Şimdi Ara

beslenme ile zeka ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arjantinde, ekonomik/siyasal kriz ortamında doğan, bir nesil çocukta büyük oranda zeka geriliği olduğunu okumuştum,

çocuk eğitim kitaplarında, iyi beslenme ile zeka ve fiziksel büyümenin %10 kadar artırılabileceği yazıyor,

abd de ortalama bir kadın ayağının, sağlıklı beslenme ile 40 ın üzerine çıktığı yazılmıştı.

avrupa da doğru dürüst ülkelere bakarsak en az et-balık gibi hayvansal protein-vitamin tüketiminin ülkemizde olduğunu görüyoruz.

almanya da bir prof. kızdığımız bir araştırmasını açıklamıştı; avrupada en düşük zekalı insanlar türkler diye.

çok ekmek yeme, aptal olursun derler ya,

bilimsel bakımdan avrupadan çok geride olduğumuz bu nedenle midir?
    yani bizde de akıllılar var, onlarda da, ama onlarda daha çok olduğu için mi sporda, sanatta, bilimde bizden çok daha ileriler?
    gerçekten böyle bir şey varmı, merak ediyorum.
    bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

• Avrupalıların hepsinin zeki olduğu gibi bir kanıya varma.Beslenmeden çok oranın imkanları daha iyi o yüzden aralarından zeki olanlar hak ettiği yerlere geliyor.Türkiyede neden bilim adamı çıkmıyor bilim adamı olacak birsürü insanımız var.İmkan varmı ? yok Ancak yabancı ülkeye gidersen hak ettiğin değeri görüyorsun.
  • Olabilir evet..birçok etkin şey var ortada..bunlardan biri de senin dediğin... Bu ülkede genel olarak bir zeka geriliği olduğu apaçık ortada. Diğer önemli mevzuatlardan biri de aptal kutusuna bağımlı yaşamamız. Bilim kanalı yok!

Belgesellere verilen değer, RTÜK tarafından tv.ler kapanınca ''Hiçbirşey yayınlamamaktan iyidir'' düşüncesinden ibaret.

7/24 aptal aptal kadın programları ve kötü şeylere özendirici Türk dizileri...

Bu ülkede seni birşey icat etmeye teşvik edici hiçbir kurum veya kuruluş yok!

Devlet, paranı cebinden almak derdinde..ilgilendiği başka bir durum yok!

'Et,balık,bal yiyin' derler,almaya kalkışsan bir adamın bir aylık maaşı kadar eder.

Anneler 'Tek çocuk olmaz!' derler,2 veya daha fazla doğurunca da ''Uğraşamıyorum bunlarla mecburen dövüyorum'' derler :)

(Bu arada ben acaba ne zaman uzaklaştırılıcam bu forumdan çok merak ediyorum...:)

• biz şimdi çocukluğumuz 80 lerin sonu 90ların başında geçti diye mal mı oluyoruz ? tamam .
  • birisinin üzerine oynarsanız, yani çukur kazar her türlü dalavereye girişirseniz ne olur? gelişmez aksine geriler veya yerinde sayar. bundan sonra değil gerileme yerinde sayma da olmaz, hem mevcut teknolojiye ulaşma hem de ilerlemeye yönelik faaliyet olur. türkleri gerizekalı koyanlara biraz dikkat edip incelerseniz kendisinin içinde bulunduğu duruma acıyabilirsiniz. tek bir tane türk bile onların bir çoğuna nasıldı o söz şimdi neyse.. ha tek bir türk dünyaya bedeldir diyorduk galiba neyse şimdi pek uymadı gibi. bize laf atan içinde bulunduğu durumu hazmedemeyen fitne çıkarmaya uğraşanlara benzer. sivrisinek vızıltısı bile daha çok ses çıkarır.

