Şimdi Ara

Ben ARAGEÇİŞ FORMUYUM diye bağıran canlı bir balık: HALIBUT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
178
Cevap
0
Favori
6.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ayrıca konu diğer yatay yüzen balıklar değil çünkü burda konu farklı bu hayvan diğerleriinden farklı bir ağız yapısına sahip gözleriyle orantılı olmayan. diğer balıkların yatay yüzüşlerinde aklı bulandıracak bişey yok
    ayrıca bu canlı ara geçiş formu diye tanıtılıyo bu topikte
    ayrıca ben evrimin teorisini bu kadar yüzeysel savunan adamları ilk defa görüyom işin biyokimyasal yapısına bakın bide
    bana hocalarım anlatırken işin genetiğine kimyasalına inmeye çalışıyolardı
    çok çektirmişimdir hocalarıma zamanında kulakları çınnlasın
    yok şu şöle mutasyon olmuş yok şura şuraya kaymış burası işe yarar hale gelmiş sonra sonraki nesile geçmiş böle tanım böle müdafa olmaz
  • pardon şimdi farkettim ama sence o fotolar yeterlimi deminde dediğim gibi kısa mesafede örneğin avlanırken ağır haraket ederken yatay hareket ediyorda diğelim tehlikenin olmadığı ortamda dikey olarak yoluna devam ediyormu?
    birde bu hayvan iddia edildiği gibi böle evrilmişse bu aşamaya gelinceye kadarki tahmini onlarca farklı hali bulunması gerekir bunların fotoları mevcutmu kalıntıları mevcutmu
    sonuçta bu hale gelmesi binlerce onbinlerce yıl alıyor diyorsunuz üstelik bir kaç yok olmaya yüztutmuş kalıntılar değil örneğin milyonlarca yıl önce yok olan farklı dinozor cins olarak aynı türlerinin onbinlerce kalıntısı çıkarılıyorda bu ara geçiş formunda varolması gereken canlıların niye üç beş tane ne idiü belirsiz kalıntısı çıkarılıyor yada öle sanılıyor(sakın beni yadırgama bu sanılıyor sözünden dolayı çüngü fosil bilimcilerin insanlığa attığı kazıkların haddi hesabı yok bu gibi olaylar birçok kez ayyuka çıktı)

• quote:

Orjinalden alıntı: BİLİNÇLİ DİZAYN

quote:

arageçiş formu ne demek, bilgilerini bir gözden geçir istersen. Arageçiş formu deniz yaşamından karaya geçişteki canlılar için kullanılan(yani sadece onlar için) bir terim değil.

tavsiyen üzerine arageçişformu nedir diye bilgileri gözden geçirdim.

Evrim teorisinin iddiasına göre, yeryüzünde yaşayan ve geçmişte yaşamış tüm canlı türleri birbirlerinden türeyerek ortaya çıkmışlardır.

Türlerin birbirlerine dönüşümü ise, evrim teorisine göre, yavaş yavaş ve kademe kademe olmuştur.

Dolayısıyla, bu iddiaya göre iki canlı türü arasındaki geçiş dönemini yansıtan ve her iki türden bazı özellikler taşıyan birtakım canlıların yaşamış olması zorunludur.

Örneğin, balıklar karaya çıkıp sürüngenlere dönüşene kadar mutlaka yarı solungaçlı yarı akciğerli, yarı yüzgeçli yarı ayaklı türden bazı canlıların milyonlarca yıl boyunca yaşamış olmaları gerekir.

Evrimciler, geçmişte yaşamış olduklarına inandıkları bu hayali canlılara "ara geçiş formu" adını verirler.

Fosil kayıtlarında Darwin'in öngördüğü gibi kademeli bir değişim yoktur.

Farklı canlı türleri kendilerine has yapılarıyla bir anda ortaya çıkarlar.

Bunu kabullenemeyen evrimciler iddialarını yandaki resimdeki gibi temelsiz ve spekülatif çizimlerle desteklemeye çalışırlar.

