Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne yapmali acaba ? Para biriktirsek mi yatirim yapmak da olmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ithal olmayan birkaç tane örnek verebilir misin (ham maddesi dahi Türk olan)

Neye yüksek teknoloji üreten mi .. Firma örnekleri mi ürünlere yani.

Abi bu konuda 50 tane örnek verilir de.

Ham maddesi Türk olsun nedir ki :)

ham madde de ithal edilmiyor mu ?

ithal ürünlere zam gelince o etkilenmiyor mu ?

ham madde den de vaz geçtim hadi 50 tane örnek ver bizde bilgilenelim :)

ama sende vestelin ürettiği çakma ürünleri Türk diye getireceksen bizi hiç uğraştırma :))

tabi ki ürün deyince milletin talep ettiği ,çokça kullanılan ürünlerden bahsediyoruz ,yoksa filan iş adamına lazım olan gemicik vs. şeylerden bahsetmiyoruz

• İşsizlik son 5 yılın zirvesine çıkaraktan %10,4 oldu:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27388751.asp
  • quote:

bu arada krizden kurtulmak için bazı çalışmalar olduğu ortaya çıkıyor

hadi yine iyisiniz :)

nasıl mı olacak diyorsunuz ?

tabi ki bu güne kadar özelleştirilmemiş geriye ne kaldıysa özelleştirilip ele geçen gelir ile kurtuluş olacak

ama hemen sevinmeyin :)

çünkü bu gelirler en fazla 1 sene idare eder ve geriye özelleştirecek bir şey de kalmadığından en sonunda sadece dua edip bir mucize olmasını bekleyeceğiz

neyse şimdilik günü yaşayalım ve zamanı gelince bol bol ağlarız :))

Sözünü ettiğin mucize savaş.

savaş esnasında kimse hiç bir şekilde hükumete muhalefet edemez dur diyemez vatan haini ilan edilir savaştan sonra 10 sene savaş ekonomisi bahane edilerek ekonomi hususunda hiç kimseye söz hakkı verilmez.

Bu arada savaş yanlısıyım

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    İran da savas istiyor.

Bence oluru var bu durumun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

İran da savas istiyor.

Bence oluru var bu durumun.

baldırı çıplak iran nükleer Pakistan ile mücadeleye cesaret edemez. Her zamanki gibi gündemde kalmak için magazine oynuyor
    Benim bahsettiğim Türkiyenin sınır ötesi harekatı
  • Türkiye tek başına sınırı 1 metre bile geçmez.
  • quote:

Türkiye tek başına sınırı 1 metre bile geçmez.

aynen,
    ukraynada olanlar yüzünden rusyaya karşı elimiz güçlü ancak ekonomi bu kadar kötüyken savaşı kim finanse edecek? ek olarak işid'e değil esat'a saldırırsak bu sefer işler rusya & iran'ın lehine döner. çin konusunu açmıyorum bile, adamlar amerikaya kafa tuttu suriye için bize ne yaparlar belli değil, dünya kadar ara mal alıyoruz adamlardan, rusyadan ve irandan aldığımız gazı hesaba katmıyorum ki önümüz kış ve sadece ısınmak değil aynı zamanda elektrik üretmek içinde bu gazı kullanıyoruz. bence başka hesap var, savaş bildiğin delilik olur.
  • quote:

Türkiye tek başına sınırı 1 metre bile geçmez.

Geçer geçmez ayrı konu da biz niye bu sınırı geçeceğiz diye uğraşıyoruz diye kimse düşünmüyor. Diyelim ki Araplar özgürleşti, ne olacak? Bizim ne çıkarımız olacak hala anlamış değilim. Kaldı ki Araplar nasıl özgürleşecek o da muamma. Aşiret yapısı ve kültürü olan bir toplumda demokrasi olmaz, olamaz.