beslenmeye de atıfta bulunmak lazım. iyi beslenmek lazım ki vücudun ihtiyacı olan vitaminler, mineraller vs vs.. vücut tarafından emilsin. bunların vücut tarafından alınması sağlıklı bir yaşam için önemlidir. sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. kafa sağlam olur da içinin dolu olacağına kimse garanti vermez herhalde.. tombiş olmak da var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 16 Eylül 2010; 0:42:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RackleSS

biz şimdi çocukluğumuz 80 lerin sonu 90ların başında geçti diye mal mı oluyoruz ? tamam .

bence tam tersi;

eskiden et vardı,

ama şimdi yok
  • Tam olarak soruyu anlayamadım. Zeka gelişiminde ulus açısından bakarsak tabii sağlıklı beslenme çok önemlidir ve sağlıklı beslenen çocuklar daha zeki olurlar ve tabii ki ulus olarak sağlıklı beslenenler bizim gibi sağlıklı beslenmeyen uluslardan daha zeki olurlar.
    Ama zeka gelişiminde çok sayıda faktörde rol oynar, bizde yalnız sağlıklı beslenmeme değil kültürel, dini bir sürü neden sayılabilir yeterince zeki olmayışımızı gösteren.
    Sağlıklı beslenmediğimiz tartışılamaz zaten sokaklarımızda yürüyen kısa bacaklı iri kalçalı hatunlarımıza baktığımızda!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zeki olunmaz DOĞULUR.
  • Beynin gelişmesi erken yaşlarda alınan proteinlerle doğrudan ilişkilidir. Kişi başı et tüketimi, baklagil tüketimi bu yüzden önem taşıyor. Ama ülkemizdeki şartlar yüzünden insanlar ekmeğe, makarnaya mahküm ne yazıkki.

Avrupadan geri kalmamız sadece buna bağlı değil, avrupada başlayan ve hala nimetlendirinden faydalandıkları bir sanayi devrimi var. Bu devrimle beraber şehirleşme hızlandı. Biz de böyle bir durum yok malesef. Biz hala kişisel ve toplumsal bazda köy-kent arası gidip gelen yapıya sahibiz.

Avrupa şehirleşince soyunu sopunu tabiki unutmadı. Kültürel,sosyal, bilimsel, teknolojik her alanda ilerlemeye başladılar buda haliyle bireylerin yaşamında pozitf etkisi oldu. Doğru beslenmenin, sağlıklı bireyler yetiştirmenin önemini bizden çok daha önce keşfettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Réplika -- 17 Eylül 2010; 14:24:02 >
  • Aklıma bu geldi :)

quote:

Kurban Bayramı bir ihtiyaçtan doğar. Demek ki et yenmiyor. Hiç değilse yılda bir kere hayvansal protein alacak yoksullar. Demek ki beslenme bozukluğumuz da var bizim. Şimdi bir hikaye anlatayım sana. Bunu yazdım da ben, sonra beni mahkemeye verdiler.
    Dedem Hasan Paşa, Kuleli’yi bitirdiği vakit, Almanya’ya staja gönderilmiş. Orada unutmuşlar dedemi on sene. Alman ordusuna binbaşı olmuş. Erkanı Umumiye dairesine, yani Genelkurmay’a bir mektup yazmış sonunda: “Beni burada unuttunuz” diye. Hemen almışlar, topçu mektebine müdür yapmışlar. O sırada Dünya Savaşı çıkmış, Çanakkale’nin komutanı Liman von Sanders’e yaver olmuş.
    Selimiye Kışlası’na gittiklerinde tuvaletleri denetliyor Sanders. O zaman laboratuvar falan yok. “Herr Hasan, hiç böylesini görmedim” diyor. Hemen Almanya’dan iki bok uzmanı çağırıyor. Bakıyor uzmanlar, “Bunlar domuz yemez. Hayvansal protein alamaz, kalorisini ancak ekmekten alır. Onun için kan beyne değil mideye gidiyor, boku kocaman oluyor” diye rapor yazmışlar.
    Ben bu raporları yayınlayınca Türkler’in bokuna hakaret etmekten dava açıldı hakkımda.