Eğer evrim teorisi doğru olsaydı, bu tür canlıların geçmişte yaşamış olmaları ve bunların sayılarının ve çeşitlerinin milyonlarca hatta milyarlarca olması gerekirdi.

Ve bu ucube canlıların kalıntılarına fosil kayıtlarında rastlanması gerekirdi. Ancak, bugüne kadar fosil kayıtlarında tek bir ara geçiş formu fosiline dahi rastlanmamıştır

ARKADAŞIM SEN BU YAZDIKLARINI NEYE DAYANARAK YAZIYORSUN?HİÇBİR ZAMAN FOSİL BULUNAMAMIŞ TA ŞÖYLEYMİŞ TE BÖYLEYMİŞ TE..BEN SANA FOSİLİN RESMİNİ KENDİM ÇEKİP GETİREYİM İSTERSEN!!!

BİZLER SİZİN GİBİ SALLAMA KONUŞMAYIZ..FOSİLLER VARDIR.FOSİLLER OLDUĞU İÇİN ZATEN BİLİM ADAMLARI BÜTÜN BU FİKİRLERE ULAŞMIŞLARDIR.ORTADA FOSİL OLMASA KİM NEDEN BU TİP ŞEYLERİ ORTAYA ATSIN?

ARAGEÇİŞ FORUMLARI NEDEN GÜNÜMÜZDE YOKTUR DİYORSUN? EĞER ARAGEÇİŞ FORUMLARI GÜNÜMÜZDE OLSAYDI EĞER BİZ EVRİMDEN SÖZ EDEMEZDİK.ÇÜNKÜ BİZ CANLILARIN SÜREKLİ DEĞİŞTİĞİNİ SÖYLÜYORUZ.SEN NE DİYORSUN?İLKÖNCE YAZDIĞIN YAZIYI OKU.

• Şimdi bu balıkların gözleri nerede. Vücudunun bir tarafında.Yani balığın sağında dersen solunu görmüyor, üstünde dersen altı görmüyor.
    Bizim gözlerimiz de kafamızın önünde. Yani arkamızı göremiyoruz biz de. O halde gözlerin ikisinin de bir tarafta olmasında "en ufak bir anormallik" yok, biz de ve çoğu hayvanda da öyle zaten.
    bugün bu ara geçiş formu problemini fosil eksikliklerini kimyasal evrimdeki problemleri bütün bilim adamları tartışıyo sadece bize özgü değil son yazdığın cümleyi zaten hiç annamadım biraz daha açarsan eğer daha anlaşılır olacak

Orjinalden alıntı: ilteris_1984

nofrost iyice saçmalamadan bırak istersen ha ne dersin
    bi kere nedeğin hiç anlaşılmıyo birazdaha açık konuş
    bu konuları tartışan birtek bizler değiliz sanki herşey apaçık ortaya çıkmış herşey rayına oturmuşta birkaç lise üniveriste öğrencisi bunları tartışıyomuş gibi bi hava estirmişsin
    bugün bu ara geçiş formu problemini fosil eksikliklerini kimyasal evrimdeki problemleri bütün bilim adamları tartışıyo sadece bize özgü değil son yazdığın cümleyi zaten hiç annamadım biraz daha açarsan eğer daha anlaşılır olacak

ASIL SEN NE DİYORSUN ARKADAŞIM?GÖRMÜYOR MUSUN YAZDIĞIM YAZIYI ATIFTA BULUNARAK YAZMIŞIM.!!

ARKADAŞ
    quote:

Eğer evrim teorisi doğru olsaydı, bu tür canlıların geçmişte yaşamış olmaları ve bunların sayılarının ve çeşitlerinin milyonlarca hatta milyarlarca olması gerekirdi

EVRİM TEORİSİ DOĞRU OLDUĞU İÇİN GERÇEKTEN DE DEDİĞİ CANLILAR YAŞAMIŞLARDIR.

quote:

Fosil kayıtlarında Darwin'in öngördüğü gibi kademeli bir değişim yoktur.

