Şimdi Ara

Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş


    https://www.memurlar.net/haber/948472/belediye-baskani-esi-usulsuz-imar-barisina-basvurmus.html


    Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş

    İmar barışından faydalanmak için usulsüz yollara başvuran fırsatçılar arasına CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Kaçak durumdaki milyonlarca yapıyı kayıt altına almak amacıyla imar barışı olarak nitelendirilen bir düzenleme hayata geçirilmiş, TBMM'de kabul edilen yasayla 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılara "Yapı Kayıt Belgesi" verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak aftan faydalanmak için harekete geçen fırsatçılar, bu tarihten sonra yapılan binalarını 2017'den önce yapılmış gibi gösterip yapı kayıt belgesi almıştı. İşte o fırsatçılardan birinin de görevi kaçak yapılarla mücadele etmek olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen olduğu ortaya çıktı.

    YALAN BEYANDA BULUNDU

    • Seyhan Büyükerşen, Tepebaşı'na bağlı Yukarı Söğütönü Mahallesi'ndeki kaçak durumdaki evine "Yapı Kayıt Belgesi" almak için 25 Ekim 2018'de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Büyükerşen başvurusunda 4 bin 199 metrekare arazi üzerindeki 148 metrekare alanı kapsayan evin, 31 Aralık 2017'den önce inşa edildiğini bildirdi. Kendi beyanı üzerine Büyükerşen'in evine "Yapı Kayıt Belgesi" verildi. Yapılan bütün başvuruları tek tek inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükerşen'in başvurusunu da mercek altına aldı. Büyükerşen'lerin, 2019 yılında inşa ettiği kaçak villayı 2017 yılında yapılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

    O VİLLA YIKILACAK MI?

    2018 yılına ait uydu görüntülerini inceleyen il müdürlüğü personeli, arsa üzerinde hiçbir yapı olmadığını belirledi. 2019'a ait uydu görüntüleri, evin o yıl yapıldığını ortaya koydu. Fırsatçılığı tespit eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Yapı Kayıt Belgesini" iptal edip konuyu yargıya taşıdı. Seyhan Büyükerşen hakkında "yalan beyanda bulunarak yapı kayıt belgesi almak" suçundan kamu davası açılması talep edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı da Büyükerşen'in atılı suçu işlediğini belirledi. Başsavcılık atılı suç 3 yıldan az süreli hapis cezası gerektirdiği için kamu davası açılmasını 5 yıl erteledi. Yargı tarafından kaçak olduğu belgelenen villakondunun yıkılması gündemde. Fırsatçılığı belgelenen Büyükerşen'in kaçak villasının yıkılıp yıkılmayacağı merak konusu.




  • Ohaaaa cehapeliler kaçak saray yapmışlar utanmadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyükerşen düzenlemesi


    https://www.haberofisi.com.tr/tr/haberler/yeni-safak/gundem/buyukersen-duzenlemesi-8Y0s4fj7VDca


    CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kaçak villasını kurtarmak için belediye meclisine önerge verdiği ortaya çıktı. 8 Ocak tarihli önergede, Yukarı Söğütönü köyü yerleşik alanının Büyükerşen ailesinin villasını kapsayacak şekilde genişletilmesi isteniyor. Teklife tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, “148 metrekarelik ev prefabrik değil. Ayrıca prefabrik olması izinsiz olmasını meşrulaştırıyorsa, neden imar affına müracaat edip yapı kayıt belgesi alma gereği duydunuz?” dedi.

    Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş

    Eşi Seyhan Büyükerşen adına kayıtlı 2019'da dikilen kaçak villaya, yalan beyanla 2017'de yapılmış gibi gösterip yapı kayıt belgesi alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belgesi iptal edilince zora düşte. Uydu kayıtlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, villanın 2017'de değil, 2019'da yapıldığını tespit etmiş ve yapı kayıt belgesi iptal edildikten sonra konu yargıya taşınmıştı. Skandal olayın ortaya çıkmasının ardından yıkım işlemi beklenirken; Büyükerşen ve CHP grubunun Tepebaşı'na bağlı Yukarısöğütönü Mahallesi'ndeki tarım arazisi üzerindeki kaçak villayı kurtarmak için Belediye Meclisi'ne düzenleme sunduğu ortaya çıktı.

    • Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğu 8 Ocak 2021 tarihli önerge ile Yukarısöğütönü köyü yerleşik alanının Büyükerşen ailesinin kaçak villasını kapsayacak şekilde genişletilmesi teklif edildi. Eğer teklif kabul edilirse Büyükerşen'in tarım arazisi üzerindeki kaçak villası özel bir düzenleme ile kurtarılmış olacak.
    Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş

    Teklif kabul edilirse Büyükerşen'in tarım arazisi üzerindeki kaçak villası özel bir düzenleme ile kurtarılmış olacak.

    MEŞRU İSE NEDEN BELGE ALDIN?

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Büyükşehir Meclisi'ne sunulan teklife tepki gösterdi. Yılmaz Büyükerşen'in “Villa değil, prefabrik yapı” savunmasını eleştiren Çalışkan, “Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yapmış olduğu 148 metrekarelik ev öncelikle prefabrik değildir. Burası 148 m2, altında adam gibi betonu atılmış, 4 dönüm araziye yapılmış bir binadır. Eğer prefabrik olması izinsiz olmasını meşrulaştırıyorsa, neden imar affına müracaat edip yapı kayıt belgesi alma gereği duydunuz?” diye sordu.

    • Yeni Şafak'ın gündeme getirmesiyle tasarıyı beklemeye aldıklarını kaydeden Çalışkan, “Bu ayki meclis toplantılarında görüşmeme kararı alsalar bile, belediye başkanının 148 m2 villasının hukuka uygun olmadığı açıktır. İlçe belediyesinin bu kaçak yapıyı yıkması gerekmektedir. Eğer villanız hukuki ise Ocak ayı meclis toplantısında büyükşehirin Yukarısöğütönü köy yerleşik alanının sınırlarını genişletmek için neden teklif sundunuz? Büyükerşen kendi işini kendisi çözmek adına, Belediye Meclisi'ni kullanmaktadır” dedi.
    Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş

    İşte Büyükerşen'lerin kaçak villası.

    Özür dile, istifa et

    Vatandaşların evi önündeki kümese bile karışan CHP'li belediyelerin sıra kendi kaçak villasına gelince ne yapacağını takip edeceklerini kaydeden Zihni Çalışkan, “Tepebaşı Belediyesi bu villanın kaçak olduğunu tespit etmiş midir? Ceza kesmiş midir? Encümende yıkım kararı almış mıdır? Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Belediye Meclisi'ni kendi menfaati için kullanmasına asla izin vermeyeceğiz! İmar planlarını yapmak ve kaçak yapılaşma ile mücadele etmekle görevli olan Büyükşehir Belediye Başkanı'nı özür dileyip istifa etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

    Belediye Başkanı eşi usulsüz imar barışına başvurmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.