Şimdi Ara

Ben nerede yanlış yapıyorum ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanlara ne zaman değer versem ne zaman güvensem ya kazık yiyorum ya da terkedilip bırakıyorum? Acaba yanlışı nerede yapıyorum arkadaşlar ben? ya da çok fazla güvendiğim değer verdiğim için mi bunlar başıma geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de herkese güvenirim ama öncesinde insan seçmek gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenilecek insanı seçmeyi bilmiyorsun. Herşeyi ayarında ve dozunda yaparsan, seninle ilişkisi olanı çok sıkmassan o insanla ilişkilerin kuvvetli olur. Tecrübelerini bu alanda kullanmayı bilmelisin. Güven duymak sevmeyle eşdeğerdir kimi seveceğine dikkat ediceksin. Herşeyi dozunda yiyip içtiğimiz gibi birisine verdiğimiz değeri de dozunda ayarlamalıyız, yoksa fazlasıyla yediklerimiz vücudumuzu sıktığı gibi fazlasıyla ilgi gösterdiklerimiz de bu örnekteki bedenimiz gibi sıkılır ve birgün ya terk eder gider ya da içindekileri tek tek kusar. İlgiden sıkılır yani insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: McZz2

Güvenilecek insanı seçmeyi bilmiyorsun. Herşeyi ayarında ve dozunda yaparsan, seninle ilişkisi olanı çok sıkmassan o insanla ilişkilerin kuvvetli olur. Tecrübelerini bu alanda kullanmayı bilmelisin. Güven duymak sevmeyle eşdeğerdir kimi seveceğine dikkat ediceksin. Herşeyi dozunda yiyip içtiğimiz gibi birisine verdiğimiz değeri de dozunda ayarlamalıyız, yoksa fazlasıyla yediklerimiz vücudumuzu sıktığı gibi fazlasıyla ilgi gösterdiklerimiz de bu örnekteki bedenimiz gibi sıkılır ve birgün ya terk eder gider ya da içindekileri tek tek kusar. İlgiden sıkılır yani insan.

Hayır kimseyi sıkmıyorum ben emin ol , konuda bahsettiklerm sevgili değildi , sadece gereğinden fazla değer veriyorum ve onlarda bunun farkında olduğu için böyle.

• İyi niyetlisin muhtemelen. Her muhabbet ettiğin adamı hemen dostun biliyorsundur. Ben de güvendim mi sağlam güvenirim ama küçük şeylerle başlarım. Bir haftalık arkadaşıma hiç düşünmeden 30-40 lira hesap öderim. Ama hatasını yakalarsam notunu veririm adamın, bir daha da yüzümü zor görür.

Tecrübelerime dayanarak şunu da söyleyeyim; 1-2 tane çok güvenilecek adam buldun buldun, gerisi hikaye. 3 tane çok güvenilir arkadaşı olan adam ya çok şanslıdır, ya güvenden anladığı ufak şeylerdir ya da daha gerçek yüzlerini görmemiştir.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Dostum bende de aynı 2-3 kişiyi yakın buldum dostum olarak gördüm onlarda kazık attılar terk ettiler en ufak sebeplerden dolayı galiba ben hatayı onlara güvenerek ve çok fazla değer vererek yaptım.

• Sevgili veya bir kız konusu olmadığını anlamıştım zaten. Bahsettiğin dostluk ve çevre ilişkisi. Beni yanlış anlamışsın, yani bu konuda sıkıntı çekiyorsan güvenilecek insanı seçmeyi bilemediğinden kaynaklı demek istemiştim. Kimseyi sıktığını iddia edemem haddim değil, genel bir yazı gibi ele aldım o yazıyı. Bunları yaparsan tecrübelenir çevreni iyi seçersin. Kendin de diyorsun, değer verdikçe bu böyle oluyor diye. Karşı taraf verdiğin değerin bilincinde olursa seni kullanmakta isteyebilir, seni kendinden uzak etmekte. Dediğim gibi fazla ilgi sıkıyor insanları. Dozajına göre gerektiği yerde kendini belli etmelisin. Böylesi; attığın her adımları da temkinli atmana da vesile olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niklaus Mikaelson

Dostum bende de aynı 2-3 kişiyi yakın buldum dostum olarak gördüm onlarda kazık attılar terk ettiler en ufak sebeplerden dolayı galiba ben hatayı onlara güvenerek ve çok fazla değer vererek yaptım.

Geçmişe takılıp kalamazsın. Hayat devam ediyor. Birkaç tane sütü bozuk sana yanlış yaptı diye sosyal hayattan kesme kendini. Ben 15 yıllık ilkokul arkadaşımdan kazık yedim. Önemli olan bir kalemde silebilme gücünün olması, esas kaybı o gücün olmadığın zaman yaşarsın. Daha ne insanlar çıkacak karşına. Sevgili muhabbetiyle aynı bu işler. Nasıl sevgili için "Ondan başkasıyla bu kadar güzel vakit geçiremem." deyip bir gün bir başkasıyla o zamanları 5'e katlayacak olaylar yaşıyorsan, arkadaşlıklarda da durum aynı.