Farklı canlı türleri kendilerine has yapılarıyla bir anda ortaya çıkarlar.

ŞİMDİ ŞU YAZIYA BAK.SANKİ ARKADAŞ TÜM FOSİL KAYILARINI TEKER TEKER İNCELEMİŞ GİBİ TÜM CANLILARIN PAT DİYE BİRANDA ORTAYA ÇIKTIĞINI SÖYLÜYOR.

YA ARKADAŞ.İNANABİLİRSİNİZ.TAMAM BEN DE İNANÇLI BİR İNSANIM.AMA CANLILARIN YARATILMASINA İNANMAK DEMEK O CANLILARIN BİR DAHA ASLA DEĞİŞİM GEÇİRMEYECEĞİ ANLAMINA GELMİYOR!

HALA BUNU ANLAMIYORSUNUZ..BU DOĞANIN ZORUNLU BİR DÖNGÜSÜDÜR.CANLILAR EVRİMLŞMEK ZORUNDALAR.ÇÜNKÜ HER CANLIDA HAYATTA KALMA İÇGÜDÜSÜ VARDIR.DEĞİŞEN KOŞULLARA AYAK UYDURMAZSA CANLI TÜRÜ YOK OLUR.

YANİ HALA KÖRÜ KÖRÜNE ETRAFA BAKMADAN DEVAM EDİYORSUNUZ.BİRAZ RİCA EDİYORUM ANLAMAYA ÇALIŞIN.İYİ NİYETLE SÖYLÜYORUM.

EVRİM BİR GERÇEKTİR.OLAN KESİN BİR ŞEYDİR.ÇÜNKÜ CANLILAR DEĞİŞMEZLERSE YOK OLURLAR.

AMA GELİN BU EVRİM KENDİ KENDİNE Mİ OLUŞUYOR ONU TARTIŞALIM.ONA İTİRAZIM YOK.

• canlılar değişmezlerse hayatta kalamazlar mı sebeb?
    sanırım doğa olaylarından bahsediyon volkanlar deperemler yada küresel iklimler ama bu olaylar aniden vuku bulan ve hemen etkisini gösteren olaylar bir canlının bunlara uyum sağlaması için gereken süreyi bu felaketler onlara tanımaz.örneğin dinozorlar bi anda hemen hepsi ok olmuş kalanlarda değişen iklimler yüzünden yok olmuşlar bünyeleri bu değişime ayak uyduramamış.şimdi diyebilirsinki sonradan gelenler bunların soyundandı işte burada çatışmalar başlıyo dediğim gibi bu konuyu ünlü bilim adaları hararetli bir şekilşde tartışırken bizim kesin hükümler vererek konuşmamız mantıksız konuşmalarını birazda bu yüzden eleştiriyom aynı şekilde diğerleride yani tasarımcılar ve yaratılışçılar içinde geçerli sonuçta biz yine onların düşüncelerini tekrarlıyıp duruyoz araya ufak yorumlar katarak
    ama fikrimi sorarsan bence akıllı tasarımcılar bir adım önde oda dikkat edersen evrimci profesörler aynı fabrikada çıkmış gibi birbirlerini yeniliyorlar eksik yanları ile geçen yıllara rağmen hala aynı eksik şekilde kalıyor ama özelikle tasarımcı taraf daha atak davranıyor tasarım yanlısı kitapları okursan eğer aradaki farkı görebilirsin m.behe, ganea, p.johnson vb şuan bir çoğunun adı aklıma gelmiyo... sonra istersen eğer yazarım
    özellikle mç behe nin kitabına bayağı patlama yaptı gazetelerede çıkmıştı okullarda öğrencilerin yönetimle müfredat konusunda çatışmalarına dahi sebep olmuştu bunu national geographictede yayınladılar
    birde okullarda genetik mühendisliğinde tek taraflı olarak evrimci bilim adamları yetiştirilmesinden dolayı şimdilik nüfuça fazla olabilir evrimciler ama bu bundan sonra da böle devam edecek anlamına gelmiyo
    zaten olay sayı üstünlüğüyle olmuyoda
    bir olayıda paylaşmak istiyom birgün dersanede biyoloji hocasıyla bu konuyu konuşuyorduk ben kafamı kurcalayanları ve bildiklerimi anlatıyodum hoca bana izah etmeye çalışırken hep evrimci yayınlardan bahsederek yapıyodu bunu bende ona anti bi tez savunurken ünlü tasarımcı bilim adamlarından bahsediyodum ama ne yazık ki hocamız söleidğim onlarca kitap ve bilim adamı isminden birini bile bilmediğini söledi ne yazık halbuki yer yerinde oynamıştı bu isimlerle
    yani demek istediğim bu hocamız üniversitede eğitim görürken ona araştırmacı ruhu yada anti tezlerede dikkatle yaklaşmaruhu vermemişler iana bana 1 saat sonunda sanırım konuyu değiştirmek istercesine bana tabi böle konuları herkes bir yerlere çekmeye çalışıyor dedi(sanki yalnızca evrimciler gerçeği biliyormuş gibi gerisi rant sağlama peşindeymiş gibi) ve ekledi siz farkında değilsiniz ama ben sizin her an evrildiğinizi bile anlıyorum görüyorum dedi ve bizim resmen büyüme olayımızı evrilme olarak aksettirdi işte 1 sene boyunca bakın kiminizin gözleri büyüdü kiminizin boyu uzadi sesi değişti gibilerinden bu resmen insanın gelişmesi genlerinde var olanı yazılmış olanı yaşamasıydı sence bu bi kanıt teşkil edebilirmi
    birde bana ileride mekanikleşiceğimizi bunun da bir çeşit evrim olduğunu söledi hani bi ara discoveryde çıktı yaa mekanik insanlar belgeseli
    protez teknoloijisin geliştirilmesinden insanın doğaya karşı üstünlüğü ele geçirmesinden başka ne olabilirki bu
    doğa birşey yapmıyor hücreler yapmıyor insan deneyimleriyle ilerliyordu aslında

