Şimdi Ara

Oyun Sistemi Oluştururken, Hızlı Alışveriş İpuçları (Satın Alma Rehberi). (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.265
Cevap
120
Favori
196.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
228 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ekran kartı darboğaz yapmasın? Ben zaten ekran kartını kısıp anakartı ileriye dönük alayım diyorum ki ileride upgrade edebileyim. Şimdilik mesela 1050 ti ile kurayım ssdsi falan da olsun 2 3 yıl sonra gtx 1360 i7 11600k ile değiştirebileyim. Yok mu böyle uyum garantili anakart?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 12 Haziran 2018; 21:2:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YesilliksizTantuni

Hocam ekran kartı darboğaz yapmasın? Ben zaten ekran kartını kısıp anakartı ileriye dönük alayım diyorum ki ileride upgrade edebileyim. Şimdilik mesela 1050 ti ile kurayım ssdsi falan da olsun 2 3 yıl sonra gtx 1360 i7 11600k ile değiştirebileyim. Yok mu böyle uyum garantili anakart?

O bütce ile 1050 ti alırsın
    8700k + z370 alırsın
    veya
    Gtx 10x0 ile
    8100 + z370 alırsın
    İleride 8700k veya 8086k gibi işlemci alırsın

Veya
    X470 yongalı amd sisyem toplarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 12 Haziran 2018; 21:47:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu anakart z370p mesela birkaç yıla çıkacak gtx 11xx serisini destekler mi?

• Gtx 1080ti 4k videosu izledim biraz önce. Çoğu oyunda 60 fps veremiyor. Bu gerçek mi? En iyi ekran kartı bile 60 fps veremiyor mu 4kda her oyunda?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • veremiyor elbette ne sandın... insanları söğüşlemek için yapılan taktikler bunlar. yarın çkacak gtx 1180 ya da 2080, o da 1 yıl 60 fps verecek, ondan sonra o da 50ye düşecek.

aynı durum 1080p kartlarda da geçerli. 1060, 1070 gibi kartlar da 1080pde artık 60 fpsde tutamıyorlar. ekran kartlarının ömürleri maalesef 2 yıllığa düştü artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 13 Haziran 2018; 3:16:1 >
  • quote:

Peki bu anakart z370p mesela birkaç yıla çıkacak gtx 11xx serisini destekler mi?

Anakartların hepsi ileride çıkacak ekran kartlarını destekler

• İşlemciyi desteklemeyebilir ama yanlış bilmiyorsam soket farklı olabiliyor yanlılıyor muyum?

• quote:

İşlemciyi desteklemeyebilir ama yanlış bilmiyorsam soket farklı olabiliyor yanlılıyor muyum?
    soket farklı oluyor

İntel 1151v2 coffee lake

AMD AM4

güncel soketler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 13 Haziran 2018; 10:36:53 >

• Öncelikle rehber için teşekkürler yakın zamanda resimdeki sistemi toplamak istiyorum.Elimde zotac 1060 3gb ve monitörümde eski 1600x900 çözünürlükte kullanabiliyorum maks. Resimdeki sistemi toplayıp bu monitör ve ekran kartıyla kullanmak istiyorum bir süreliğine tekrar param oldukça yükseltirim. Birde resimdeki ram temsili 3200mhz c15 1200 tl ye bir ram buldum onu alıcam başka bir yerden .Fiyat ortalama bu civarda 5 e kadar çıkabilirim. Kafamda bir kaç soru var. Ultrada oynama gibi bir ısrarım yok oyunları oynayayım yeter kafasındayım. Resimdeki sistemi alsam 5-6 yıl idare etsem daha sonra yeni bir ekran kartı alıp yola devam mı etsem yoksa. Elimdeki 1060 3gb li sistemi satsam 0 dan kasamı toplasam ki satabilirmiyim bilmiyorum . Birde aklıma Ryzen 2700x gelip duruyor. intel yerine amd li sistem mi kursam bana ne tavsiye edersiniz kafam çok karışık şu ara parayada ihtiyacım var olan paramıda çöpe atmak istemiyorum tavsiye lütfen .

