Şimdi Ara

1 (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.474
Cevap
790
Favori
318.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AZOR_Ahaii kullanıcısına yanıt
    Başarılar.
  • Merhaba kaynaklar ve yönlendirmeler için çok teşekkür ederim.

    Benim sana birkaç sorum daha doğrusu akıl isteme durumum olacak. 30 yaşındayım, 3 ay önce ingilizce kursuna başladım 1. kur yeni bitti yani ingilizce geçmişim toplamda 3 ay. Bu süreçte biraz hızlı ve plansız gittim buda kafamın epey karışmasına ve yorulmasına sebep oldu. Şuan yorulmuş ve plansız olmaktan kaynaklı kilitlenmiş durumdayım. Çalışma durumum çok sağlıksız galiba şöyle; şuan 5 zamanda cümle kurup konuşabiliyorum ama tabi çok pratik imkanım olmadığından kullanacağım zaman tedirgin oluyorum.

    1- Kursta öğrendiğim bilgileri tekrar ediyorum. Ayrıca netten aynı konuların üstünden geçiyorum. Oda yetmiyor örneğin geniş zaman türkçe yazıp aratıp türkçe geniş zaman cümlelerini ingilizceye çevirip deftere yazıyorum.

    2- Duolingo kullanıyorum %70 kadarını tamamladım. Bazı kelimeler ve yapılar konusunda bana baya faydası oldu.
    2-a: Bunun dışında Lingualeo uygulamasından kelime ezberleme, ted videoları, yazılı özlü sözler gibi seviyeme uygun olarak çalışıyorum.
    2-b: Metroda otobüste kelime öğretici uygulamalar üzerinden yeni kelimeler öğrenmeye çalışıyorum, ve yine irregular verbs fiilleri yolculuk sırasında tekrar ediyorum.
    2-c: Youtube'den bedavaingilizcedersleri adlı kanaldan sırası ile öğrenip defterime notlar alıyorum ardından o konu ile ilgi örnekler çözüyorum.
    2-d: En son senin derslerine başladım ve bbc videolarını 9. kısımdayım. Yaşanan ve söylenenleri çoğunlukla anlıyorum hatta çok güldürüyor beni

    3- Yabancı bir kaç arkadaş edindim ve onlarla konuşuyorum, boş zamanlarımda kursa gidip 4. seviyelerin derslerine katılıp dinleme yapıyorum, film ve müzik dinleyip kelime kapmaya çalışıyorum.

    Açıkcası plan yapmak ve uygulamak gerektiğinin farkındayım ama nerden başlasam emin olamıyorum. Eski konularımı tekrar etmeliyim yoksa yenileri öğrenip eskilerin üzerine yığmalımıyım. Mesela irregular verbs'ler geçmiş zaman kullanmadan önce ezberlemekmi gerekli, yoksa zamanla kullandıkça oturacak olan bir sistemmi? İngilizcede konular ve dersler için çalışma sırası ne olmalı, eski derslerin üstünden ne sıklıkla geçilmeli, gibi konularda biraz yönlendirmeye ihtiyacım var. Spor salonlarında olduğu gibi sabit programlarmı yoksa yeniliklere açık ve yoğun karmaşık programlarmı daha etkili olur acaba




  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt
    Kursa gidiyorsanız eve geldiğinizde tekrar yapmak ve ek çalışmak gerek.Bu çok önemli.

    1.Bu yaptığın eksik bir uygulama.Speaking yoktur çünkü.Yazdığın cümleleri ağzınla tekrar etmen gerek.Telaffuzlarını sözlük siteleri yapıyor zaten.

    2.Dualingo seviye anlamında bir şey katmaz.
    Uygulamaların hiçbirisi dil öğretmez.Ayrıca Ted videoları da yanlış bir araç.Kullanım sıklığı çok seyrek olan kelimeler var.
    Düzensiz fiillere mecburen ezber yapman gerek.
    Youtubde ders izlesen de bu kalıcı olmayacak çünkü çok fazla kendini dağıtmışsın.Bu kadar çok çalışma yaparsan öğrenemezsin.
    Bu kadar çok çalışma yapmana rağmen look ahead derslerinin çoğunluğunu anlamışsın.Eğer verimli bir çalışma olsaydı tamamını anlaman gerekirdi.

