Şimdi Ara

Belkin N450DB router problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, dün itibari ile kablonet aboneliğim başladı. 50 Mbit kullanıyorum. Testlerde ping 10, hız 49 Mbit çıkıyor. Herşeyden memnunum. Yalnız şu Modem + Router işini halledemedim.

    Müsadenizle durumu özetleyeyim. Bir adet Motorola SB6121 modemim var. Wireless özelliği yok ve tek port ethernet çıkışı var. Bir adet de Belkin N450DB Adsl modem + router cihazım var. Wireless özelliği var ve 4 port ethernet girişi,1 port Adsl girişi mevcut.
    Motorola modemden çıkan tek ethernet kablosunu Belkin Router'ın 1 nolu ethernetine taktım. 4 nolu ethernete de bilgisayarım bağlı.

    Sıkıntım şu ki ne yaparsam yapayım en fazla iki cihaz internete giriyor. Bu iki cihaza da IP'lerini Motorola Modem veriyor ve gerçek ip veriyor. Belkin'in DHCP'si ip dağıtmıyor. Ne zaman Motorola modemle ethernet bağlantısını kesersem o zaman ip dağıtmaya başlıyor, ama doğal olarak internete girilmiyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Şu an masaüstü PC'me ve eşimin dizüstü bilgisayarına erişim verdim. Ama benim dizüstü var, 2 tane telefon var, çocuk bazen vidyo izliyor onun tableti var. Misafir gelir ne bileyim 2 tane hayatta yetmez.

    Ne yapmak lazım bir türlü bulamadım. Motorola modemi bridge moda alma gibi bir özellik yok. Hızlı ve sorunsuz çalışıyor ancak hiçbir ayar yapılamıyor. Sanıyorum sorunun kaynağı bu. Yani Belkin cihaz router değil de basit bir switch olarak çalışıyor. Sadece 1 nolu portuna Motorola modem'den gelen trafiği kablolu ve kablosuz olarak iletiyor, ancak herhangi bir adres çevirme işlemi yapmıyor.

    Tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan tavsiyeler açığım.







  • Kimse boşuna uğraşmasın, Belkin N450DB ile kablo modeme router özelliği kazandıramıyoruz. En iyi ihtimalle AP olarak kullanabiliyoruz o da 2 ip dağıtmaya yetiyor. Çekmecede bulduğum tarih öncesi D-link adsl modem tam bir canavar çıktı. Router olarak epey detaylı seçenekleri var. 2 - 3 saat uğraşıp doğru konfigürasyonu buldum. Şu an sayısız ip dağıtabiliyorum, her cihazımdan sıkıntısız bağlanabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.