Şimdi Ara

Ben bir umutsuz vakayım.Eziklik. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu işin ne parayla ne de statüyle ilgisi var. Ne boş insanlar gördüm kendini çok güzel dinlettiren, ilgi çeken.

Öncelikle korkmayarak yapıcaksın bunu. Denemeden anlayamazsın, grup içinde yapılan konuşmalarda fikrini rahatça söyle kimse ne der diye düşünme istersen rezil ol. Merak etme zamanla alışıcaksın.

Sesin kendinden emin ve duyulucak şekilde olsun duruşunda öyle.

Ve toplu ortamlarda kimsenin senin hakkında ne düşündüğünü ya da izleyip izlemediğini önemseme rahat ol umrunda değilsin devam et yaptığın şeye.

Son olaraksa kendini geliştir her yönden, liseliysen de şu ingilizceyi ne yap et hallet sonra çok işine yarıycak valla benden söylemesi...
  • Hocam nasıl kullanıcaz peki parayı? Ya çok net hatırlıyorum o çocuk arabayla ilk kez gelmişti okula.Hani arabayı almış gelmiş.Millet onun arabası olsa nolcak anca yanında ki ezikleri atar içine falan diyip makara yapmışlardı.Milletin tofaşa attığı kızlar bana hayatta bakmaz yazmıştım hatta bi tanesine sen kimsin falan diyip aşağılamıştı.Olay parada değil hocam liderlik ruhunda, saygınlıkta.Başak oğlanıysanız lamboyla okula gelseniz ne fayda.Bende okula arabayla geliyorum işte, bi kişide dönüp bakmıyor.Okulda devlet okulu arabayla gelen bi o çocuk var bide ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

• quote:

Orijinalden alıntı: TechR

Hocam nasıl kullanıcaz peki parayı? Ya çok net hatırlıyorum o çocuk arabayla ilk kez gelmişti okula.Hani arabayı almış gelmiş.Millet onun arabası olsa nolcak anca yanında ki ezikleri atar içine falan diyip makara yapmışlardı.Milletin tofaşa attığı kızlar bana hayatta bakmaz yazmıştım hatta bi tanesine sen kimsin falan diyip aşağılamıştı.Olay parada değil hocam liderlik ruhunda, saygınlıkta.Başak oğlanıysanız lamboyla okula gelseniz ne fayda.Bende okula arabayla geliyorum işte, bi kişide dönüp bakmıyor.Okulda devlet okulu arabayla gelen bi o çocuk var bide ben.

Mesela psikolojin bozuksa ve elindeki imkanları kullanamıyorsan tabi dikkate alınmazsın. Özgüven meselesini söylemiştim. Mesela bir kişinin bir özelliği iyi ve öne çıkıyor. Bundan dolayı kendine güveniyor. Özgüvenli oluyor. Sende kendine güvenmen için en önemli şeylerden biri olan para var. Başka bir şeye gerek bile yok neredeyse. Bu kadar önemli bir şey var elinde. Parası olup dikkate alınmama konusu ise dediğim gibi psikolojik şeyler. Mesela parası var yani kendine güvenmesi için çok güçlü bir şey olmasına rağmen hala kendini aşağılayıp ezik olarak gösteriyor, sen de bunu yapıyorsun. En güçlü şey varken hala onu görmeyip takıntı haline getirerek kendini ezik görüyor. İşte psikolojik problem olduğunu gösterir diye düşünüyorum. Paran var kendine güvenmen için çok çok önemli bir sebep. Çok rahat ve emin bir şekilde davranman gerekir. İnsanları o kadar takmayacaksın. Elinde para gibi güç var. Onu görmeyip kullanamayıp takıntı yaparsan dikkate alınmazsın. Mesela adamın elinde silah var ama kullanamayıp çıplak elli adamdan dayak yiyor ve silahı kaptırıyor. İşte bunun gibi. Elindeki imkanı görmeyip aynı şeyi kendine söyleyerek imkanları ortadan kaldırıp takıntılar oluşturup kendini ezikleştirme durumu. Bunu yapıyorsun sen. Halbuki özgüven dediğim gibi bir özelliği ile öne çıkar ve kendine güvenirsin. Kendine güvenmen için çok önemli belki de en önemli olan para var ama sen bunu görmüyorsun. Paran olduğu için çok özgüvenli bir şekilde davranman lazım. Tabiki caizse akacaksın. İnsanlara saygısızlık etme ama o kadar da takma. Çok rahat davran. Pısırık olma. Sert olup rahat davran. Fazla büyütme insanları onlar canavar değil. İşte paranı görüp özgüvenli olursan paranı kullanmak için ilk adımı atabilirsin. Arkadaş edinmen lazım. Çok sert ve rahat olup özgüvenli olman lazım. Çünkü gereken en önemli şeylerden biri olan para var. İhtiyacın olan var! İşte bu yüzden özgüvenli olman gerekir. Dediğim gibi rahat ol. Sert ol. Pısırık olma. Bu dediklerimi yapabilmek için elinde çok sağlam bir şey var o da para. En önemli şeylerden biri olan para olduğu için bununla öne çıkıyorsun ve kendine güvenebilirsin paran var yahu. Gör artık bunu. İşte böyle olduktan sonra ilk adımı atmış olursun.