• quote:

Selsan:
    Şimdi bu balıkların gözleri nerede. Vücudunun bir tarafında.Yani balığın sağında dersen solunu görmüyor, üstünde dersen altı görmüyor.
    Bizim gözlerimiz de kafamızın önünde. Yani arkamızı göremiyoruz biz de. O halde gözlerin ikisinin de bir tarafta olmasında "en ufak bir anormallik" yok, biz de ve çoğu hayvanda da öyle zaten.

selsan bak balığın tipi diğer normal balıklar gibi, herşey normal yalnız tek aksi şey bu balık dik yüzmüyor ve gözlerinin ikisi de sağda. Diğer tüm balıkların aksine bunun acayip bir fizik anlayışı var. Sana bu vücut tipi değşimi çağrıştırmıyor mu? Dürüst ol. Sence gerçekten bu balıkta en ufak bir anormallik yokmu. agzına bak diğer tüm balıklar gibi alt dudak üst dudak var ama yana doğru açılıyor. Gözleri basbayağı sağ yanağında..

İlteris_1984 , balık tamamen yatay bir şekilde yaşıyor. (yani artık yatay) ve bir zaman önceki atalarının dikey yaşadığını görmemek marifet olur.., gördüğün gibi değişimin tam ortasında bir hayvan. İdeal vücut şeklini alamamış henüz yeterince mükemmel değil hayatta kalabilecek kadar mükemmel , kaotikanın verdiği ikinci resimdeki aynı soydan gelen diğer akrabalarında ise gözler vucuttaki ideal yerlerini bulmuşlar.

