Şimdi Ara

Beach ve Plaj Girişlerinde Alınan Ücretin Yasal Dayanağı Var Mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Parselliyor ne demek ? Burası muz cumhuriyeti mi ? Koskoca devlet bunlara göz yumarsa, vatandaş gidip yetkili mercilere şikayet etmezse önü kesilmez bunların.
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    Evet muz cumhuriyeti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV'de de çıktı. Para vermeyin yasal değil dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİM TİM

Alınması daha iyi,beleş olunca suriyeliler ve ne olduğu belirsiz insanlarla doluyor

bu da bir bakış acısı, ama alınmaması gerekir..
    tartışılır. :)

• Hukuki bir dayanağı yok aslında şezlong vs kullanmayacaksan. Ha ama sorarsan alsınlar hatta daha fazlasını alsınlar, geçen gün internette gördüğüm Suriyeli manzaralarından sonra alsınlar diyorum. Adamlar girmis içeri kundura ile kumsal kenarında oturuyor bir de bedava olduğunu dusunsenize

• Yok tabi bunun istiklalin girişine gişe koymaktan farkı yok

• Daha önce de söyledim, tekrar söylüyorum: Plaja değil, şezlonga para verilir. Kum ve denizden oluşan plajlar kamu malıdır, kimse sizi engelleyemez. Engellemeye kalkan olursa söyleyin polis veya zabıta çağırsın. Onlar da cahilse ve bunu bilmiyorsa bunun kanunda açıkça yazdığını, sizi dışarı çıkarmaları hâlinde dava açacağınızı söyleyin.
  • Otel bile olsa etrafini kapatip çitle bile cevirmis olsa plaji kendi mali gibi, sen o plaja ucretsiz girebilirsin. plajlar kimseye satilmiyor cunku bildigim kadariyla. anca dus sezlong gibi seyleri kullanrsan para verirsin.

Gecen video vardi kibrista cok luks bi otelin girisine gidiyorlar yuruyerek ve adama diyorlar biz plaja gidiyoruz, etrafini cevirmisiniz baska da giris yok diyorlar. sezlong dus fln kullanmicaz diyorlar. ellerindede anayasadaki maddelerin oldugu kagit. adam tamam diyor. gecip giriyorlar.

Yani plaja para verilmez, istemeleri yasal degil eger sagladiklari hizmetten faydalanmiyorsan.
  • Şöyle bir şey buldum.

Anayasa 43.Madde.

III. Kamu yararı

A. Kıyılardan yararlanma

MADDE 43. – Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.

Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.

Kıyılarla sahil şeritlerinin, kullanılış amaçlarına göre derinliği ve kişilerin bu yerlerden yararlanma imkân ve şartları kanunla düzenlenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Daha önce de söyledim, tekrar söylüyorum: Plaja değil, şezlonga para verilir. Kum ve denizden oluşan plajlar kamu malıdır, kimse sizi engelleyemez. Engellemeye kalkan olursa söyleyin polis veya zabıta çağırsın. Onlar da cahilse ve bunu bilmiyorsa bunun kanunda açıkça yazdığını, sizi dışarı çıkarmaları hâlinde dava açacağınızı söyleyin.

İlgili kanunu paylaşabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Franz Beckenbauer -- 13 Temmuz 2016; 14:21:45 >
  • Detaylarını bilmiyorum ama bir beach clup tarzı yere giriş yaparken ödenen paraya karşılık fiş veriliyorsa yasaldır. Demek ki devlet izin vermiş ki adam sana fatura kesebiliyor. Ama fiş verilmiyorsa büyük ihtimal yasa dışı bir giriş ücreti alınıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer

quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Daha önce de söyledim, tekrar söylüyorum: Plaja değil, şezlonga para verilir. Kum ve denizden oluşan plajlar kamu malıdır, kimse sizi engelleyemez. Engellemeye kalkan olursa söyleyin polis veya zabıta çağırsın. Onlar da cahilse ve bunu bilmiyorsa bunun kanunda açıkça yazdığını, sizi dışarı çıkarmaları hâlinde dava açacağınızı söyleyin.

İlgili kanunu paylaşabilir misiniz?

Hayır.
  • Bu nasıl zihniyet yav. iyi suriyeli girmesin diye sömürsünler sizi beach clublarda, alışveriş merkezi gibi yerleride paralı yapsınlar girmesin suriyeli. E hadi onladım adam 7 lira verip starbuksa girse napcan girmicen mi oraya.
    Bu tarz yerlere para verip girmeye kılım bende. Yav arkadaş ben şezlong istemiyorumi duşunu da kullanmıcam, hatta plajı değil en sondaki kayalıkta yüzecem sen ne diye benden para alıyorsun.
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    hangi koskoca devletten bahsediyorsun? sen hangi türkiyede yaşıyorsun kardeş? ülkedeki en yetkili merci de paraya tapıyor. devletin işi vatandaşı domaltmak olmuş, belini dogrultabilen yok.

tabi şikayetçi olup denemesi bedava.dava olur da 2-3 yıl içinde sonuçlanırsa haber verirsin.

• geçen bi topluluk anayasa maddesiyle girdiler, video çekmişlerdi. kamerayı görünce bir şey diyemedi güvenlikler.
    muhtemelen yasal bi dayanağı yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.