Şimdi Ara

Besin takviyesi ve vitaminler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bana da glukozamin lazım oldu doktor önermiş. Buradan bir tane aldık ama US den ithal ediliyormuş neden yapıldığı ilk başta aklımıza gelmedi.
    Biraz araştırdık bu besin takviyesi kabuklu deniz hayvanları, hayvanlardan, kemiklerden ve bitkilerden yapılabiliyormuş.
    Bitkileri ve Kabuklu deniz hayvanlarını geçtikte diğerleri devreye girince Elhamdülillah müslümanız içindekiler helal ürün olmalı biz sorduk sığır gırtlağı dediler. Tabi konu yurtdışı olunca sığır domuz ayrımı yapıyorlar mı bilinmez. Bir de besmele ile kesim olayı var yani çok şüpheli akıllıca değil.
    Bu sebeple vejeteryanlar için hazırlanmış olanlara yöneldik. Biliyosunuz ki onlar hayvansal bir şey tüketmiyorlar. Bitkisel olanları tercih ediyorlar ve yurtdışıyla ilgili bir besin takviyesi, vitamin, ilaç söz konusu olduğunda bence ilk tercih edilecek olan Vegan Vegatarin gibi ek isimler ile satılan muadilleri bende biraz araştırdım Yurtdışında çok fazla yani vejeteryanlara yönelik vitamin besin takviyesi var ve buradakilerden çok daha ucuz 4te1 fiyatki.
    Vegan ürünlerin buradakilerden daha güvenli olma olsalığı da var tabi. Yalnız yönetmelik çıkmış sanırım. Artık getirttiremiyoruz.
    Böyle imkanı olan getirttirecek, veya getiren kişilere VEGAN ürün almalarını öneriyorum.
    Domuz, domuz yağı gb haram olan bir çok şeye bulaşmayarak hem dinimizi hemde sağlığımızı korumuş olacağız.
    Bir çok hastalığın domuz grb gibi daha bilemediğimiz hastalıkların kaynağı olduğunuda unutmayalım.
    Besin takviyesi, vitamin alacağız derken hem günaha girip bir de üstüne sağlığımızdan olmayalım.
    Vitamin deyip geçmeyin biraz araştıralım bu vitamin kaynakları hayvalardan da elde edilmekte.
    Yurtdışı siterinde bu konuyla ilgi bir çok bilgi bulmak mümkün. Özellikle vejetaryan gruplarının sitelerinde tüm besin katkı maddeleri irdelenmiş hangisinde hayvansal bir katkı olabileceği çıkarılmış.
    Onlar bile bu konuyu bu kadar irdelediklerine göre müslüman olarak dinimiz gereği bizimde araştırma yapmamız ona göre hareket etmemiz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megacom -- 8 Ekim 2011; 21:41:12 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.