< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 8 Şubat 2021; 17:42:34 > |
#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (8. sayfa)
-
-
aslında kaçağa düştüğümüz zaman değil 1 ay sonra sms atılıyor benim öyle olmuş mesela bu daha kötü
-
quote:
Orijinalden alıntı: MixmasterHocam kendi başıma gelenden örnek vererek anlatayım daha açıklayıcı olması adına ;
1 Sene önce kırıkkale üniversitesi 2 yıllık bir bölümden mezun oldum, normalde biliyorsunuz önlisans ve lisans bitiren kişilerin okuldan sonra 2 sene tecil hakları bulunmakta. 22 Yaşında üniversiteden mezun olmuş durumdaydım hali hazırda tecilim devam ediyordu, bu sene temmuz ayında ki dgsye hazırlanıp 4 senelik bir bölüme geçiş yapacaktım. Ancak kanun değişikliği sebebiyle kesintisiz bir şekilde devam etmiyorsanız yani 22'de hemen geçiş yapıp yada 23 yaşında örgün eğitime devam etmiyor konumunda iseniz yoklama kaçağı durumuna düşüyorsunuz. Devlet burada okula hazırlanıyormusunuz, dgsyemi gireceksiniz, sıfırdan 4 senelik okulmu kazanacaksınız buna bakmaksızın sen mezun olmuşsun 23 yaşından gün almışsın diyip 15 gün önceden tebliğ etmek yerine yoklama kaçağı olduğunuzda tarafınıza bildiriyor. Askerlik şubeye gittiğinizde de sen yoklama kaçağısın bedelli yapamazsın diyor. Diyelim ki kaçtınız sınava girdiniz kazandınız bu durumda da başına gelen arkadaşlar okulların kayıt yapmadığını, durum belgesini ayarlasanız dahi Milli Savunma Bakanlığının tecil işleminizi onaylamadığını iletiyorlar tarafımıza. Mağdur sayısı çok olan bir kanundan yararlanamamak ise sinir bozucu bir durum.
Alıntıları GösterBu duruma düşme nedeniniz şundan kaynaklanıyor; okuldan mezun olduğunuz takvim yılı boyunca örneğin 2020 senesi 2 Ocak'ta bile mezun olsanız 2020 31 Aralık tarihine kadar Yoklamaya Tabii veya Son Yoklamaya Tabii şeklinde bir son durumunuz olur. Erteleme hakkınız vardır ama bunu kullanmak için ilgili yılın son gününe kadar elektronik ortam ya da bizzat kayıtlı askerlik şubesinden bildirmeniz gerekir.
2021 1 Ocak'ta 2020 yılı için yapılmış Yoklama Duyurusu uyarınca; sistem erteleme hakkı bulunmasına rağmen mazeretini bildirmemiş kişileri otomatik yoklama kaçağı olarak tanımlar. Erteleme hakkı olanlar 7179 sayılı kanunun 21. maddesindeki ilgili fıkra ve bent gereğince yoklamaları yapılmadan ertelenir. Yani 2020'de mezun olduysanız 2022 senesinde mezuniyet tarihinizin biteceği güne kadar erteleme yapmak durumunda olurlar.
Askerlik Şubelerinden bazı personeller yanlış yönlendirirlerse; hukuki sorumluluk onlara ait olur. Erteleme hakkı olan bir kişiye 22 yaşını geçmişsin yoklama kaçağısın, muayene yapıp direkt askere gideceksin şeklinde bir yönlendirme yapılamaz. Yasal hak ve ödevlerinizi iyice bilip; gerekli maddeyi göstereceksiniz ve erteleme yapılacak. Ama bir yandan da her sene Asal Msb sitesinde Yoklama Duyurusu yayınlanıyor. Bulamıyorsanız 2021 yılı yoklama duyurusu yazıp google'da arayın.
Kimlerin yoklama yaptırması gerektiği ve hangi tarihler içinde yaptırması gerektiği, mazereti yani erteleme hakkı olanların ne yapması gerektiği yazıyor. Buna rağmen dediğim gibi erteleme hakkı olmasına rağmen; yoklamaya tabii olduğu yılda yoklama yaptırmayanlar; haklarından feragat etmiş sayılırlar diye bir madde yok. Bu yüzden yoklama kaçağı dahi kalsa erteleme hakkı devam ediyorsa yoklamaları yapılmadan ertelenir diye 21. madde var.