Set, evrim tüm canlıların gerek yavaş gerek hızlı bir değişim içinde olduğunu iddia ediyor, yani aratür görmek istiyorsan çevrene bakman yeterli. Burada kalkan örneğini sunmamın amacı değişimi görmek istemeyenlere, tüm bu değişien evrenin içindeki değişen her şeye rağmen illede canlıların sabit olduğuna inanmak isteyen sizlere bariz bir örnek göstermekti. Bariz örneklerde çok sayıda var, gün geçtikçe bu forumda "işte Ben Arageçiş Formuyum diye bağıran XXXX" adında topiklerle veririz herbirini,amam unutma bunlar sadece evrimi görmek istemeyenlere varlığını göstermek için yazacağım birkaç bariz örnek.

Son olarak buraya yazan arkadaşların sanki hergün etreflarında ünlü biyologlar varmış ta bu konuları onlarla tartışıyrmuş bi bir hava yaratmalarını komik buluyorum. Adam "yok efendim biyologların bile kafası karışık bu konuda, bilmemneyi kabul etmiyorlar" yazıyor ama öründe bir kez olsun bir bilim adamının kitabını okumuş değil ama sanki hatmetmiş bütün kitapları. Ona bu haberi verenler, bilim ile alakası olmayan ömründe ne bir gözlem yapmış ne bir deney yapmış olan ,hayatları camilerde vaaz vermekle geçmiş insanlar.... Şimdi propaganda yazılarını bilimsel bilgi diye algılaan insanın da kalkıp evrim teorisi ile alakalı gösterilen kanıtların tümü sahtekarlıktır demesini de doğal karşılıyorum. Sadece binde bir gerçeklerşen sahtekarlık olaylarını okumuş. Ya kulaktan dolma bilgilerle yada insanlara duymak istediklerini söyleyen propaganda yazılarıyla ancak bu kadar bilgi sahibi olunabilir.

• Halibut gerçekten çok ilginç bir balık. Okyanus tabanında sürekli yaşabilen nadir balıklardan. Alt yüzeyinin hafif olması sayesinde alttan saldırıları önleyebiliyor ve sert üst yüzeyinin farklı rengi kamuflasyon sağlıyor. . Yassı şekilde tabana yapışık yüzmesi için en uygun göz yerleşimine sahip. Birçok balıktan daha büyük ve gelişmiş. "Mükemmel yüzücü" olarak geçiyor ismi. Ayrıca deniz canlıları arasındaki besin piramidinin en üst basamağındaki sayılı balıklardan biri kabul ediliyor. Neredese tüm deniz canlılarını yiyecek olarak kullanabiliyor. Büyük bir halibut insan boyunun 1-1.5 katı kadar olabiliyor ve eti çok lezzetli. Tutması zor olmsaına rağmen balıkçıların gözdesi.

Bence yaşamı için gayet yeterli özelliklere sahip , tamamen yassı bir dil balığıyla kıyaslandığına daha gelişmiş ve daha iyi yüzüyor. Aynı kurbağalar gibi genç ve yetişkinleri arasında fark var. Gözleri sonradan biçim değiştiriyor. Zaten yetişkin olunca okyanus zeminine iniyorlar....Belki de bu garip! özellikleri onu daha gelişmiş yapıyor kim bilir....

İnternette araştırınca gördüm ki evrimciler tarafından kullanılan bir örnek. Fakat balığın yeterince mükemmel olmadığını ya da eksik olduğunu söylemiyorlar, sadece niye yaşarken şekil değiştiriyor diye soruyorlar.Yani niye direk 2 gözü aynı tarafta çıkmıyorlar diye .Bence bunu araştırmak lazım....

• sorun iki gözünün da aynı arafta olması değil, mesela bizim iki gözümüz de önümüzde bu bizi eksik yapıyor gibi bir iddia değil bu..... Gözlerden birisinin tam bir sağ göz olmasına rağmen diğeri ucube gibi görünüyor değil mi. Balık sol yanı üzerinde yaşamasına rağmen birçok organı sanki düz yaşaması için var gibi. Akıllı bir tasarımcının elinden çıksaydı bu arac fabrika çıkışı doğan gibi görünmesi gerekmezmiydi ( hiç fabrika çıkışı doğan görünümlü şahin görmedim de)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 15 Ekim 2005, 1:35:02 >
  • Diyorum ki belki de yaraları var bu vücut düzeninin . Birçok balıktan daha iyi hareket kabiliyeti olması da gösteriyor bence bunu...

