Şimdi Ara

belirli bir süre sonra roleyi cekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobilim, yazim hatalari ve harfler icin simdiden ozur dilerim.

Lm317t ile sürülen bir serit ledim var. Isinmasini 2-3 saat test ettim. Ancak yine de icim rahat degil. El yapimi prize bagli bir sey sonucta.

istiyorum ki ben 3 tus koyayim buna, asagi yukari ve tamam. Bir de led ekranim olsun. Asagi yukari ile 25 dakikaya getireyim, tamama basayim ekranda 'xxx dakika icinde kapanacak' gibi bir sey yazsin. Ve roleyi ceksin.

Elimde fazla atmega islemcileri var. Onlarla yapmak istiyorum. en pratik ve kucuk boyutlu nasil olur acaba ? En son tamamlaninca da lm317t, role karti ve işlemciyi tek bir plakete cizip basacagim.

Cok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.
  • O kadar zor bir şey de sormadım aslında.
  • Başlığı görünce hemen aklıma turn on(zaman gecikmeli çalışan devre) devresi geldi fakat içeriğini tam olarak anlayamadım :)
  • akorukmez kullanıcısına yanıt
    Hocam istediğim şudur, gerekli buton veya butonlarla bir sayı ayarlayacağız. Bu sayı ayarlarken 8x2 lcd'mizde yazacak. 15'te karar kıldık diyelim, 15'ten geriye sayacak lcd'de. Dakika cinsinden elbet.

1. dakikaya geldiğinde, 60-59-58... diye sayacak. Ve 0 olduğunda röleyi çekip kapatacak.

Bunu yapmak istiyorum tam olarak.
  • Yaşım küçük 17 yaşında elektronik öğrencisiyim dediğiniz düzeneği en iyi pic ile yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum.Pic ile neler yapılabilir? bu adresten PIC le neler yapabiliriz? kısmını okumanızı tavsiye ederim çünkü o kısımda sizin sorunuzu yanıtlayacak biçimde bir metin gördüm.Umarım istediğiniz şekilde cevap verebilmişimdir.Başarılar dilerim.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorukmez -- 12 Ocak 2014; 21:32:42 >
  • akorukmez kullanıcısına yanıt
    Elimde atmega328p var fazla, ve Arduino/Atmel cephesine daha yakınım pic'e göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim bilgim oralara kadar daha gelmedi artık seneye mikrodenetleyicilere anca geçeriz o yüzden daha fazla söz sahibi olamayacağım.Umarım başka bir konuda yardımcı olabilrim.Kolay gelsin iyi forumlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.