Ancak okula kayıt olduğu tarihte yoklama kaçağı olanlar ve okula kayıt oldukları tarih aralığı için herhangi bir lise mezuniyet erteleme hakkı bulunmayanlar, yani 23 yaşında üniversiteye kayıt olanlar; öğrencilik nedeniyle askerliğini erteleyemiyor. Bu yüzden üniversite planınız varsa önce lise mezuniyetiyle 22 yaşına kadar erteletin. 22 yaş bitmeden üniversiteye kayıt olun. Okul kazandığınızda mezuniyet tecili iptal edilip öğrencilik tecili tanımlanır. 2 yıllık önlisans sonrası tekrar bir mezuniyet ertelemesi kazanırsınız. Bu süre içinde 4 yıllık bölüme kaydolursanız öğrencilik nedenli erteleme 28 yaşının biteceği takvim yılının son gününe kadar devam eder.
4 senelik okuldan mezun olursanız 2 sene daha erteleme hakkı tanınır. Bu 2 sene içinde yüksek lisans'a kaydolursanız tezsiz için 1 sene 6 ay, tezli için 3 sene 4 ay öğrenci ertelemesi alırsınız. İlgili bölümleri bitirirseniz 32 yaşını tamamladığınız yılın sonuna kadar 1 sene mezuniyet ertelemesi alırsınız.
Dikkat edilecek husus başka bir nedenli erteleme varsa; o iptal edilmeden yenisi tanımlanmaz. Lise ertelemeniz var ve siz bu erteleme süresi içinde önlisans okuyup bitirdiniz diyelim. Okula başladığınızda lise mezuniyeti ertelemeniz iptal edilip, önlisans öğrenciliğinden dolayı öğrenci ertelemesi yapılmamışsa; lise tecili 22 yaşını tamamladığınız yıl sonunda biter. Sisteme öğrencilik nedenli erteleme tanımlamadıkları için önlisans mezuniyeti de tanımlayamazlar. Bundan dolayı yoklama kaçağısın direkt askere diyebilirler. Ama siz ilgili tarihlerde öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak öğrenci belgesi götürürseniz; bu kişi 2018-2020 arası şu üniversitede öğrenciymiş ve 2020'de bu üniversiteden mezun olmuş; erteleme hakkı var 2022'nin ilgili ayına kadar ertelemesi yapılabilir derler.
Dolayısıyla eski teciller iptal edilmediği için mağdur olanlar da olabilir. Okula kayıt tarihiniz, yoklama kaçağı kaldıktan önceyse ki öyle görünüyor esasen mezuniyet ertelemesi de yaptırabilmeniz gerekir. İşte bu biraz şubelerin kayıtlı bulunan yükümlü dosyalarındaki kişinin özlük hareketlerini izlememekten kaynaklanıyor. Ama kimse de sizin veliniz değil. Kendi sorumluluğunuzu alıp, her türlü öğrenim durum değişikliklerini askerlik şubesine bildirip kayıt altına aldıracaksınız ki sonradan mağduriyet yaşamayasınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: snop02
Verilen hak daha once de alindi
genç adam.
Mesela Eyt ler herbiri ort. 8 yil yediler.
Normaldir bu memlekette.
Muhtemelen anne-baba da eyt lidir muhtemelen...Anne ev hanımı, baba emekli, anlayacağınız evin çoğunluk yükü benim üzerimde. Pandemi sürecinde göze alıp gidemiyoruz arkadaşların durumları da aynı hatta daha zor durumda olanlarda var. Hoş göze alıp gitsem kyk borcu, kredi borcu arkamda devam edebilecek kimse yok,durum inşallah daha fazla bizi yıpratmadan çözülür. Bizde bedelliden yararlanabiliriz bu sürede yanımızda olan herkese teşekkür ederim
-
Sayın Milletvekilim
KONU:
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9.maddesinin 6.fıkrasındaki ;"Bedelli askerlik hizmetinden ; fiili askerlik hizmetine başlayanlar, bakaya durumunda bulunanlar ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar yararlanamazlar" hükmü gereği, sayıları resmi rakamlar ile 500 bine yaklaşan yoklama kaçağı ve bakaya gençlerin bedelli askerlik hakkı bulunmaması.
