Şimdi Ara

Bedavacılar 'numara' rekoru kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye, 13 milyon abone taşıma ile dünya öngörülerini altüst etti. Numarasını taşıyana ucuz tarifeden yararlanma imkânı vatandaşı, abone kaydı primi de bayiyi memnun edince istismarlar ortaya çıktı
    Türkiye numara taşımada rekor üstüne rekor kırıyor. Rekorda, operatörlerin rakiplerinden abone almak için verdiği bedava konuşmaları almak isteyenlerin önemli etkisi oldu. 8 Kasım 2008'de başlayan numara taşımada dünya örneklerini dikkate alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri yüzde 10'luk bir abonenin numarasını taşıyacağını tahmin ediyordu.

BAYİLER NUMARA YAPTI
    Kısa sürede numara taşıyanların sayısı milyonları bulurken, bir operatörün abone olup aynı gün başka bir operatöre geçenlerin sayısındaki fazlalık dikkat çekti. İlk defa abone olup aynı gün bir başka operatöre geçiş yapanların sırrı, kısa sürede çözüldü. Bazı uyanık bayiler, operatörlerin numara taşıma için verdikleri primleri alabilmek için, abone yaptıkları kişileri diğer operatöre geçirdiği tespit edildi. BTK, bunun önüne geçmek için ilk defa cep telefonu abonesi olanların numara taşımasına sınırlama getirdi. BTK'nın kararı ile ilk defa abone olanların, 3 aydan önce numarasını taşıması yasaklandı.

BEDAVA KONUŞUP GİDİYOR
    BTK'nın kısıtlamasına karşın numara taşıma hız kesmedi. Türkiye'de 1.5 yılda, toplam abonenin yüzde 20'si numarasını başka bir operatöre taşıdı. 65 milyondan fazla cep telefonu abonesi bulunan Türkiye'de, bugüne kadar numarasını bir başka operatöre taşıyan abone sayısı 13 milyonu geçti. 13 milyon abonenin önemli bir bölümü ise numarasını birden fazla operatöre taşıyanlardan oluştu. Birden fazla operatöre numarasını taşıyanların, bedava konuşma ve avantajlı tarifelerden yararlanmak için bu yöntemi kullandıkları belirlendi. Rakiplerinden abone kapmak isteyen operatörler, rakip operatörden gelenlere bedava konuşma hediye ediyor. Her yöne bedava konuşma hediyesini almak için operatörünü değiştirenler, bedava konuşma hediyesini kullandıktan sonra başka bir operatöre geçerek buradaki bedava konuşmalardan yararlanıyor

• numara taşıyanlara özel kampanya ve tarife avantajları olmasaydı, böyle vakalar ortaya çıkmazdı.
  • operatörlerin aç gözlülüğü de , abonelerin aç gözlülüğü de ayrı ayrı rezillik, oyun oynar gibi oradan oraya da gidilmez ki, sisteme de yazık orada çalışana mesai haracayana da yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY
    operatörlerin aç gözlülüğü de , abonelerin aç gözlülüğü de ayrı ayrı rezillik, oyun oynar gibi oradan oraya da gidilmez ki, sisteme de yazık orada çalışana mesai haracayana da yazık.

Ne yazığı ya! Taşıyan, taşınan herkes kazanıyor.
  • Cepte hülle yap ucuz konuş

Numarasını birden çok operatöre taşıyanların bir bölümü "hülle" yöntemini kullanıyor.

Bazı cep telefonu operatörleri, numarasını taşıyarak başka operatörden gelenlere çok cazip tarifeler verirken, yıllardır abonesi olan vatandaşlara aynı cazip tarifeye geçişine izin vermiyor.

Cazip tarifeye geçmek isteyen aboneler ise, “hülle” yöntemi ile ucuz konuşmaya kavuşuyor.

Yıllardır hizmet aldıkları operatörden ayrılan abone, bir başka operatöre geçiyor, burada kısa bir süre kaldıktan sonra tekrar yuvasına dönüyor. Böylece, cazip tarifelerle ucuz konuşma hakkı kazanıyor.

işin özeti budur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 15 Nisan 2010; 12:48:06 >
  • bugün bi vodafone bayisi kampanya yapmıştı. numarasını vodafone'a taşıyanlara, ütü, traş makinası, baskül filan hediye ediyolardı. keşke kullanmadığım bi hattım olsaydıda numaramı taşısaydım diye geçirdim içimden :)
    dolayısıyla normal bu rakamlar
  • birazdan cayma bedelli kaydı için mesaj atacagım bugün son günüydü sanırım kabul edilmezse aynı gün vodafone'a geri taşırım.

