledim, kendi androidime apple müzik uygulamasını indirip oradan appstore hesabını açıp bilgileri güncelledim çünkü macbookta sürüm eski diyip açmıyordu, bu yöntemlerden hangisinden dolayı emin değilim ama düzeldi. El capitan çok ram istediğinden onu yüklemeyeceğim, 4 gb rame çıkartsam yeter mi yoksa 8 mi lazım el capitana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.