Ulus devlet anlayışının,milliyetçiliğin tavan yaptığı bu çağda bir de Araplar ile nasıl baş edeceğiz? Fransa, Suriye de Arap milliyetçiliği ile baş edemedi çekti gitti, millet zannediyor Halep, Türk şehri sanırım, Halep Türk değil Osmanlı şehriydi, Osmanlı da= Türk değildi, bizim insanımız kendine güzel bir hayal dünyası kurmuş yaşıyor valla. Allah akıl fikir versin diyeceğim de o zor olacak gibi duruyor, bir olay bir şeyler olsa da şu saçma sapan Ortadoğudaki kardeşlerimiz açmışlar ellerini bizi bekliyor siyasetinden kurtulsak. Dertsiz başımıza dert aldık zaten, bu kadarı bile fazla.

• http://ekonomi.bugun.com.tr/m/NewsDetail.aspx?id=1302313

Tobb araştırmasına göre işsizlik dahada artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 20 Ekim 2014; 10:33:56 >
  • http://emeklimaasi350tl.tumblr.com/

Krizin sinyalleri gelmeye devam ediyor 1999'dan sonra emekli olanların emekli maaşı 750 tl'den 350 tl'ye indirildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

http://emeklimaasi350tl.tumblr.com/

Krizin sinyalleri gelmeye devam ediyor 1999'dan sonra emekli olanların emekli maaşı 750 tl'den 350 tl'ye indirildi.

Yahu bu haber dogru mu??

Acikcasi palavra ya da saka sandim.

İlerde millet ciddi ciddi 350 lira mi alicak

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

http://emeklimaasi350tl.tumblr.com/

Yahu bu haber dogru mu??

Acikcasi palavra ya da saka sandim.

İlerde millet ciddi ciddi 350 lira mi alicak

Evet mesela 2008'de işe girip 2030 gibi emekli olanlar aylık bugünün parasıyla 350 tl alacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

tabi ki bu güne kadar özelleştirilmemiş geriye ne kaldıysa özelleştirilip ele geçen gelir ile kurtuluş olacak

çünkü bu gelirler en fazla 1 sene idare eder ve geriye özelleştirecek bir şey de kalmadığından en sonunda sadece dua edip bir mucize olmasını bekleyeceğiz

savaş esnasında kimse hiç bir şekilde hükumete muhalefet edemez dur diyemez vatan haini ilan edilir savaştan sonra 10 sene savaş ekonomisi bahane edilerek ekonomi hususunda hiç kimseye söz hakkı verilmez.

bu bölüme son defa mesaj yazıyorum,çünkü adil davranılmadığına inanıyorum

mesajına gelince ;

savaş yanlısıyım derken ciddi isen o zaman sana iyi savaşlar diyeyim :)

• quote:

quote:

quote:

mesajına gelince ;

Bölüme mesaj yazmayı bıraktığınız anda, propaganda memurlarının önlerine konan mama kaplarındaki mamayı hak etmiş olmalarını sağlarsınız. Bu nedenle, bence mesaj yazmayı bırakmayın. Meydanı sadece gururlu olanlar boş bırakıyor ve maalesef gurur kavramı tek taraflı işliyor.

• webbie kullanıcısına yanıt
    diğer türlü olunca da ne hainliğimizi bırakıyorlar ne de şerefsizliğimizi vs.

ben bu yaştan sonra bunlara gelemem

sözde Kültür Bilim bölümü ama sanki küfür bölümü gibi

ayrıca bana göre çocuk olan birisine çocuk dedim diye 4 gün ceza olacak iş mi ?

yani artık evimde dahi kendi çocuğuma (ki kendisi 23 yaşındadır) çocuk git tepemin tasını attırma dediğimde kapıma polisler falan dayanırsa şaşırmayacağım :)

olmaz hocam bu gidiş iyi bir gidiş değil ,ne dediğini bilmeyen ergenlerle edepli-adaplı ve bilgili üyeleri aynı kefeye konulursa o zaman kültür,bilim vs. neye yarayacak ?

