Şimdi Ara

Benzin fiyatı Yunanistan'dan pahalı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyecek söz bulamıyorum artık Yunanistan'da bile benzin litresi 4.11 lirayken bizde 4.53 lira.

nedir bu ya batma noktasına gelen şu an finansal olarak Almanya'nın elinde olan bir ülkede bile benzin bizdekinden ucuz, bunun açıklaması yok artık sözde Yunanistan krizde ama biz değiliz...

kaynak: burdan

• Burası Türkiye Hamd Olsun Çok şükür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 10 Mart 2012; 3:23:41 >
  • sormayın arkadaş diyecek bir söz bulamıyorum. km hesabı yapıyoruz nereye gıdersek.. el oglu tabi biner 2.0 -4.0 hacimli arabalara.. yazık bize yaw kendi halimize acınacak hale gelmişizde gülüp geçiyoruz...
  • Şu fiyatları meslek gruplarına göre aylık ortalama gelire oranlıyarak falan versinler.
    Böyle karşılaştırmanın pek bir değeri yok, Mesela İngilteredeki vergi € 0,93 yazmış, Trde €1,04 yazmış litre başına. Şimdi buna bakıp İngilterede de vergi nerdeyse Türkiye ile aynı denebilir.
    Ama İngilteredeki belli meslek gruplarına göre aylık ortalama gelir kaç € Türkiyede kaç € ????? Maaşının kaçta kaçına denk geliyor asıl önemli olan bu.
    Diğer ülkelerdeki insanlar ortalama gelirleriyle kaç litre benzin alabiliyor biz kaç litre acaba ...
  • "Dünya'da benzinin en pahalı olduğu ülke " söylemlerini lafın gelişi mi zannediyordunuz? :)
    Şu anda dünyada benzinin en pahalı olduğu ülke burası. 2. bile değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Şu fiyatları meslek gruplarına göre aylık ortalama gelire oranlıyarak falan versinler.
    Böyle karşılaştırmanın pek bir değeri yok, Mesela İngilteredeki vergi € 0,93 yazmış, Trde €1,04 yazmış litre başına. Şimdi buna bakıp İngilterede de vergi nerdeyse Türkiye ile aynı denebilir.
    Ama İngilteredeki belli meslek gruplarına göre aylık ortalama gelir kaç € Türkiyede kaç € ????? Maaşının kaçta kaçına denk geliyor asıl önemli olan bu.
    Diğer ülkelerdeki insanlar ortalama gelirleriyle kaç litre benzin alabiliyor biz kaç litre acaba ...

onlara oranlasalar kendilerini nasıl avutacaklar ?

yunan battı diye zil takıp oynasınlar hala.
    o batmış yunanlının maaşına çalışma saatlerine hayatta bakmaz.Yunanlıların akıllarına bile getirmek istemediği, olmaması için sokaklarda polisleri dövdüğü şehri yaktığı kötü senaryonun aslında bizim durumumuzdan ne kadar iyi olduğuna da bakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp3867 -- 10 Mart 2012; 4:20:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Şu fiyatları meslek gruplarına göre aylık ortalama gelire oranlıyarak falan versinler.

hocam haklısında şu bir gerçek litre fiyatı arttıkça ne kadar maaş olursa olsun alım gücü azalacaktır zaten maaş ortalamalarımızdan pek iç açıcı olduğunu düşünmüyorum ama araştırmak lazım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katar'da araba fiyatları
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoturkalemi

sormayın arkadaş diyecek bir söz bulamıyorum. km hesabı yapıyoruz nereye gıdersek.. el oglu tabi biner 2.0 -4.0 hacimli arabalara.. yazık bize yaw kendi halimize acınacak hale gelmişizde gülüp geçiyoruz...

Amerikada 5.0 V8 den asagi arabaya bineni dövüyorlar kardes.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

quote:

Orijinalden alıntı: radyoturkalemi

sormayın arkadaş diyecek bir söz bulamıyorum. km hesabı yapıyoruz nereye gıdersek.. el oglu tabi biner 2.0 -4.0 hacimli arabalara.. yazık bize yaw kendi halimize acınacak hale gelmişizde gülüp geçiyoruz...

Amerikada 5.0 V8 den asagi arabaya bineni dövüyorlar kardes.

Abartmayın zannettiğiniz gibi herkes 5.0 v8 e binmiyor
    Otomobil alırken mpg ye( miles per gallon) çok dikkat ediyorlar, bütün amerikan sitelerinde heryerde yazar bu değer. Türkiyedeki sitelerde teknik özelliklere tıklamadan göremezsiniz bile kaç yaktığını.
    Bize göre ucuz gelebilir fakat orada mesafeler çok uzun+ benzine harcanmak istenen para az+ benzin de artık bedava sayılmaz. (litresi 1 dolar civarına çıktı, bu amerikanları sokaklara döken bir rakam)

Hem bu yüzden hem de sorunsuzluk nedeniyle amerikanların çok büyük kısmı düşük hacim ( 2litre civarı) japon tercih etmekte.

Fakat Türkiye'den gidip de 5.0 v8 almayanı dövüyorlar diye bir duyum aldım gerçekten. Gitmişken zevkini çıkarmak düşüncesi ile..

• iyi yahu, yunanistan yaklaşmış bize
  • Aradaki fark kapanmış bunu kabul edemeyiz.Sağlam bir zam yapıp listede yerimizi sağlamlaştırmalılar.Ben zaten artık binmiyorum.20 liralık benzin ibreyi yerinden oynatmıyor.Bu işler beni aşalı çok oldu.Lpg'nin bile esprisi kalmadı.
  • Batık Yunanistan'ın hayat koşulları hala bizden çok çok ileride, iktidar yanlısı medyayı takip edip adamların işi bitti zannedip kendimizi dev aynasında görüyoruz da işin aslı malesef öyle değil..

Evet, maaşlarda kesintiye gidilecek ama araştırdınız mı hiç NEYE DÜŞÜRÜLECEK diye..
    Yunanistan'daki asgari ücreten haberi olan var mı?
    Yunanistan'da ortalama bir öğretmen-avukat-mühendis-işçinin aldığı ücretten haberi olan var mı?

Ben daha geçen yaz ordaydım gördüklerime dayanarak konuşuyorum, akpNEWS'i takip etmiyorum, onlara kalsa Dünya 1.siyiz, pehh... Hala Avrupa'ya gitmek için k..ını yırtıyor halkım ama Kongo'ya vizesiz gidebiliyoruz yaşasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.