Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri, Bunaldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar aylardır arayıp tarıyorum artık bunaldım, bu işe bir son vermek istiyorum, tecrübeli bir arkadaşım bana söylesin, bu akşam gidip alıyorum hepsini, ben size verebileceğim fiyatları yazacağım. Önceliğim ise buzdolabı, diğerleri olmasa bile şimdilik sadece buzdolabı önerisi verseniz de olur.

    Max. 2250 TL Buzdolabı
    Max. 1250 TL Bulaşık Makinesi
    Max. 1500 TL Çamaşır Makinesi
    Max 1500 TL Ankastre Set

    Totalde 6500 TL bütçe. Siz isterseniz bölüşe bölüşe dağıtabilirsiniz. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.



  • Kimse cevap vermemiş. Bari ben olsam ne yapardım diye cevap vereyim, hem de bir iki bir şey yazayım belki karar vermeye yardımcı olur.

    Yakından bakıp haftalarca araştırnca daha çok özellikleri olanlar bulunabilir, ama bu fiyata çok daha iyilerinin olacağını pek sanmıyorum. Araştırma vaktim kısıtlıysa aşağıdaki alır geçerdim. Beyaz eşya biraz şans işidir. Her markanın kötü üretimleri denk gelebiliyor. Gaggenau dahil hepsi bozulabilir. Bulunduğunuz yerdeki servis durumunu dikkate almak iyi olur.

    Çamaşır makinesinde farkında olmadan eski serileri almayın. Özellikleri az olsun yeni seri olsun. Etiketler faydalıdır, performans ölçümleri vardır. Lavamat 50'lerden beri var, programları oturmuş. Yorgan programı diyorsa mesela yorganı gerçekten yıkar.

    Buzdolbında hacim önemli, fiyatı çok etkiliyor. Bence hepsi yetersiz ve kötü. Kötünün iyisini yazdım. Sharp vs düşünülebilir ama fiyatlar çok yükseliyor. Bence bu sektöre çamaşır makinesindeiki gibi performans testleri de gelmeli.

    Bulaşık makinesinde beklentiler yüksektir ama alıcılar kendileri de her zaman farkında değiller bence :) Fiyat için ucuz alternatif de yazdım.

    Ocak / Fırın: Burada mutfak kültürü önemli. Kuzey ülkeleri ocaklarında kahve çay için küçük göz bulunmaz. Fırında da benzer şekilde incelikler vardır. Bu yüzden yerli Arçelik/Beko veya pazara iyi adapte olmuş Bosch da tercih edilebilir. Zanussi makul fiyatlı ürünlerin arasında pişicirede tecrübesi yüksek bir markadır. Bu yüzden ilk baktıklarım arasında.

    Aspiratöre fazla para kaptırmayın. Bu bütçeyle yazık bence. Gürültü ve kapasite (m^3/saat) önemli.


    AEG L76680WD A 1600 Devir 8 kg ~1550

    SAMSUNG RL4352KBAWW / SAMSUNG RL4323RBAWW 473 LT ~2000

    Miele G 4203 Active Solo Bulaşık Makinesi / Zanussi ZDI16010XA Ankastre Bulaşık Makinesi 7 PRG ~2000 / ~1000

    Zanussi ZGO62414BA Ankastre Ocak ~550

    Zanussi ZOB442X MULTİFONKSİYON Ankastre TURBO FIRIN ~650

    Beko P40 / Arçelik P 182 ~260




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.