Gözleri garip gözükebilir belki daha kullanışsız bile olabilir. Neye kanıt ki bu.?
    İnsan gözü de sinek gözne göre çok dar açıyı görebiliyor. Ama çok daha gelişmiş canlılarız....

Bu sadece bize garip geliyor belki de diğer balıklar bu vücut yapısına imreniyorlar
    Görünümü dışında ne sorunu var söyler misin? Bu balığın insanlara çirkin görünme gibi bir derdi olduğunu da zannetmiyorum. Tam tersi insanlar tarafından en sevilen , balıkçılar tarafından en çok aranan balık. Hakkında web siteleri yüzlerce yemek tarifi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 15 Ekim 2005, 1:45:43 >

• quote:

Birçok balıktan daha iyi hareket kabiliyeti olması da gösteriyor bence bunu...

Hangi balık daha iyi yüzer diye bir araştırma yapıldı mı bilmiyorum ama bu balığın bu değşimleri geçirmesinin sebebi belliki saklanmayı sevmesi, eski halinde dik yüzerken çok göze batan bir balıktı oysa kumların içine gömülüp yatınca çok iyi kamufle oluyor bunun dışında yüzücülüğü ile ünlü olduğunu da hiç sanmıyorum. Düz gitmesi için tasarlanamış bir aracın yana yatık halde daha iyi gitmesi gibi bir şey (tamam pek yakın bir benzetme olmadı )
  • Biraz önce araştırma yaptım bulduğum yazıları kopyalamıştım:

Halibut are excellent swimmers and are able to feed on other fishes such as cod, burbot and Pollock. They are also known to eat clams, crabs, squid and other invertebrates. Although they usually stay near the bottom, they will rise to lesser depths to feed on sand lance and herring.
    Halibut feed on almost any animal they can fit in their mouths: animals found in their stomachs include sand lance, octopus, crab, salmon, hermit crabs, lamprey, sculpin, cod, pollock and flounder. Halibut can be found at depths as shallow as a few metres to hundreds of metres deep, and although they spend most of their time near the bottom, halibut will move up in the water column to feed. In most ecosystems the halibut is near the top of the marine food chain. In the North Pacific the only common predators on halibut are the sea lion (Eumetopias jubatus), the orca whale (Orcinus orca), and the salmon shark (Lamna ditropis).
    The body of the California halibut is oblong and compressed. The head is small and the mouth large. Although a member of the left-eyed flounder family, about 40 percent of California halibut have their eyes on the right side. The color is dark brown to black on the eyed side and white on the blind side. Their numerous teeth, very large mouth and a high arch in the middle of the "top" side above the pectoral fin make them easily distinguishable from other flatfish

Kaynakları da bulabilirim. Sen de araştırabilirsin...

• quote:

Düz gitmesi için tasarlanamış bir aracın yana yatık halde daha iyi gitmesi gibi bir şey (tamam pek yakın bir benzetme olmadı )

Düz gitmek için tasarlansaydı düz giderdi zaten Demek ki yan gitmek için tasarlanmış ve daha iyi yüzüyor da olabilir. Dediğim gibi sadece bize ters geliyor görünüşü. Niye ? Çünkü diğer gördüğümüz balıklardan farklı. Çoğu balık böyle olsaydı. Simetrik balıklar tasarım hatası! olacaktı. Anlatabiliyor muyum? Araştırırsanız göreceksiniz ki evrim ile ilgili makalelerde bu balığın eksikliğinden ya da zayıflığından bahsedilmiyor. Sadece sonradan şekil değiştirmesinin sebebi soruluyor. Aynı şekilde kurbağaların yumurta içerisindeki besin eksikliği (ve sonucunda değişim geçirmeleri) sorgulanıyor... Bence bunu araştırın...