Bazılarımız "bedelli askerlik kalıcı ve herkes içindir" düşüncesiyle hayat planlarını bedelli askerliğe göre yaptı; bazılarımız ise tecil yaşının, lise ve dengi okullar için 29'dan 22'ye düşürülmesiyle haberi olmadan yoklama kaçağı durumuna düştü ve bedelli hakkını kaybetmekle birlikte eğitim hayatlarına da devam edemez oldular.
Evli olan,
Ailesine bakmak zorunda olan,
Hasta anne babası olan,
Kendi işi olup işini kaybetme riski olan,
Yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olduğu için sigortalı işe giremeyen,
Kredi borcu olan,
Okuyan veya hasta çocuğu olan,
Eğitim hayatına devam etmek isteyen,
Ve daha birçok sebepten dolayı 6-12 ay askere gidemeyecek olan birçok vatandaşımız var.
Bizler de bedelli askerlikten faydalanmak, özellikle pandemi sürecinde devletimize ekonomik katkı sağlamak ve kurmuş olduğumuz hayat düzenimizi devam ettirmek istiyoruz.
7179 sayılı kanunun 9/6 maddesi revize edilirse, istemeyerek düştüğümüz bu durumda, binlerce genç mağdur olmaktan kurtulacaktır.
Sn. Milletvekilim
ülkemizin dinamizmi olan biz gençlerin sizlerden talebi; içinde bulunduğumuz bu durum hakkında çalışma başlatarak gençlerin bu mağduruyetinin giderilmesidir. Lütfen bizlerin sesi olun biz gençlere sırtınızı dönmeyin.
Teşekkürler, saygılar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tek sorun su oldu e devlet de tecilli idik birden bire yok oldu kacak mesajı geldi asal a arayıp soruyoruz onlar bile bilmiyor acıkcası cogu zaman da yanlıs yönlendir me kurbanı olduk pandemi diye msb de ugrasmadı ama azalınca direk magdur etti bakan kendi agzı ile kacak durumuna 500 bin genc düştü diyor direk haberi olmadan. #bedelliaffı #yoklamakaçağı #bedellirevize
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ellerinize sağlık çok güzel şekilde açıklamışsınız. Önlisans mezuniyetim sonrasında askerlik şubeye bir arkadaşım ile beraber gitmiştim. Okulun yaptığı tecil tarihinin bitişini ve 2 senelik tecil hakkımdan konuyu açtığımda bana verilen cevap ; okulun yaptığı tecil bitene kadar bir işlem yapmama gerek olmadığını tecil tarihimin içerisinde ise 4 senelik bir okula geçiş yaptığımda tekrardan tecil olacağı konusunda hem fikirdik. Planlar programlar tabi ki buna göre yapıldı. Şimdi zaten gerek burada ki arkadaşlar olsun, gerek mağdurlar olsun artık tek istek bedelli hakkı. Hiç birimiz bize 2 senelik 4 senelik tecil yapılsın da demiyoruz. Madem kanun gitmemiz gerektiğini söylüyor parasını verelim yine yapalım sonuçta bu para da devlete gidiyor (yanlış anlaşılmasın gelirim, kazancım bedelli miktarını karşılamıyor 23 yaşında bir gencin maksimum kazanabileceği tutarları az çok tahmin ediyorsunuz, ancak arkamda hem ailemi bırakıp üstlerine birde borç bırakamam, sigara kullanıyordum bıraktım,en son kendim için neye para harcadığımı dahi hatırlamıyorum ,haftada 1 gün dışarı çıkabiliyordum onuda bırakıp çalışıp mecburen öderim, elime bir daha geçmeyecek bu gençliğide böyle heba etmeye hazırım.)
-
sizlere sabır diliyorum
-
Sn. Vekilim
KONU:
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9.maddesinin 6.fıkrasındaki ;"Bedelli askerlik hizmetinden ; fiili askerlik hizmetine başlayanlar, bakaya durumunda bulunanlar ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar yararlanamazlar" hükmü gereği, sayıları resmi rakamlar ile 500 bine yaklaşan yoklama kaçağı ve bakaya gençlerin bedelli askerlik hakkı bulunmaması.
