Şimdi Ara

Belgesel (Tv Programı) Çekip Satmak İsteyenler.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir belgesel çektiniz ve bunu satmak istiyorsunuz. Türkiye şartlarında alabileceğiniz en net cevap aşşağıda.

    ÖZEL TV KANALLARI: Kanalın dış yapım departmanından telefon ile randevu alıp konuşabilirsiniz. Genelde telefonda pek ilgilenen olmuyor. Direk kanala gitmek, baskın basanındır düşüncesi daha mantıklı oluyor. Yanınıza ağzı laf yapan bir arkadaşınızı almayı unutmayınız. Belgeselimiz 5 bölümlük, her biri yarım saatten oluşan çiçek böcek belgeseli olsun. Bir bölüm yapımcının karı ile 20 bin tl olsun. Toplam bütçe 100 bin tl yapıyor. Kanal size diyorki haftalık yarım saat zaman dilimini size satalım. Siz sponsor bularak bu bedeli bize ödeyin. 100 bin tl den yukarısı sizin olsun. Veya kanal projeyi çok beğenip İÇ YAPIM departmanına çektiriyor. 100 bin tl lik bir projede de size proje bedeli ödüyorlar. 3. Bir seçenek ise kanal sizde projeyi direk satın alabiliyor.
    NOT: Bir projenız var ise bunu kağıda dökün ve noterden kendi adınıza tasdiklemeden asla kimse ile paylaşmayın.
    TRT KANALLARI: TRT nin her bir kanalı kendi bünyesinde bağımsızdır. TRT haberin TRT belgesel ile bir alakası yoktur. Koordinatörlükler farklıdır.

    (Merhaba evrak safsatası, hoş geldin fotokopi makinası)
    Başvuru formu, başvuru dilekçesi, detaylı bütçe yazımı, imza beyanı, şirket faaliyet raporu, vergi borcu yoktur yazısı (?), ticari sicil gazetesi, vergi levhası.
    İsterseniz dosyayı yazıp, birinci bölümü tamamen hayal ederek kağıda döküp, yani okurken ilk bölümü izlemiş olmak mantığı ile proje dosyasını hazırlıyoruz. Yukarıdaki evraklar ile adı geçen tv kanalına gönderip komisyona sunuyoruz. Komisyon başkan ile beraber 7 kişi, beğenilirse eğer sizi arayıp kanala davet ediyorlar. Anlaşmanıza göre ilk bölümün tamamını veya 5 dk lık introsunu çekmenizi istiyorlar. İntro için genelde ödeme yapılmıyor.

    TRT de mantık 13 bölüm üzerinden gidiyor. Standart süre yarım saat veya fazlası. Kısa ve dolgu programlara yer yok. Projeniz beğenildi, imzalar atıldı. Bölüm çekiliyor, yetkili merci bölümü izliyor onay çıkarsa ücreti hemen yatıyor. Bazen bölümlerde düzeltme vs. istenebiliyor. Herhangi bir olumsuz duruma karşılık genelde ilk 4 veya 5 bölüm arşivlenmeden program yayına alınmıyor.

    YAZARIN NOTU: Eğer bu işe gönül koymuşsanız; olumsuz düşünen insanları hayatınızdan çıkartın, onlar hayal hırsızıdır. Herşey bir hayal kurmak ile başlar. Galileo, Newton ve Kanuni’ninde günleri 24 saatti. Kolaylıklar dilerim..
    Bu linkte TRT proje başvuruları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. http://www.trt.net.tr/s...oje-basvuru-kosullari-2/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imp_hea_tus -- 20 Haziran 2017; 3:21:43 >



  • Ne iş kimse yorum yazmamış ya 😂 Güzel bilgiler için teşekkürler Belki birgün yurt dışına çıktığımda belgesel yapabilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.