Şimdi Ara

bdfyobgsougt' ye inanıyorum... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yorumlarını okuyorum haklısın bir tanrı=ilah ve bunlara dayalı tanrılık ve ilahlık kavramı yok! fakat karışık olan durum şu Allah zaten bir tanrı değildir ki !!!
    ötesini öğrenmek mi istiyorsun soruyu soran-sorgulayan sen olacaksın
  • Hoca şimdi bak... Böyle bir mantık olamaz zira mantığının senin saçma kabul ettiğin '' tanrı vardır '' mantığından hiçbir farkı yok. Uzaylıları kanıtlayamazsın. Tanrıyı da kanıtlayamazsın. Nasıl tanrının nasıl yaratıldığını kanıtlayamazsan senin şu dedelerinin nasıl yaratıldığını da kanıtlayamazsın.

İki teori arasında en ufak fark yok. Vardır diye kabul ediyorum diyorsun, sorgulamadan vardır diyorsun. Milyarlarca insan da sorgulamadan ''tanrı vardır'' diyor. Nedir aradaki fark? Teorinin el ile tutulur bir yanı yok. İnandığın şeyin arkasından gitmeye çalışıyorsun ama inanmadığın teoriden de bir farkı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

o varsa onu ne yarattı?

Rica ediyorum: Tanrı varsa onu ne yarattı? sorusu için:

1: Zürafa düşün ve bir çiçek... gibi örneklemeler vermeyin. Saçma oluyor biliyorsunuz.

2: Tanrı varsa onu ne yarattı? için '' _ O yaratılmadı ki, vardı! '' gibi garip şeyler söyleyip sonra da bonus olarak '' _ Herşeyin bir başı vardır! '' gibi garip bir bomba da patlatmayın. Ultra dehşet bir çelişki oluyor bildiğiniz gibi. Ya da bilipte nedense direttiğiniz gibi mi deseydim acaba?

bdfyobgsougt,

peki sen ne duymak isterdin söylermisin? daha doğrusu ne duymak istiyordun? hiç bir şey duyamayacağını sen de çok iyi biliyorsun ama gene de aylardır aynı konu etrafında dönmektesin. evet haklısın bir tanrının başlangıcının olmaması açıklanamaz, onun hep var olması açıklanamaz, herşeyi yaratabiliyor olması ama yaratılmamış olması açıklanamaz, zaman ve mekana bağımlı olmaması açıklanamaz ve daha bir çok sıfatı açıklanamaz.

peki bunların açıklanamaz olması neden seni bu kadar ilgilendiriyor? sen zaten bir tanrı olmadığına kendini inandırmışsın. üzerine bunların açıklanamıyor ve delillendirilemiyor olması seni mutlu mu ediyor, yoksa bir tanrı olmadığı yönündeki inancına dayanak bulduğunu zannederek, bunu defaten ortaya atmak ve olayı gündemde tutmaya gayret etmek suretiyle bir tanrı olmadığı yönündeki bu inancını pekiştirmeye mi çalışıyorsun?

o halde yanlışlanamayan her şeyi inkar edelim bdfyobgsougt. göremediğimiz, duyamadığımız, başı sonu var mı varsa nasıl var, yoksa nasıl yok anlayamadığımız, ölçüp biçemediğimiz, rengini şeklini şemalini kestiremediğimiz ne varsa inkar edelim. hiç bir manevi değerimiz olmasın zira bunlar ne yanlışlanabiliyor ne de ispatlanabiliyor öyle değil mi? o halde ne yapacağız? senin teorine mi inanmalıyız? senin teorinin kesin bir tarafı var mı? varsa neler? neden bizimle paylaşmıyorsun bu kesin verileri bdfyobgsougt?

varlığının başlangıcı yoktur...ispatlanamaz... o halde yoktur

zaman ve mekandan münezzehtir... ispatlanamaz... o halde yoktur

doğmamıştır, yaratılmıştır, sonu yoktur.. akla sığmıyor... o halde yoktur

bu böyle uzar gider değil mi dostum? gördüğün gibi Allah'ı inkar etmek için bir çok sebep var. o halde külliyen inkar edelim ve rahata kavuşalım zira hepimiz aslı astarı olmayan, görülmemiş, ölçüp biçilmemiş bir şeyin peşinden gitmekteyiz. fena halde yanılıyoruz. hem cennet varsa nerede? ya cehennem? yakıtı ne? sonsuza kadar yanacak ta hiç mi sönmeyecek? üzerindeki 19 (yazı ile ondokuz) zebani cehennemdeki milyarlarca inkarcıyı nasıl zaptedecekler? onca cennet ehli cennetin neresine sığacak? nerede bunlar uzayda bir yerde mi? ya bir süpernova patlaması olursa? ne cennet ne cehennem kalmayabilir öyle değil mi?

insan beyni neler fısıldıyor değilmi bdfyobgsougt?
    bu soruların cevaplarının şu an için bizlerce bilinmiyor olması bunlara inanmamamız için geçerli sebepler öyle değil mi? nasılsa uzaydan geldik uzaya döneceğiz hem bunca şeye kafa takmaya ne gerek var değil mi?

