Şimdi Ara

Bcaa-Glutamine-Whey Protein Kullanım Saatlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba.10 aydır bilinçli bir şekilde body yapıyorum.Belirli bir kas kütlesine ulaştım.Boy 1.88 kilo 75. 4-5 aydır optimum gold whey protein kullanıyorum.1 haftadır da buna ek olarak multipower bcaa ve hardline glutamine kullanıyorum.

Sorum şu: ramazanın gelmesiyle birlikte oruç tutup akşam 11 gibi antrenmana gidiyorum.İftarı hafif öğünle protein ve karbonhidrat ağırlıklı açıp antrenmandan 1 saat önce toz şeklinde 1 ölçek protein tozu ve 10 gr bcaa tüketiyorum.Antrenman esnasında da su yerine aralarda içmek üzere 10 gr bcaayı suya karıştırıp içiyorum.Antrenmandan da hemen sonra 1 ölçek protein tozu ve 5 gr glutamine içiyorum.Bunlar antrenman günü için geçerli.Antrenman günü dışında bcaa ve protein tozu içmiyorum.Ama her gece yatmadan önce 5 gr glutamineyi suyla karıştırıp içiyorum.

Bunları yapmaya başladıktan beri antrenmandan hemen sonra ciddi bir baş dönmesi oluyor baygınlık durumuna kadar geliyor.Gerçekten dayanamamaya başladım ve buraya konu açmaya karar verdim.Sizce takviyeleri kullanım şeklim yanlış mı ? 10 aydır bu sporu yapıyorum ve hiç bu kadar sarsılmamıştım.Ramazanında bir etkisi var mıdır sizce ? Önerebileceğiniz kullanım şekli var mı ? Çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Kullandıgın takvıyelerden hıcbırı bu etkıyı yapmaz. tamamen ramazan ıle alakalı ramazanın ılk uc gunu bendede bayılıcam heralde dedıgım oldu.Iftarı cok hafıf yapıp 100gr pılav+100gr lor 5gr bcaa 5gr glutamın alıyorum.Antrenman sonrası da aynı sekılde ek 5 gr kreatın alıyorum bunyem alıstı ama suanlık bı problem yok.Ayrıca salonlar cok kalabalık havasız oluyor ramazandan otürü.Iftar sahur arası min 3lt su tüket. Tavsıyem set arası dınlenme surelerını de bıraz daha uzat daha ıyı antrenman cıkarırsın.
  • ramazanın ektisi var elbette yemeği yedikten bayada sonra gidiyorsun iftarda karb oranını yüksek tutup proteini ortalama tut yağ da alabilirsin enerji vercektir antremandan 40 dk önce bcaa al 5 gr'da sonra protein tozu ile karıştırıp iç glutaminede yatmadan 10-20 dk önce iç iftar boyunca tüketebildiğin kadar su tüket ve antremanın temposunu düşür bekleme sürelerini 2-4 dk yapabilirsin
  • Peki antrenman sonrasındaki yani iftar sahur arası öğünleriniz ne ağırlıklı ?

• Ramazanı yag yakmak ıcın bı fırsat goruyorum.aldıgım yag ve proteın mıktarı genel olarak aynı kalıyo karbonhıdratla oynuyorum genelde.kg bası 2-2.5gram arası proteın kg bası 0.5-1 gram yag alıyorum karbonhıdrat antrenman yapıp yapmadıgım seklıme hangı bolge gırecegıme gore farklı oluyor hep.Dedıgım gıbı ıftarı hafıf yapıp 45 dk sonra antremana baslıyorum antrenman sonrası ogun karbonhıdrat agırlıklı oluyor sahur da da karbonhıdratı yıne kısıtlı alıyorum proteın agırlıklı beslenıyorum.Suana kadar cok ıyı verım aldım
  • 3 öğün ve takviyeler kilo başına 2 gr proteini karşılaması bana biraz garip geldi de :( Ağır protein giriyorsunuz galiba öğünlerde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aromasız protein tozu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • takvıye olarak proteın tozu kullanmıyorum sadece kazeın aldım ramazana ozel.ıftar 100gr lor / antrenman sonrası 100gr lor 200gr tavuk gogsu + 125gr Uskumru / sahur 3tam 3beyaz yumurta 200gr tavuk gogsu + 30gr kazeın
  • Üst üste çok soru oldu da kusura bakmayın :) Karbonhidratı antrenman günleri fazla off günlerde az alıyoruz değil mi ? Diğer protein ve yağ miktarı off günler falan farketmiyor ?

• evet off gunlerde azaltıyorum.Ona ek olarak calısacagım kas grubunun buyuklugune gore fazla alıyorum mısal bacak calıscaksam omuz gunuyle bır olmuyor aldıgım karbonhıdrat mıktarı.Proteınden genelde kısmıyorum ancak antrenm sonrası dedıgım ogundekı 100gr loru almıyorum tek eksık olarak o var.Yag mıktarını da kg bası 1gr yapıyorum off gunlerde antrenman yaptıgım gune nazaran az bıraz daha fazla oluyor yanı.
  • Çok teşekkür ederim çok büyük yardımınız dokundu :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.