    3.Konuşma güzel bir şey ama belli süre sonra bir ilgi alanın olmadan havadan sudan konuşmak karşıdakini sıkacaktır.Bunun için de zaten bolca reading ve kelime bilmek gerek.Yani erken diyorum.

    Dil öğrenmeye bakışınız yanlış.
    5 adımda İngilizce konusundan başlayın derim ben.




  • GÜNCELLEME

    GÜNCELLEME

    GÜNCELLEME

    Cbc dersleri ana konusu güncellendi.
    Cbc derslerinin diğer tüm İngilizce derslerinden farklı yönleri açıklanıp eklendi.
    Bu derslere nasıl çalışılması gerektiğini geçmişte anlatmıştım fakat gelen sorulardan anladığım kadarıyla önerileri eksik uygulayanlar vardı.Bu nedenle çalışma programı yerine bu derslere çalışırken önemli gördüğüm tavsiyeleri kısaca yazdım.Bunları uygularsanız zaten sorun olmayacaktır.
    Ana konu sadeleştirildi ve daha okunaklı hale getirildi.
  • Ben bir kursa yazıldım haftada 4 gün 3 saat eğitimi var.Bu yöntemle ikisini götürmek istiyorum sizin dediğiniz adımları harfi harfine look ahead-gramer-cbc dersleri şeklinde yapıp bir yandan da kursuma devam edeceğim siz ne dersiniz?(öğrenciyim tatilde olduğum için bu tatilimi ingilizceye adayıp yyıl için de devamlılık sağlayacağım)

    Birde bu look ahead derslerinin podcastini indirip yatarken dinlesek olur mu?

    Edit:3 kur aldım b1 b2 c1 bu yaz 160 saat görüp b1 bitireceklermiş sene içinde devamlılık sağlamak için bu yönteme de çalışmayı düşünüyorum nedersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensten -- 21 Haziran 2017; 0:21:19 >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Konuya boş boş yazmak istemediğim için yazmıyordum ama neredeyse her gün girip yazılanları okuyorum. Bu güncellemenizi gördüm ve biraz sıkıntıya girdim. Aradan çok zaman geçti fakat bende olabildiğince çalışıyorum derslere ve şu an 3 4 konum kaldı grameri bitirmeme. Onları da bitirdikten sonra seviye tespit sınavına girip buraya ekleyecektim durumumu ve Cbc derslerine başlayacakım. Bu mesajı yazmamdaki sebebe gelecek olursam, cbc derslerinin önemini zaten takip edenler gayet iyi biliyor ve bilmeyenlerde eski mesajları okuyup öğrenebilir. Sizin yazdığınız taktikleri uygulayıp ilerliyordum fakat cbc ye gelmediğim için 5. adımda yazılanları not etmedim sayfada duruyor diye. Yani cbc derslerine nasıl çalışılır diye yazdığınız taktiklerden(tam olarak hatırlamıyorum ama 1 kere sesli bir kere sessiz vs tarzında yazmıştınız) bahsediyorum. Onları tekrardan eklemeniz mümkün müdür acaba? Çünkü nasıl çalışacağımıza dair söyledikleriniz daha önemli olduğunu düşünüyorum. En azından eklemeyecekseniz başlığa benim için müsait olduğunuz zaman mesaj olarak ekleyebilir misiniz? Saygılar ve sevgilerle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ensten kullanıcısına yanıt
    Kursla birlikte tabiki çalışabilirsiniz.
    Fakat şöyle yapın ki daha etkili olsun;kurstan geldikten sonra o bilgileri tekrar edin.Biraz ara verip dinlenin.Sonra buradaki sisteme göre çalışın.
    Look ahead derslerini izleyin.Yatarken dinlersen anlamı kalmaz.Uykuda dil öğrenilmez.
  • sahapo kullanıcısına yanıt
    Değişen bir şey yoktur.Sadece yöntemi değiştirip tavsiyeleri ekledim.
    Tavsiyeleri uygulayınca bir sorun çıkmayacaktır.Yani bir kayıp yoktur.
  • GÜNCELLEME

    GÜNCELLEME

    GÜNCELLEME

    Birkaç gündür konuları düzenliyordum.
    5 adımda İngilizce konusunun her adımında önemli değişiklikler eklendi.
    Konular sadeleştirildi.
    Yapılan bu değişiklikle 5 adımda İngilizce konusu artık benzersiz hale getirildi.
    Her şey çok anlaşılır ve planlı şekilde anlatıldı.
  • Merhaba 2 kur İngiliz kültürden kurum varr devretmek isti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1



    Hocam demek istedigim high beginner seviyesini actim mesela. Altinda pdf word mp3 kisimlari var.

