Şimdi Ara

#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
19
Favori
27.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kuasudba

e haklısın ama, vicdani ret isteyen yok ki.
    anlatmaya çalıştığım o.
    devlet zaten vermeyecek.
    ama hiç talep yok. herkes çatır çutur ödüyor o parayı.
    hızlı internet yok, ama bu talep ediliyor mesela.
    yolsuzluğun bitirilmesi talep ediliyor mesela.
    ekonominin düzelmesi vs. de talep ediliyor.

ama vicdani ret için bir talep yok.
    beni sinirlendiren şey bu.

şu an bu ülkede sadece sünni müslüman türkler ezilmiyor.
    bence zorunlu askerlik sadece bu kitleyi kapsamalı.
    osmanlıda olduğu gibi.

Vicdani ret diye birşey bu topraklarda sözkonusu olamaz.Gerekirse karşılıksız 12 ay kamu yararına çalışırsın ihtiyaç nerede ise.Sadece yemeğin karşılanır.

Ama bunu alacak kişi ben değilim.Ama şu net vicdani ret imkansız birşey.

Herkes 1 ay temel askeri savunma eğitimi almalı ama bunun içinde 40-50 bin verilmez devlete.

Son model söğüşleme mekanizması.#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! 

Ha birde 15 gün gittim falan filan öğrenmedim diyenler var ya hani senin birşey öğrenmen değil asıl mesele.

Asıl mesele orada dönen dolaylı çark bot kamuflaj parka efendime söyleyim yemek ihalesi, sonra orada çalışan bir ton içecek filan cihaz vardır temizlik ürünleri filan.Birileri dolaylı yönden kurmuş düzeni.Bu bitmez.

Keşke şu toplanan paralar gerekli şeylere kaynak olsa ama bilmiyorum.

Bedelli bitti affı çıkmış birde neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Şubat 2021; 16:34:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayar94

Hocam bugün dünyanın en büyük ordusuna sahip ABD'de bile zorunlu askerlik yok. Tamamen profesyonel ordu. Avrupada sadece İsviçrede var orada da vicdani ret edenleri sivil hizmete veriyorlar. Zorunlu askerlik dünyadaki birçok ülkenin bir kenara koyduğu yöntem.

Biz zaten bizi askere almayın demiyoruz ancak 2 sene önce kalıcı bedelli diye duyurdukları sistemde bir günde gelen sms ile bu haktan mahrum kaldık. Bazı arkadaşlarımızın tecili habersizce öne çekilerek bu duruma düştüler. Kimsenin bu kuraldan haberi yok ve gelen SMS ile bu durumu öğrendiler ortada büyük bir mağduriyet var. Bizim amacımız bu mağduriyetin giderilmesi

Size hak veriyorum. Yani sisteme olan eleştirim başka. Ama önce kalıcı bedelli açıklayıp sonra bir değişiklik ile yapılan bu düzenleme herkesin planlarını bozmuş, insanlar kaçak durumuna düşmüş vs. Bu konuda %100 haklısınız.

Tabi siz de beni mazur görün. Kolay değil 18 ay askerlik yapmak. O kadar da yapılmasın zaten. Profesyonel orduya geçilsin kesinlikle ama her Türk erkeği 6ay ciddi bir askerlik talim ve terbiyesi görmesi gerekir.

Bu coğrafyada, yaşı gelen her Türk erkeği savaşa hazır olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gidin yapın askerliginizi ERKEK gibi o zaman aglamayın burda İlk gecenin sabahına acı icinde uyanmıs yeni gelin gibi. Ohhhhh İyi oldu Biz 2015 de gittik Sırnakta yaptık aglayıp sızlanmadık sizde gidin yapın. 6 Ay Cabuk gecer

• 18 ay askerlik yapanlar 50 - 55 yaşında emekli oluyor bizler 6 ay yapıcaz ama en erken 65 yaşında emekli olucaz sence hangimize haksızlık yapılıyor?