• hocam bu bilgisayar nasıl bi baksan(oyun için)

• quote:

Orijinalden alıntı: 1BLACK KİNG1

hocam bu bilgisayar nasıl bi baksan(oyun için)

Fiyatına göre güzel

işletim sistemi yüklü değil
    ssd yok
    FHD ama ekran küçük

• Gearbest
    Renkli iGame 1050Ti Oyun Ekranı Grafik Kartı | Gearbest Türkiye
    https://tr.gearbest.com/graphics-video-cards/pp_607171.html?wid=1433363&lkid=14415965
    ve
    Gearbest
    AMD Ryzen 7 1700X işlemci | Gearbest Türkiye Mobil
    https://m.gearbest.com/cpu/pp_1679992.html?lkid=14415965
    hocam linklerde ki ürünle gördüğünüz gibi güzel indirimli ürünleri yurtdışından alırsam sıkıntı yaşarmıyım eğer yaşamasssam bana buna uygun diğer donanımları önerirmisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: EuronGreyjoy

Gtx 1080ti 4k videosu izledim biraz önce. Çoğu oyunda 60 fps veremiyor. Bu gerçek mi? En iyi ekran kartı bile 60 fps veremiyor mu 4kda her oyunda?
    4K Ultra ayarlarda çoğu oyunda 60 fps altına düşüyor zaten 1080TI 4K ultra kartı değil bana göre 2K uzun süre ultra ayarlarda oynatır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde 4K oynatacak bi sistem düşünüyordum ama en iyi kart bile tek başına oynatamıyorsa hayal kurmaya gerek yok, 1070 alıp fhd de ultra oynamak en iyisi gibi. Hem maliyet de az olur

• quote:

Orijinalden alıntı: EuronGreyjoy

İlerde 4K oynatacak bi sistem düşünüyordum ama en iyi kart bile tek başına oynatamıyorsa hayal kurmaya gerek yok, 1070 alıp fhd de ultra oynamak en iyisi gibi. Hem maliyet de az olur
    Hocam az önce dediğim gibi ultra takıntınız varsa 4K ultra ayarlar şuan tek kart ile hayal yeni seriyi bekleyin ama monitörünüz 2K veya FHD ise zaten ultra kartları piyasada mevcut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkiler ileriye dönük planlar. Hesap yapıyorum şimdiden, teşekkürler

• Eskiden 2000li yılların başlarında ve sonlarında bilgisayar toplamaktan anlardım ancak işler çok karmakarışık hale geldi ya da ben son yıllarda yeterince ilgilenmedim ama senin sayende bilgili insanlar sayesinde doğru bilgisayarı alabiliyoruz teşekkürler muhteşem bir konu.
  • Evlilik vs derken 1 yıldır oyun dünyasından uzaklaştım. Muhteşem olmasa da güzel bir geri dönüş için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yaklaşık 10 yıllık bilgisayarıma 3-4 sene evvel, o benchmark senin bu benchmark benim gezerek, maksimum fiyat performans için radeon hd 7770 almıştım (üzerinde EN8500GT vardı). Şu an özellikle işlemcisi güncel oyunlarla başedebilecek durumda değil tahmin edersiniz ki (İntel e4600). Şimdi bu bilgisayarı babamın facebook oyunları ile başbaşa bırakarak kendime yeni bir kasa toplamak istiyorum. Bu noktada doların malum durumununun da etkisiyle şimdilik HD 7770' i kullanacağım. İleri de daha iyi bir ekran kartı aldığımda beni yarı yolda bırakmayacak bileşen tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha düğün borçları bitmedi lütfen fiyat/performans çizgisinden çıkmayalım :)

Hepinize saygılar.
  • lord.of.sky L kullanıcısına yanıt
    İşlemci ; İ3-8100 (4/4) fiyatına bak

Anakart ; H310 yongalı fiyatına bak

Bellek ; DDR4 8GB 2666Mhz fiyatına bak

Dahili sabitdisk ; 1TB 7200rpm

Kasa ; Arka (egzoz) fanı (yuvası) 12 cm olan mid tower kasa ile 80+ (plus) 500W güç kaynağı (veya bu özelliklerde güç kaynaklı kasa) 500W 80+ fiyatına bak

Böyle bir sistem toplayabilirsin

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.