    Pdf ve word test kisimlar.

    Parcayi bulamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir de bulgarca dili icin bu sekilde onereceginiz bir program var mi? Ve rusya ile bulgarca arasindaki ilismj cok yakin mi? Siz rusca ogreniyordunuz sanirim.bulgarcaya yonelik bir programiniz yoksa rusca ogrenerek bulgarcayi halledebilir miyiz?

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firari16 F kullanıcısına yanıt
    Parça pdf dosyasının en alt sayfasında oluyor.
  • firari16 F kullanıcısına yanıt
    quote:

    https://www.livelingua.com/project/peace-corps/Bulgarian/ (

    https://www.livelingua.com/project/fsi/Bulgarian/

    https://www.livelingua.com/course/dli/Bulgarian_Language_Course_-_Textbook (ileri düzeye kadar öğreten 12 kitap+ses dosyası)Bundan iyisini zor bulursun.


    Rusça ile Bulgarca birbirine benzer diller.(gramer,kelime,telaffuz anlamında)
    Rusça öğrensen de Bulgarca'yı kolay öğrenemezsin.Birini seç.




  • Edit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 23 Haziran 2017; 21:28:19 >
  • Anladim tesekkur ederim.

    Bnm kelime bilgim az. Cbc ye calisirken neredeyse her kelimeye bakmam gerekiyosa yine bu sekilde her kelimeyi cevirmem fayda saglar mi bana?

    Bir de kelimelerin anlamlarini buluruz ama cumleyi tercime ederken yanlis bir sekilde tercume etmemizij bize daha cok zarari olmaz mi beynimizde ters bir sekilde yer etmesi acisindan.

    Kelime bilgisi olmayan biri cbc de nasil ilerler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firari16 F kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza göre rahatlıkla söyleyebilirim ki gramer bilgin yeterli değil.
    Eğer gramer bilgin normal düzeyde olsa zaten metinleri anlamakta sıkıntı yaşamazsın.
    Gramer bilmeden o derslere başlama.Size zaten birebir tercüme edin demiyorum.Bunu hiçbir yerde yazmadım.
    Cümleleri anlamaya çalışın diyorum.Tercüme ayrı bir şey.Bir cümleyi gördüğünde büyük kısmını anlıyorsan tamamdır.
    Tercüme ileri düzeye geldikten sonra başlanmalı.
    Kelime bilgisi 0 olan birisi gramer bilince cbc derslerine çalışırken sıkıntı yaşar ama bu kısa sürelidir.
    Derslerdeki kelimeler tekrar ediliyor zaten.
    Önerdiğim gibi çalışsanız zaten sorun olmayacak.
  • y
  • DUYURU

    Youtube Video Dersler Ekleniyor;
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLLxjkrQwRa0owPs9rnmDnI50VnKfOiFFq
  • Hocam Selamün aleyküm. İnşallah yarın derslere başlayacağım. Sormak istediğim bir husus var. 4.adım gramer konusu ile alakalı, ben Türkçe Öğretmenliği okuduğum için ayriyetten Türkçe dilbilgisine çalışmayacağım. Eskiden yayınladığınız 5adım pdfsi de bende var. Dersimiz ingilizce sitesinden sırayla konuları yazarak çalışmak ve sitedeki alıştırmaları yaparak gitmeyi düşünüyorum. Bunu yaparken 19adımdan oluşan sesli kaynaklardan dinlemenin mahzuru olur mu? Çünkü gramer konusu uzun sürecek ve hiç ingilizce dinlememek olumsuz etkiyebilir diye düşündüm.

    Sanırım youtubede gramer dersleri yapmaya başladınız, ben 4.adıma gelene kadar zaten 2-3 hafta geçer o zaman youtubedeki derslerden çalışmamı tavsiye eder misiniz? Teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.