bana ,ben sadece ceza talep edebilirim başka ne yapayım diyen sayın yöneticimiz ne hikmetse bana yine jet hızıyla ceza verdirebildi , 4 gün adama müdahale edilmesini bekledim,daha ne bekleyeyim ,aylarca işlem yapılmasını mı ?

tabi o şahıs o sürede de boş durmadı ,bana istinaden hakaretine devam etti

diğer türlü olsa bir derece hakaret ve küfürlere dahi sabredeceğim ama dediğim gibi günlerce bekle ,sonra cümbür cemaat herkese ceza ???

• quote:

diğer türlü olunca da ne hainliğimizi bırakıyorlar ne de şerefsizliğimizi vs.

ben bu yaştan sonra bunlara gelemem

sözde Kültür Bilim bölümü ama sanki küfür bölümü gibi

ayrıca bana göre çocuk olan birisine çocuk dedim diye 4 gün ceza olacak iş mi ?

yani artık evimde dahi kendi çocuğuma (ki kendisi 23 yaşındadır) çocuk git tepemin tasını attırma dediğimde kapıma polisler falan dayanırsa şaşırmayacağım :)

olmaz hocam bu gidiş iyi bir gidiş değil ,ne dediğini bilmeyen ergenlerle edepli-adaplı ve bilgili üyeleri aynı kefeye konulursa o zaman kültür,bilim vs. neye yarayacak ?

bana ,ben sadece ceza talep edebilirim başka ne yapayım diyen sayın yöneticimiz ne hikmetse bana yine jet hızıyla ceza verdirebildi , 4 gün adama müdahale edilmesini bekledim,daha ne bekleyeyim ,aylarca işlem yapılmasını mı ?

tabi o şahıs o sürede de boş durmadı ,bana istinaden hakaretine devam etti

diğer türlü olsa bir derece hakaret ve küfürlere dahi sabredeceğim ama dediğim gibi günlerce bekle ,sonra cümbür cemaat herkese ceza ???

kalabalık istiyorlar.
    Forum için tartışılan konuların niteliği önemli değil.
    Önemli olan foruma giren kişi sayısı.
    Ne kadar çok kişi girerse, o kadar para kazanırlar.
    Şimdi senin gibi aklı başında üye mi çok yoksa ne dediğini bilmeyen 18 yaş altı kişi mi çok?
    Tabi ki ergen çok.
    Çok kişinin tartıştığı basit, niteliksiz hatta mantıksız tartışmalar olsun istiyorlar.
    Böylece daha çok kişi siteye girer, site daha popüler olur, verilen reklamları gören kişi sayısı artar.
    Bana kalırsa her şey "tamamen duygusal"...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• antonidas kullanıcısına yanıt
    Aynen böyle.

Konu dışı bölümüne bakarsanız "Ayakkabılarım nasıl??[SS], Kız bana bakmadı =/"...vs saçma konular var.

Ama bunlar foruma hit kazandırıyor.

O tarz üyeler ne kadar aktif olursa o kadar reklam ve gelir olur.
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    o zaman konu dışı bölümüne de bir konu açsınlar ve millet orada birbirini yesin ,diğer türlü bu bölümde zaten kimin ne dediği bile anlaşılmaz oluyor

gerçi konu dışında bu kadar taviz verilmiyor

hiç değilse şikayetlere kısa sürede çözüm getirseler ona da razıyız (kısa sürede mesaj silme yada onay durumuna geçirme gibi)
  • quote:

quote:

quote:

mesajına gelince ;

Mesajım sizinde sözünü etiğiniz ekonomik krizi geçiştirmek maksadıyla bulunacak kılıfın pratikte tanımı idi "savaş".

Cevap verdiğin dipnot, sadece kişisel görüşüm ekonomik buhranların sonucu hep savaş ile bağlanıyor yani bir şekilde mecburi istikamet.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.