İşte böyle rahatladıktan sonra insanlarla iletişim kur, arkadaş ol. Muhabbet et. Onlarla gezip toz, arabanla gezdir. Paranı devreye sokarak hediye al, pahalı yerlere götür, kafelere restoranlara falan gidin. Paranı her türlü kullan. İyice değerlendir parayı kardeşim. Parayla alabileceğin ne varsa alabilirsin. Arkadaşlarını parayla besle. Onları terbiye et. Onları yönet. Kullanmayı bilen birisi coşardı diyorum. Sen ise elindekini görmeyip takıntılar oluşturarak kendini ezik duruma sokuyorsun. Oysa özgüvenli değilim diyorsun da dediğim gibi özgüvenli olma olayında bir özelliğin olur ve onunla öne çıkıp kendine güvenirsin ve özgüvenli olmuş olursun. Özellik ile öne çıkarsın dedim sende en önemli şeylerden biri belki de en önemli şey olan para var. Bununla öne çıkıyorsun dostum paran var yahu. Araban var. Bu özelliğin öne çıkıyor ve buna dayanarak özgüvenli olabilirsin. Ezik olmanı gerektirecek bişey yok gibi psikolojik takıntılar haricinde. Paran var yahu senin. Paran özgüvenli olmanı gerektirir. Özgüvenli olmak için en önemli şeylerden biri var para var yahu! Daha ne aynı yerde sayıyorsun anlamıyorum. Neden ezik durumuna düşürüyorsun kendini anlamıyorum. Kullan şunu.

• Olum senin normal konun yokmuyaaa

• sen kendini nasıl düşünürsen öyle olursun. kendini gül gibi gör gül bahçesi olursun, kendini diken olarak gör diken bahcesi olursun. yani ezik görüyorsun, kendi potansiyelinin farkına varana kadar ezik olacaksın.
  • Geldi yine

• Anlayın artik para ike olmuyor bazı şeyler .Özgüven satın alınacak bir eşya değil yürekte öyle içten gelmesi lazım e haliyle sende olmadığı için pısırık adamları oynuyorsun.Açık konuşayım sen değişmezsin .

• HakimBeey kullanıcısına yanıt
    Bende bunu anlatmaya çalışıyorum hocam.Ama kimler kimler değişiyor.Bende çırpınıyorumda elimden bişey gelmiyor olsa bi kuzenim komşum falanda takılsak etsek.Hiç kimsem yok.

• Okula arabayla gidiyormuş 7/24 arabayla gidiyormuş ulan sende ilk önce ehliyet varmı ki arabayla gidip gelicen liseli seni.Zaten araban olsa ister istemez ortamda bulurdun kendini.Ya anlattığın gibi aşırı asosyal acınacak durumda bir liselisin biraz abartarak buraya gelip yazıyorsun.Yada Liselisin ve burda adam gibi bişeyler anlatmaya çalışanları trollüyorsun aklınca eğleniyorsun.Çok düşük ihtimal ama anlattığın gibiysende senden bi halt olmaz öyle yaşıyacaksın at kendini kurtul.
  • Ehliyetim yok ama arabayla gidip geliyorum evet.Sürmeyi biliyorum.Ve evet anlattığım kadar varım.

• ....

• Blok.
  • Hocam az çok kendimi sevmeyi başardım ama insanlar beni ciddiye almıyor nedense.Benle dolaşmak istemiyor millet benle gözükmek istemiyor.Ağzımda hiç laf yapmıyor hemde hiç, sıkıcı suskun bir insanım.

• Hiç psikiyatriye gittin mi ?

• iamzombie kullanıcısına yanıt
    Psikologa gittim.

• ulan her seferınde saf gibi açıp techr oldugunu gorup kendıme kızıyorum anlamam lazım artık
  • Senin kesinlikle saglam bir PSİKİYATRİSTE gorunmen lazim bu tavsiyemi bos gecme.Psikologtan ziyade PSİKİYATRİST diyorum bak

• Tarafımca denendi yüzde yüz çalışıyor.

Yaşın kaç bilmem.

Basketbola veriyorsun kendini. Her allahın günü basketbol oynuyorsun. Derslerden, işten vb. vakit buldukça.

Zaman içerinde boyun deli gibi uzamaya başlıyor. Yaptığın her antrenman sonucu kasların da gelişiyor haliyle. Durmadan devam ediyorsun bu egzersizlere.

Sonra basketbol sayesinde arkadaş çevren artıyor. Seni maçlara çağırıyorlar. Sen de gidiyorsun haliyle. İyi oynamaya başladıkça kendine bir özgüven geliyor. Omaç senin bu antrenman benim derken hooop bakıyorsun arkadaş çevren çoğalmış ve konuşkanlığın artmış.

Derken arkadaş arkadaşı getiriyor. Kızlı erkekli ortamlara giriyorsun. Sonra hoop birisi geliyor ve senden hoşlandığını vs. söylüyor Tabi bunu duyunca g.tün kalkıyor. Sonra eğer seninde gönlün varsa kızda takılıyonuz.

Ha yoksa o gidiyor başkası geliyor. Sen gidiyon falan. Devamı sonra böyle gidiyor.

Senin durumundan kurtulmak için yaklaşın 6-7 ayımı verdim. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Bu dediklerimi lise 1 lise 2 falan o dönemde yaptım. Sene 2004 falan.

Kısacası benden sana bir yöntem tavsiyesi. Ben denedim başardım.

Uygulama kararı sana bağlı.

İyi şanslar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.