Şimdi Ara

Bedava Host Site Açtım Cpu Limiti Sizce İyi Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, cpu limiti %20 olan bir web sitesi açtımilk gün çok fazla indir-sil yaptığım için 24 saatliğine kapandı buna normal diyorum.Fakat bu işte ilerledikçe üye sayımda oldukça artış olucak ve siteme saldırılarda olabilir.Bu yüzden size iki tane sorum var umarım yardımcı olursunuz.

Sitem en ufak saldırıda çökecek mi?

%20 cpu demek kaç tane üyeye sitemi gösterebilir? (ortalama olarak )

Sizce yeterli midir?Paralı sitelerde bu limit ne kadardır?

Cevaplarınız benim için oldukça önemli , bedava forum sitelerinde 1. lik başarılarım var yani önem veririm.Fakat boşa kürek çekmeyide sevmem...

İlginiz için çok teşekkür ederim , iğneleyici laflar yerine yardım içeren yorumları istiyorum

İyi Akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekow238 -- 20 Ağustos 2014; 22:52:49 >

• bekow238 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Hedefleriniz büyük ise VPS veya VDS sunucu kiralayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm sunucunun CPU'su sizin olacak herhangi bir sınırlama ile de karşılaşmayacaksınız. Paralı hosting hizmeti veren çoğu tanıdık firmada limit %25'dir. Eğer fazla tüketim olursa kapanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aypa

Merhaba,

Hedefleriniz büyük ise VPS veya VDS sunucu kiralayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm sunucunun CPU'su sizin olacak herhangi bir sınırlama ile de karşılaşmayacaksınız. Paralı hosting hizmeti veren çoğu tanıdık firmada limit %25'dir. Eğer fazla tüketim olursa kapanır.

%20 çok mudur az mıdır sizce? bende 3 kişi üye oldu biraz eklenti vs. indirdim-sildim ama çokta bir şey yapmamıştım.bugün 3 üyeyle kapanıyorsa yarın görüntülenme sayısı 3 binlere çıkarsa durumum ne olucaktır?

Üniversiteye yeni başladım vps veya vds açıkçası biraz masraf gerektiren pahalı işlemler.O yüzden o meblaları veremeyebilirim.
  • bekow238 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Normal şartlarda çalışan bir web sayfası için %25 uygun bir limittir. Hedefleriniz büyüdükçe siz de hosting parametrelerini büyütebilirsiniz (VDS veya VPS'e geçiş gibi). Ücretsiz hostingler sadece CPU değil birçok parametreyi kısıtlıyor. Orta düzeyde bir hosting paketi alıp işinize başlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekow238

Merhabalar, cpu limiti %20 olan bir web sitesi açtımilk gün çok fazla indir-sil yaptığım için 24 saatliğine kapandı buna normal diyorum.Fakat bu işte ilerledikçe üye sayımda oldukça artış olucak ve siteme saldırılarda olabilir.Bu yüzden size iki tane sorum var umarım yardımcı olursunuz.

Sitem en ufak saldırıda çökecek mi?

%20 cpu demek kaç tane üyeye sitemi gösterebilir? (ortalama olarak )

Sizce yeterli midir?Paralı sitelerde bu limit ne kadardır?

Cevaplarınız benim için oldukça önemli , bedava forum sitelerinde 1. lik başarılarım var yani önem veririm.Fakat boşa kürek çekmeyide sevmem...

İlginiz için çok teşekkür ederim , iğneleyici laflar yerine yardım içeren yorumları istiyorum

İyi Akşamlar...

Merhaba;

CPU limitlendirmeleri firmalar arasında farklılıklar göstermekle birlikte %20'lik CPU kullanım limiti ne kadar süre için geçerli bu da önemli bir durumdur. Yani, %20 CPU limiti varsa siz 24 saat boyunca %15 CPU kullanarak sitenizi yönetemezsiniz. Örnek vermek gerekirse, ProIrc Hosting olarak siz %15-25 CPU limiti sunuyoruz ve 40 saniyelik periyotlar içerisinde bu işlemi kontrol ediyoruz. Yani, siteniz 40 saniyede ortalama %15-25'in üzerinde CPU tüketirse, siteniz sistem tarafından suspend edilmektedir.

Bu oranın yüksek olması size bir avantaj kazandırmaz. %25 CPU tüketen bir site çok kolaylıkla %50 CPU da tüketecektir. Burada önemli ölçüt, sitenin yapısıdır.

Kullanıcı sayısı önemlidir ancak WordPress orijinal temada binlerce ziyaretçi için bu limit aşılmazken, yanlış kodlanmış bir tema yüklendiğinde 3-5 kullanıcıda bile CPU aşımının gerçekleştiği bilinmelidir.

Saldırılar konusunda bilgi vermek doğru olmayacaktır, her firmanın kendi saldırı engelleme yöntemi bulunmaktadır. Kimisi, önleme yerine direk suspend etmektedir.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• Gidebildiğim kadar ücretsiz sitemde yol katederek , eğer işler ciddileşirsede hosting ve domain almaya karar verdim.Yardımlarınız için ayrıca ikinizdende çok teşekkür ederim.Siteyi hem bir disiplin hemde bir heves olarak ilerlettiğimiçin herhangi bir cpu aşımında morelimin çokta bozulmayacağını karar verdim.Bu karara gerek isteidğim host peketlerinin 120-150 tl olmasında gerekse bu sene üniversiteye kendimi vermek zorunda olduğumiçin parayı verip daha fazla siteye bağlanmak istemediğimiçin bir süre amatörce ilerleticem.

Şuan oldukça fazla plugin yükledim herhangi cpu aşımı olmadı neyseki umarım bir daha da olmaz :)

İyi Günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekow238 -- 22 Ağustos 2014; 14:21:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Site bir bende mi açılmıyor?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.