• TÎN SÛRESİ
    (4) Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucoo -- 15 Ocak 2007; 0:44:15 >
  • bdfyobgsougt
    Arkadaşım sen Kur'an-ı Kerim i okudun mu?Sadece buna cevap istiyorum mümkünse...
  • Bu bdfyobgsougt nickli arkadaşın Dabbe olduğu konusunda derin şüphelerim var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cricket_man

bdfyobgsougt
    Arkadaşım sen Kur'an-ı Kerim i okudun mu?Sadece buna cevap istiyorum mümkünse...

Neden okusun ki? Oturup o yüce kitap üzerinde felsefe yapmak yerine kendi ottan felsefesini kurup onun üzerinde düşünmek çok daha mantıklı değil mi? Ayrıca Allah'a neden inansın arkadaş, iman etmek ve müslümanlığın şartlarını yerine getirmek kolay mı? Hayvanlardan hiçbir farkı olmadan, iradesiz ve arsız yaşamak çok daha külfetsiz değil mi? Allah 'a iman etmek yerine kendinden hiçbir beklentisi olmayan uzaylı dedelerine inanmak çok daha kolay değil mi? Görülmeyen herşey yoktur deyip, aslında hiç görmediği bir şeye inanmak ancak bu garip nickli üyenin acizliğini gösterir. Bu arkadaş kendini kandırmaktan başka hiçbirşey yapmıyor. Allah akıl fikir versin...

• quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt
    herşeyin başlangıcı vardır gibi birşeyi savunurken bana nasıl Tanrı' nın başı yoktur felsefesini savunabiliyorsun?

Yani bir saç telinin başlangıcı var, ama Tanrı' nın yok! Öyle mi? İlginç...

evet burası gerçekten ilginç. yani şurada bahsedilenin bir tanrı kavramı olduğunun farkındamısınız? bir saç teli ile tanrıyı eşleştiren mantık nasıl bir mantıktır?

"saç telinin başlangıcı vardır, demek ki bir tanrı varsa onunda bir başlangıcı olmalıdır. dolayısıyla söylendiği şekilde bir tanrı yoktur"

bu mu denklemimiz? buna göre mi gideceğiz? yada şunun gibi tespitlerin peşine mi düşmeliyiz;

insan vücudunda çürük dişler oluşuyor hastalıklar var, gözü bozulur, kulağı duymaz, yani mükemmel değil. tanrı yaratmış olsaydı mükemmel olmalıydı. demek ki bunları bir tanrı yaratmadı

dünyada insanlar birbirini kırıyor, demek ki bir tanrı yok, olsaydı müdahale ederdi

işte inkar ediyorum, hadi beni çarpsaya. yok demek ki bir tanrı

inkar etmek ne kadar kolay değil mi? zor olan inanmak gibi duruyor. ama inkar ederken bana kalırsa bir çok inkar eden pekte akılcı sebeplerle inkar etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 15 Ocak 2007; 0:04:15 >

• Gördüğüm kadar ile bdfyobgsougt arkadaşımız sadece kendi fikrim dediği için böylesine yorumlar yapıyorsunuz, oysa bunun benzerini savunan bilimadamları var. Dünyaya yaşamın kaynağı olan nükleik asitlerin bir kuyrukluyıldız vasıtası ile geldiğini savunan ve bunu gerekçeleri ile açıklayan bilimadamları var.

@C4
    İnkar etmek kelimesi inananların kullandığı bir kelime. Kelimeyi geniş anlamı ile düşünürsek, gerçekte var olan bir şey inkar edilir ama yok olan bir şey inkar edilmez. İnkarın sebebi olmaz, inanışın sebebi olur ve inanışa gerekçe olarak gösterilen sebep, bir başka kişiye sebep olarak görünmez ise doğal olarak inanılmaz.

Zannedildiği gibi ateist olarak nitelendirilen insanların ortak bir ideolojisi ve düşünce yapısı yoktur. Her birey kendi düşünce yapısına sahiptir. İnanmayışa gerekçe olarak "eğer tanrı olsa idi şöyle olurdu, böyle iken böyle" şeklindeki önermelere katılmıyorum. Eğer tek gerekçe arıyorsanız, o da gerekçenin olmayışıdır.

@yucco,
    Bana göre Allah yoktur diyen insana nasıl bir cevap verilebilir ki, sadece "bana göre vardır" diye cevap verebilirsiniz.