• 20 yaşındaki üniversite okuyan kardeşimin teciline baktım 2028 gösteriyor onun yaş hakkını 28'e düşürmüşler benimkisi ise 29 yaş. Eskileri kapsamıyor muhtemelen öyle olsaydı benim yaşta 28'e düşerdi.

• en azından talep var diyorum.
    bunları vaadeden bir siyasi parti gelirse çözülür onlar.
    madem hiçbir sorun çözülmüyor, neden talep var o zaman?
    neden mesela yolsuzluk bitsin istenirken vicdani ret nedir o daha bilinmiyor?

ikisi de çözülmeyecek sonuçta.
    burada bizim halkın errrrkeklik algısı devreye giriyor.
    yeter ki errrkek olsun.
    bedelli de olsa askere gittim diyebilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedRocco34 kullanıcısına yanıt

Sizin geren nedir bu kadar ? İnsan gibi burada derdimizi yazmışız kimseye dokunmamışız, laf etmemişiz, bir hak var ortada bizde yararlanmak istiyoruz demişiz. Çirkin tabirlerinizi kendinize saklayın. Yok erkek gibi, yok yeni gelin gibi kışkırtma sözlerinizi de kendinize saklayın lütfen. Siz 2015'de gittiniz diye pandemi sürecinde zaten pamuk ipliğinde ki hayatlarımızı ters düz etmeyi kabul edecek halimiz yok, başıma bir şey geldiyse bir başkasının başına gelmesin her zaman bunu da savunacağım. Her başımıza gelen zorluğu yaşadık diye herkesin yaşamasını istemek kadar saçma bir düşünce yok.

• kud*rrr. ağl*.
    yapmayacağım.
    sen gittin gittiğinle kaldın.
    çok zoruna gittiyse gitmeyecektin errrrkek.

türkiyede, israildeki gibi kadınlar da zorunlu olarak askere gitseydi, o zaman bu kırılgan errrkekliğinizi neyle savunacaktınız acaba.

sizin bu errrrkeklik zayıflığınızı bilen devlet iyi yapıyor aslında.
    olan yine vicdani retçi fakire oluyor.

2021 yılında temel insani haklardan biri olan vicdani redde karşı çıkılıyor, sebebi de askere gitmezsen errrkek olmuyormuşsun.

lanet olsun öyle errrkekliğe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuasudba -- 9 Şubat 2021; 16:45:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

18 ay askerlik yapanlar 50 - 55 yaşında emekli oluyor bizler 6 ay yapıcaz ama en erken 65 yaşında emekli olucaz sence hangimize haksızlık yapılıyor?

Ben o yaşlarda emekli olamıyorum malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedelli askerlikte yeni kanunla yaş sınırı ortadan kalktı diye biliyorum yanlış mı

• quote:

Orijinalden alıntı: ayar94

Hocam bugün dünyanın en büyük ordusuna sahip ABD'de bile zorunlu askerlik yok. Tamamen profesyonel ordu. Avrupada sadece İsviçrede var orada da vicdani ret edenleri sivil hizmete veriyorlar. Zorunlu askerlik dünyadaki birçok ülkenin bir kenara koyduğu yöntem.

Biz zaten bizi askere almayın demiyoruz ancak 2 sene önce kalıcı bedelli diye duyurdukları sistemde bir günde gelen sms ile bu haktan mahrum kaldık. Bazı arkadaşlarımızın tecili habersizce öne çekilerek bu duruma düştüler. Kimsenin bu kuraldan haberi yok ve gelen SMS ile bu durumu öğrendiler ortada büyük bir mağduriyet var. Bizim amacımız bu mağduriyetin giderilmesi

Avrupa'da Norveç'te, Estonya'da, Avusturya'da, Beyaz Rusya'da, Kıbrıs rum kesiminde, Danimarka'da, Finlanda'da, Yunanistan'da, Ukrayna'da zorunlu askerlik var.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.