Yok artık! Nasıl savundunuz kendinizi?
    Savcıya dedim ki “Bu olay Sultan Reşat zamanına rastlıyor. Siz Osmanlı savcısı değilsiniz, cumhuriyet savcısınız. Atatürk ilke ve inkılapları sayesinde Türkler’in boku küçülmüştür diye savunma yapacağım” dedim. Adam kalakaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 17 Eylül 2010; 18:15:09 >

• Şahısların zeka seviyesi ile ülkenin gelişmesini direk ilişkilendirmen saçma sapan olmuş.

O ülkenin coğrafi konumu, yeraltı kaynakları, komşu ülkelerinin durumları, hangi kıtada bulunduğu çok önemlidir. Türkiyenin coğrafi konumu yol geçen hanı gibi köprü durumunda. Tarih boyunca hep savaşmak durumunda kaldık.

Dikkat edersen ada gibi olan kıyı köşe ülkeleri hep gelişti. Misal ABD, İngiltere, Japonya... Bunların ülekerinin fazla düşmanları olmadığı için rahat rahat açıldılar dışarılara.

Şimdi fert toplumu oluşturuyor diyeceksin ama zekanın kültürlede alakası var. Bizim kültürümüz geri ve menfii olduğu için fertlerin zekası sahtekarlık, mafyalık, kapkaçcılık, üçkağıtcılık, hırsızlık gibi işlere çalışıyor. Bu yönde harcanıyor enerjilerimiz. Hırsız polis ikilemi içinde boğuşup duruyoruz. Aksi taktirde türkler geri zekalıdır avrupalılar zekidir beslenmeden dolayı demek yanlış olur. Dün bizler hamam kültürüne sahipken onlar ormanlara, kulübelerinin duvarlarına çiş yapıyorlardı. Roma bir akdeniz kültürüdür. Orta ve kuzey avrupayı bahsediyorum. Resmen neandertaler gibi ormanlarda yaşıyan yabanilerden müteşellildi almanya ve ingiltere. Bumu zekaları.

• şahısların zeka seviyesi ile ülkelerin gelişmişlikleri arasındaki ilişkiyi, şempaze devletinin olmayışından anlayabiliriz.
    öss istatistiklerinde, yüksek puan alanların çoğu, maddi sorunu olmayan öğrenciler,
    eğitim olanaklarının yanında beslenme olanakları da bu konuda rol oynayabilir.

bence güzel şeyler yazılıyor,
    yazanlar genelde bir şeylere dayanıyor, nesnel yani, kimse de bir olayı sadece bir nedene bağlamıyor gördüğüm kadarıyla,
    asyalı almanları ilkel insan yaparsak biz ne oluruz?

hırsız olmak için üst düzey bir zekaya gerek yok, eğer abd merkez bankasını soymadıysa.

roma medeniyeti hakkında konuşmak için etrüsk ler hakkında bilgi sahibi olmak işe yarayabilir.

japonlar tarih boyu savaşmışardır, kültürlerinde askerliğin etkisi büyüktür.
    avrupalılar da yakın zamana kadar birbirlerinin şehirlerini uçakla topla bombalıyordu.
    hitler almanyasının buluşlarını bugün bile kullanıyoruz.
    en yakın zamanlı savaşları, bahsedilen abd, ingiltere ve avrupa yapmıştır. hala da yapıyorlar.

eğer yazılanlardan sonuç çıkarmak gerekirse, kızmak yerine yapıcı olmayı deneyebiliriz;
    insanların daha iyi beslenmesi için öneride bulunabiliriz mesela.

medeniyetleri değerlendirirken tüm zamanlar göz önüne alınmalıdır,
    örneğin orta asyada kullanılan ok-yay, yüzyıllarca merağın sonucu olarak gerçekten teknolojikti.
    şimdi yapalım desek, herhalde aynısını yaparız. bu arada o mucitlerin ataları, ne yazık ki artık silahını ısmarlamak zorunda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.