• neverlate söylemek istediğim şuydu,halibutun vatos gibi, orijinal olarak yatay yüzen bir balıktan daha iyi yüzücü olması mümkün mü acaba. Eğer bu vücut şekli yüzme açısından bir avantaj sağlamıyorsa bu düz yaratılmış vucutta yan yan yaşamanın sebebi nedir yada bir sebebi var mı, yoksa bu varoluş halibut için başka kısıtlardan kurtulmak adına verilen bir tavizmi? Yani saklanmak için dik duruştan vazgeçilmesi mi. Eğer böyle bir vazgeçme yana yatarak rakibinden saklanma durumu varsa bu canlının orijinal halinin dik olduğunu , evrildiğini kabul etmek olur ona göre cevap ver. YOksa bu canlı ezelden beridir böyle miydi, böyle tasarlandı, böyle vucuda getirildi mi diyorsun..

üstteki gözü farketmeseydim bunun sıradan bir balık olduğunu düşünürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 15 Ekim 2005, 2:06:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pacman

neverlate söylemek istediğim şuydu,halibutun vatos gibi, orijinal olarak yatay yüzen bir balıktan daha iyi yüzücü olması mümkün mü acaba. Eğer bu vücut şekli yüzme açısından bir avantaj sağlamıyorsa bu düz yaratılmış vucutta yan yan yaşamanın sebebi nedir yada bir sebebi var mı, yoksa bu varoluş halibut için başka kısıtlardan kurtulmak adına verilen bir tavizmi? Yani saklanmak için dik duruştan vazgeçilmesi mi. Eğer böyle bir vazgeçme yana yatarak rakibinden saklanma durumu varsa bu canlının orijinal halinin dik olduğunu , evrildiğini kabul etmek olur ona göre cevap ver. YOksa bu canlı ezelden beridir böyle miydi, böyle tasarlandı, böyle vucuda getirildi mi diyorsun..
    />

üstteki gözü farketmeseydim bunun sıradan bir balık olduğunu düşünürdüm.

Senin baştan beri ne söylemek istediğini anlıyorum Kesin birşey söylemiyorum. Biraz araştırma yaptım ve bu sonuçlara vardım. Çoğu balıktan daha gelişmiş olduğu biliniyor. Bunları kabul etmiyorsan aksini kanıtla lütfen. Düz yaratılmış vücutla yan yaşamanın sebebini de zaten kendin açıklamışsın...

• quote:

Richard Dawkins:

bony fish [generally] have a marked tendency to be flattened in a vertical direction...It was natural, therefore, that when the ancestors of [flatfish] took to the sea bottom, they should have lain on one side... But this raised the problem that one eye was always looking down into the sand... In evolution this problem was solved by the lower eye 'moving' round to the upper side." The development of flatfish is thus considered to recapitulate their evolutionary history.
  • Bu arada yukardaki alıntı Blind Watchmaker'dan
    quote:

Wikipedia:
    The asymmetric geometry of flatfish has been likened to the cubist paintings of Pablo Picasso, and is often perceived as being "imperfect", "grotesque", "strange", etc. It is likely that the asymmetry contributes to their survival by helping to disguise them on the ocean floor

Gördüğün gibi tartışma konusu genelde bu balığın asimetrisi,ben bu balığın ilkel bir balık olduğunu söylemiyorum ama bir kaç balıkçı sitesinde yazan "bu balık iyi yüzer" cümlesini de subjektif bir görüş olduğunu düşünüyorum. Yani öğretmene sorsan yada doktora, polise,askere, hakime, çöpçüye, en kutsal meslek benimkisi der o hesap..

• yukarda yazan bütün postları okumadım. ama pek de gerek yok çünkü içeriğini kabaca tahmin edebiliyorum

benim söylemek istediğim tek bişey var. büyük düşünmekten vazgeçin. bu balığın geçiş formu olması demek sonraki aşamada uçacağı manasına gelmez. ileride taxonamide farklı bir isim alacak olan başka bir balığa dönüşecek demek. aynı benim bir ay kadar önce yazdığım bir başlıktaki fare örneği gibi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.