• McZz2 kullanıcısına yanıt
    Verdiğm değerin fazlası ile bilincidelerdi evet dediğin gibi o zaman fazla değer verince haliyle sıkılıyor insanlar birde fazla samimiyet te sıkıyor olabilir onları. Şöyle mi yapmalıyım diğer ilişkilerimde ne fazla güven , ne fazla samimiyet ne de fazla değer vermek karsımda ki kişiye ?

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Şöyle oldu hocam ilki biraz koydu fazla yakındım ve samimiydim herşeyimi paylaşırdım , ikincisi artık koymadı. Çünkü artık umursamıyorum hocam bu bahsettiğim kişilerlem sanaldan konusuyordum zaten. Yani tek kalemde silebilme gücüm var , beni yoktan sebepten silen insanlar artık umrumda değiller. Söylediğin çok doğru yarın bir baskası çıkıcak ve onlar gibi olmaz inş. Çok sağol hocam.

• Diğer ilişkilerim derken kız konularından bahsediyorsun sanırım. O konularda kovalayan olacak derecede ilişkilerini o boyuta taşıma. Yani, karşındaki kişiye bu fırsatı verme. O'nu değerli hissetmesinin dozunu O'nun eline bakacak kadar fırsat verme, o kişi senin eline,samimiyetine, bir tutam sözüne hasret kalması düşüncesiyle kavrulsun. Bunu başarmakta biraz sözünü nerede kullanıp kullanamayacağını bilmekle alâkalı. Dostluk ve çevre ilişkilerinde bunu başarırsan kız konularında da tecrübelenirsin. Bir insanın karşısındaki insana olan samimiyeti çok sonuçlar doğurur. O'na veya o kişiye verdiğin değeri değer göstermemesi olarak sana yansıtırsa (karşı taraftaki o kişi) işte bu insan kaçmak ve peşinden süreklendirip egosunu hoşnut etmek ister demektir. O'na/onlara bu fırsatı verme. Gösterdiğin sevgi,ilgi,samimiyet ne desersen de hepsi sensin hepsi senin kişiliğin... Buna bakarak seni tanırlar ve kaçsam kovalar mı acaba diye de iç geçirirler. Düşünen ve sinsi insanlar için geneli budur bu meselenin. Yaşadıkça birşeyleri, yorum yaparak tecrübe kazan, sonra gerisi gelecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: McZz2

Diğer ilişkilerim derken kız konularından bahsediyorsun sanırım. O konularda kovalayan olacak derecede ilişkilerini o boyuta taşıma. Yani, karşındaki kişiye bu fırsatı verme. O'nu değerli hissetmesinin dozunu O'nun eline bakacak kadar fırsat verme, o kişi senin eline,samimiyetine, bir tutam sözüne hasret kalması düşüncesiyle kavrulsun. Bunu başarmakta biraz sözünü nerede kullanıp kullanamayacağını bilmekle alâkalı. Dostluk ve çevre ilişkilerinde bunu başarırsan kız konularında da tecrübelenirsin. Bir insanın karşısındaki insana olan samimiyeti çok sonuçlar doğurur. O'na veya o kişiye verdiğin değeri değer göstermemesi olarak sana yansıtırsa (karşı taraftaki o kişi) işte bu insan kaçmak ve peşinden süreklendirip egosunu hoşnut etmek ister demektir. O'na/onlara bu fırsatı verme. Gösterdiğin sevgi,ilgi,samimiyet ne desersen de hepsi sensin hepsi senin kişiliğin... Buna bakarak seni tanırlar ve kaçsam kovalar mı acaba diye de iç geçirirler. Düşünen ve sinsi insanlar için geneli budur bu meselenin. Yaşadıkça birşeyleri, yorum yaparak tecrübe kazan, sonra gerisi gelecektir...

Hem kız konusu hemde arkadaş konusu hocam. Yani ben gene kıza duygularımı belirteyim fakat fazla kovalayan , peşinden koşan olmayayım karşımdaki kişi bana gelmek istesin birazda , böyle midir ? Aynı şekilde arkadas ilişkilerinde ben aşırı samimi olmayayım onlar olmak istesin ve değeri karsımda ki kişi versin bana bende öyle ona göre davranayım ?

• Evet. Tam olarak demek istediklerim bunlar. Genel olarak ele al bunları, kız konusu da arkadaş konusu da vs... Duygularını belli ediceksen çıktığın kızda uygula bunları. Uzaktan hoşlandığın kişi ile değil. Hoşlandığın kıza birden söylenmez bu dediklerin kendine bağlama aşamaları var onların. Arayı ve samimiyeti sıcak tutup hoş sohbetten sonra söylenir, hoşlanılan kişiye sevildiği. Gelen muameleye göre muamele çek anlıyacağın. Çünkü senin bu mevzulardan ağzın yanmış temkinli olmalısın her an için "tüm insan içi ilişkilerinde." Hayat öğretiyor zaten bir şekilde akışına da bırakmak gerekir yeri geldiğinde. Hayırlı Bayramların olsun. Hoşçakal.

• McZz2 kullanıcısına yanıt
    Bu işlerden ağzımın yandığı doğrudur. Söylediklerinin hepsini uygulayacağım hocam , çok yardımcı oldu bana. Çok sağol herşey için. İyi bayramlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.