Bedavacı ölücü gibi tanımlarıda çok ezik buluyorum ve herkesi bilinçli olmaya davet ediyorum..Türkcell şebeke içi 4 kontörden konuşturdugu günlere saysın(:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 15 Nisan 2010; 5:41:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben senin ne dediğini anladım ama herkes anlamaz....beni zamanında sömürdü şimdi bende onu sömürürüm hakkımdır mantığı olduğu sürece bu sistem böyle sürüp gider...kimse sömürüye biri dur desin demez....bu zihniyet sürdükçe firmalarda müşterilerde birbirini sömürmeye devam eder hiçbişey değişmez....

quote:

operatörlerin aç gözlülüğü de , abonelerin aç gözlülüğü de ayrı ayrı rezillik, oyun oynar gibi oradan oraya da gidilmez ki, sisteme de yazık orada çalışana mesai haracayana da yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican
    ben senin ne dediğini anladım ama herkes anlamaz....beni zamanında sömürdü şimdi bende onu sömürürüm hakkımdır mantığı olduğu sürece bu sistem böyle sürüp gider...kimse sömürüye biri dur desin demez....bu zihniyet sürdükçe firmalarda müşterilerde birbirini sömürmeye devam eder hiçbişey değişmez....

quote:

Malesef dostum , bu böyle sürdüğü sürece kaybeden hep normal kullanıcı olacak , bu adamlarda bir sekilde zararlarını kapamak durumundalar , çok üzücü bir durum aslında , cikarcilik mantığı ile hareket eden kimse kaybeder , fark edilene kadar geç olmaz umarım :(

• bir yıla kalmadan referansa oturacaktır, operatörler de çok hevesle başladı sonuçta bu olaya,
    güzel kampanyalar yaptı, millet neden kullanmasın?
    eski kampanyaların cazibesi azaltılıyor zaten, normalleşecektir.
    kaldı ki, çok gezen hat sahiplerini taşımak istediği operatör reddedebiliyor.
    (mecvut operatör hattın kaçmasını engellemek için birşey yapamıyor tabi.)
    yani sırasıyla hızlıca 3 operatör gezen hat tekrar hat taşımak istediğinde yakın zamanda sıkıntı yaşar, örnekleri var.

aveadan vodafone'a taşıdım aveadan bıktığım için, vodafone da bulunmaz hint kumaşı değil ya, kullanımıma göre daha uygun tarifesi vardı.
    ama bedava için tekrar aveaya dönmem yani, bazı çektiğim sıkıntıları bilerek dönmek aptallık olur, bedavası çok da fifi ayrıca.
    dediğim gibi kullanıma göre, kimi uygun tarife, kimi ücretsiz konuşmalar, kimi kalite farkı için hat taşıyor.
    hangi istatistiklerde dünya geneli bir tablo çizmişiz ki bunda çizelim değil mi ama

• bence taşıyan kazanıyor taşınılan da.
    hem çeşitli hediyeler verilmese insan neden numarasını taşısın ki. gider başka hat alır. yani çoğunluk öyle yapardı.
  • 15 senedir onlar bizim sirtimiza bindi üc bes ay biz onlarinkine..
    cok mu gördüler nedir ?
  • operatörler yeni gelenlere kampanya yapacakların kendi aboneleri kaçmasın diye kampanya yapsalar zaten bu olayı kimsa yapmaz
  • 13 milyon kişinin bir kısmının numara taşıdığından bile haberi yoktur, özellikle parça kontörcüler , iyi bir intikam fırsatı yakaladılar numara taşıma ile...operatörlerin parça kontörcüleri uğrattığı zarar çok büyük çünkü
  • Taşıyan memnun, taşınan memnun sorun nerede.
  • 3 ay önce haydi gel kampanyası ile kontörlü hattımı aveadan , turkcele taşıdım. 6 ay boyunca her 100 kontör yükleme yaptığımda bir aylık kullanımda 500kontör hediye geliyordu ve 500 kontör fiyatı 90 tl idi.

Kontörler tl ye çevrilince dün 20tl lik yükleme yaptım 66tl lik hediye görüşmeniz yüklenmiştir diye mesaj geldi. Türkcell 24lira kesinti yaptı,bununla ilgili yapabileceğim birşey varmı?
  • hep onlarmı bizi sömürecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C@r@nthir
    operatörler yeni gelenlere kampanya yapacakların kendi aboneleri kaçmasın diye kampanya yapsalar zaten bu olayı kimsa yapmaz

vf cep limitsiz 750'de kalıcı olmamın esas sebebi bu fiyata daha iyisinin olmaması.
    sabit hat yönü benim için çok önemli (ev telefonum yok) 24 saat limitsiz olması extra cabası yani.
  • quote:

operatörler yeni gelenlere kampanya yapacakların kendi aboneleri kaçmasın diye kampanya yapsalar zaten bu olayı kimsa yapmaz

turkcell yaptı faturalılara:
    cayma bedelli kontrat= 12 ay taahhütlü kampanyalar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

turkcell yaptı faturalılara:
    cayma bedelli kontrat= 12 ay taahhütlü kampanyalar..

Ayrıntılarda gizli Turkcell kullanmasını bilirsen Turkcell in yaptıklarını yapan başka yok ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.