Bazılarımız "bedelli askerlik kalıcı ve herkes içindir" düşüncesiyle hayat planlarını bedelli askerliğe göre yaptı; bazılarımız ise tecil yaşının, lise ve dengi okullar için 29'dan 22'ye düşürülmesiyle haberi olmadan yoklama kaçağı durumuna düştü ve bedelli hakkını kaybetmekle birlikte eğitim hayatlarına da devam edemez oldular.
Evli olan,
Ailesine bakmak zorunda olan,
Hasta anne babası olan,
Kendi işi olup işini kaybetme riski olan,
Yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olduğu için sigortalı işe giremeyen,
Kredi borcu olan,
Okuyan veya hasta çocuğu olan,
Eğitim hayatına devam etmek isteyen,
Ve daha birçok sebepten dolayı 6-12 ay askere gidemeyecek olan birçok vatandaşımız var.
Bizler de bedelli askerlikten faydalanmak, özellikle pandemi sürecinde devletimize ekonomik katkı sağlamak ve kurmuş olduğumuz hayat düzenimizi devam ettirmek istiyoruz.
7179 sayılı kanunun 9/6 maddesi revize edilirse, istemeyerek düştüğümüz bu durumda, binlerce genç mağdur olmaktan kurtulacaktır.
Sn. Vekilimiz
ülkemizin dinamizmi olan biz gençlerin sizlerden talebi; içinde bulunduğumuz bu durumu gündeme getirilmesi mağduruyetinin giderilmesidir.
Teşekkürler, saygılar..
BU KONU HAKKİNDA BAZİ ARKADSALARİMİZİN YAPMİS OLDUĞU ÇALİŞMALAR ve Dilekçe Örneği
👉👉 BİLGİLENDİRME👈👈
👉 Milli savunma bakanlığina
-ihbar /şikayet hattına :55 üstü
-Özel kaleme (remzi albasan) : iki günde 75 üstü
-Halk ve ilişkilere iki günde :75üstü
Toplam= 200 + üstü dilekçe gitti
- Özel kalem maile ( 100 gecik mail atildi)
👉 Cumhurbaşkanlığı Külliyesine =55 +üstü yolladik
👉Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sn.Fuat Oktay makamına 75+ üstü dilekçe yollandi
👉Cimer başvuru yapıldı
👉 AKİM'E (AKP iletişim merkezine)Ankara /Çankaya. = 53+ üstü mesaj gitti.
👉 Akp genel merkezi genel başkanına(cumhurbaskani) sekreterine 2 adet dilekçe. atıldı .(tel ile bu kontrol edildi)
👉 Akp başkan vekiline Numan kurtulmuş 'a 5 dilekçe attık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bedelli Hakkı herkese tanınması lazım. Mademki bedelli kalıcı oldu ozaman neden kimse başvuramıyor
Her askerlik şubesi farklı bir şey yapıyor. Askerlik şubeleride değişen yasadan haberi yok. Bence onlarada af gelmesi lazım. Sonuçta suç varsa onlarda ortak bu suça. Değişen yasadan haberi olmayan ve hala eski sisteme göre uygulama yapan askerlik şubeleride var.
Eskiden 2 ay gibi bir süre tanınıyordu şimdi onuda kaldırdılar
Gençler magdur edildi bedelli askerlik hakkımız elimizden alındı gençlerin sesini feryadını duyun artık işsiz kalmak istemiyoruz biz devletten para pul iş aş istemiyoruz işsiz kalmamak için bedelliden hakk istiyoruz elimizden alınan hak geri verilsin bedelli affı bekliyoruz bedelli askerlik maddesi revize edilsin yoklama ve bakayalarda bedelli hakkı olsun
Bu da birçok genci yanıltan bir durum, mezuniyette tecilde olsun 2 aylık bir süreyi tanırlardı. Şimdi onu kaldırdılar 1 gün geçse bile kaçak oluyorsun ve geri dönüşü olmuyor
-
..
......
..........................
.....,
LÜTFEN ARTIK BEDELLİ AFFI GELSİN.
Keşke 2 sene önceki gibi 15 k ya düşse bunun için bişey yapsak bide
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X