• Haklısın @kaotika

Ben gerekli düzeltmemi yaptım. Bazı arkadaşlar yazılanları istedikleri gibi algılayıp üzerinden felsefe yapmaya çalışıyorlar şaşırıyorum
    (bir saç telini yoktan var et sana inanalım) diyorum
    C4 de diyor ki
    evet burası gerçekten ilginç. yani şurada bahsedilenin bir tanrı kavramı olduğunun farkındamısınız? bir saç teli ile tanrıyı eşleştiren mantık nasıl bir mantıktır?

"saç telinin başlangıcı vardır, demek ki bir tanrı varsa onunda bir başlangıcı olmalıdır. dolayısıyla söylendiği şekilde bir tanrı yoktur" diyor

yazdıgımdan bu sonucu cıkardıgınız için sizi kutluyorum. Böyle her yazılanı kafanıza göre yorumlarsanız işiniz kolay şimdi ben diyorum ki ........................................................ boş yerleri siz doldurun nasıl olsa istediginizi demişiz gibi yapıyorsunuz buyrun devam
  • Forumda rastgele dolaşırken rastladımda gerçekten ilginç...Konuyu açan arkadaş için gerçekten çok üzüldüm,inşallah bir gün doğru yolu bulur,gerçi bizlerde öyle hepimiz mükemmel değiliz sonuçta.Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ALLAH'ın varlığına inanmak için o kadar çok sebep var ki anlatmakla bitmez tabiki görmek isteyene ,sayacak değilim!!!Allah hiçbirimizi mutluluk,zenginlik vadederek yaratmadı,kendine itaat etmemiz için yarattı,unutmaki bu bir imtihan dünyası yani herşey gelip geçici....

(burdan sonraki muhataplarım diğer arkadaşlar)Birde anlamak istediğim bir şey var,neden hep böyle teoriyi ortaya atıp benimseyen kişiller bilim kurgu filmlerinden fırlama ''uzaylı'' lafını kullanır,bu çok komik geliyor bana....

• kaotika dostum tabiki bir çok şeyi savunan bir çok kesimden insan var. bilimadamları da değişik görüşleri savunuyorlar, kendisini dinci-maneviyatçı olarak lanse eden bir takım insanlar da, sokaktaki adam da.

şu an için yeryüzünde sayılamayacak kadar akım var dinleri yorumlayan. islam dini içerisinde dahi sayılamayacak kadar hizip var. bunların herbiri doğruyu kendilerinin bulduğunu zannediyorlar. ben şimdiye kadar hangisini araştırsam hangisiyle hasbıhal etsem hiçbirinin "biz doğruyuz ama şuramız da birazcık eğri" dediğini duymadım.

herkes dosdoğru kendine göre. ama tabi doğru bir tane değil mi? ve bu doğru değişmez bir doğru bana göre. ama gel gör ki asıl doğruya uılaşmak gerçekten çok zor. en azından ulaştığımız zannetmekle iktifa etmek durumundayız öyle değil mi? öyle ya, bir takım ruhaniler gelip " aferin ey felan, sen tam doğruyu yakaladın" demeyeceğine göre bize inen kitaba ve indirilen peygambere inanmak durumundayız.

işte olayın koptuğu nokta da burası. bu kitabın ilahi olup olmadığına, kendisine indiğini söyleyen kişinin de peygamber olup olmadığına inanmak. peki hangi veriler ışığında inanacağız? kitapta "bu Allah katındandır" yazıyor. ve peygamber olduğunu iddia eden zat "ben Allah'ın peygamberiyim" diyor.
    var mı başka bir delil? yok. peki yapabileceğimiz bir araştırma var mı bunların gerçektende böyle olduklarına dair? o da yok. şu anki gözlem araçlarımızla ahiret alemini gözlemleyip ispatlayabiliyormuyuz? kesinlikle hayır. peki ne kaldı geriye? sadece bir inanç kaldı.

yani ya inanırsın ya inanmazsın özgür iradenle kararını verirsin, burada hemfikiriz. benim dediğim ise, bir tanrı kavramını reddeden bazı insanların bu redlerine her ne kadar gerekçe göstermek zorunda olmamalarına rağmen kendi istekleri ile gerekçe gösterirlerken, aslında tıpkı inananların inançlarına gösterdikleri gerekçeleri yorumlarken "yahu sizin gerekçeler havada kalmıyor mu biraz" dedikleri gibi kendi gerekçelerinin de havada kaldığı.

@yucoo
    ben onu sana değil bdfyobgsougt'a yazdım. lütfen fevri davranmayınız ve yazılanları iyi okuyunuz. senin söylediğini yorumlayan bdfyobgsougt nickli arkadaşa bir yorumda ben yaptım hepsi bu. yani lafım sana değildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 15 Ocak 2007; 2:01:53 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.