Şimdi Ara

Silinsin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
6.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2012 de sınava girdim.

    Steam de o sene 1500 sene vardı.

    37k oldum. Malesef bende yemedi arkadaşlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü niyetli çok fazla insan var fakat 15 k dan daha iyi sıralamalar da yapılabilir az sayılabilecek çalışmalarla. Burda zeka ve ilgi devreye giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl emek ver son sene çok çalışmadan YGS de aptallık yapmazsan girersin 27k dan 8.5k çektim 😀 ama 4 yıl temel iyiydi ama YGS kötü 😀 hiçbir zaman 4 saatten fazla çalışmadım son sene yapan vardır ama ben onlardan değilim 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene MF4 15.179 yapmış birisi olarak kendi adıma izah etmeye çalışayım biraz.Şimdiden ego kasma çabası içerisinde olmadığımı belirteyim.Ayrıca sohbet etmek isteyen arkadaşlar da özel mesaj atabilirler, konuşuruz.Ben ilk senemde 45k civarı yaptım ama sebebi psikolojik diyeyim gerisini ne siz sorun ne ben söyleyeyim. İkinci senemde ise 1 gün iyi çalıştıysam 2-3 gün oyun oynadım,çalışmadım,yattım. Dersaneye gitmedim ne geçen sene ne bu sene ancak bir süre milli kütüphanede ve kafelerde çalışmaya çalıştım. Onun dışında evde durdum.Asla planlı programlı çalışan birisi olamadım. Fizik , kimya , biyoloji adına soru bankası bitirmedim.Belli başlı konuların 2-3 testini çözdüm(bazı konuların özellikle sevdiğim konuların tüm testlerini çözdüm denge gibi.bunlar totalde 2-3 konu anca vardır.).Fen derslerini totalde 2-3 kez okudum baştan sona.Ama okuduğumda öğrenmek için okudum. Sene içinde bir günde en fazla 6-7 saat çalışabildim ama bu 2 haftada 1 kez ya oluyordu ya olmuyordu.Onun dışında ya çalışmıyor ya 2-3 bazen de 3-4 saat çalışıyordum. Dışarda çalıştığım zaman yürümeyi çok sevdiğim için bol bol yürüdüm,yemek yedim (10 kilo aldım), sevdiğim bir kaç insanla konuştum,müzik üretmeye ve dinlemeye yöneldim ve zihnimi ferahlatmaya çalıştım. Çünkü geçen senenin verdiği psikolojik yıkımları zihnimden atmaya çalıştım yani zihnimi temizlemeye çalıştım.Çünkü rahat bir beyinle ancak asıl performansımı ortaya koyabilirdim.Ancak tam manasıyla olmadı maalesef .CS:GO aldım ocak ayı gibi ve sınava kadar 500 saat civarında oynadım.Evde kaldığım zamanlar neredeyse hiç ders çalışamadım ve CS:GO oynadım. Dışardayken de internet kafeye gidiyordum çok sıkılırsam oyun oynamaya. En zevk aldığım dersler geometri ve matematik -geometriyi çok daha fazla seviyorum- olduğu için bunlara yönelik çalışmalarım daha verimliydi.40+ Geometri denemesi çözdüm ve 20-25 kadar matematik denemesi çözdüm. Limit,türev ve integral apotemi maraton testlerini çözdüm. Ve evdeki bir kaç kaynaktan trigonometri ve limit integral türevin bir kısmını çözdüm.YGS de yine talihsizdim 30K yaptım. Ama kafam daha rahat girdiğim matematik sınavında beklediğimin altında yapsam da 15k ya çekecek kadar yapabildim. Fen kısmına zaten adam akıllı çalışmadım bir şey beklemiyordum. Öyle de oldu ortalama geldi. Çok mu çalıştım? Hayır.Ama benim temelim vardı. Öğretmenlerimin bana kattığı güzel bir temel. Öğrenme ve çözüm üretme adına da fena sayılmam. Ha it gibi çalışsam ve sınırlarımı zorlasam ne olurdu ? Arkadaşlarım gibi ben de ilk 100 derece yapabilir, ilk 1k da olabilir, istediğim yerde eğitim-öğretim hayatıma devam edebilirdim. Olmadı. Çünkü haketmedim, onlar haketti. Gurur duyuyorum hepsiyle ve adlarına çok mutluyum.İstediği yeri kazanan herkesin adına çok mutluyum. Kendi adıma olamasam da ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: castellia

    Bu sene MF4 15.179 yapmış birisi olarak kendi adıma izah etmeye çalışayım biraz.Şimdiden ego kasma çabası içerisinde olmadığımı belirteyim.Ayrıca sohbet etmek isteyen arkadaşlar da özel mesaj atabilirler, konuşuruz.Ben ilk senemde 45k civarı yaptım ama sebebi psikolojik diyeyim gerisini ne siz sorun ne ben söyleyeyim. İkinci senemde ise 1 gün iyi çalıştıysam 2-3 gün oyun oynadım,çalışmadım,yattım. Dersaneye gitmedim ne geçen sene ne bu sene ancak bir süre milli kütüphanede ve kafelerde çalışmaya çalıştım. Onun dışında evde durdum.Asla planlı programlı çalışan birisi olamadım. Fizik , kimya , biyoloji adına soru bankası bitirmedim.Belli başlı konuların 2-3 testini çözdüm(bazı konuların özellikle sevdiğim konuların tüm testlerini çözdüm denge gibi.bunlar totalde 2-3 konu anca vardır.).Fen derslerini totalde 2-3 kez okudum baştan sona.Ama okuduğumda öğrenmek için okudum. Sene içinde bir günde en fazla 6-7 saat çalışabildim ama bu 2 haftada 1 kez ya oluyordu ya olmuyordu.Onun dışında ya çalışmıyor ya 2-3 bazen de 3-4 saat çalışıyordum. Dışarda çalıştığım zaman yürümeyi çok sevdiğim için bol bol yürüdüm,yemek yedim (10 kilo aldım), sevdiğim bir kaç insanla konuştum,müzik üretmeye ve dinlemeye yöneldim ve zihnimi ferahlatmaya çalıştım. Çünkü geçen senenin verdiği psikolojik yıkımları zihnimden atmaya çalıştım yani zihnimi temizlemeye çalıştım.Çünkü rahat bir beyinle ancak asıl performansımı ortaya koyabilirdim.Ancak tam manasıyla olmadı maalesef .CS:GO aldım ocak ayı gibi ve sınava kadar 500 saat civarında oynadım.Evde kaldığım zamanlar neredeyse hiç ders çalışamadım ve CS:GO oynadım. Dışardayken de internet kafeye gidiyordum çok sıkılırsam oyun oynamaya. En zevk aldığım dersler geometri ve matematik -geometriyi çok daha fazla seviyorum- olduğu için bunlara yönelik çalışmalarım daha verimliydi.40+ Geometri denemesi çözdüm ve 20-25 kadar matematik denemesi çözdüm. Limit,türev ve integral apotemi maraton testlerini çözdüm. Ve evdeki bir kaç kaynaktan trigonometri ve limit integral türevin bir kısmını çözdüm.YGS de yine talihsizdim 30K yaptım. Ama kafam daha rahat girdiğim matematik sınavında beklediğimin altında yapsam da 15k ya çekecek kadar yapabildim. Fen kısmına zaten adam akıllı çalışmadım bir şey beklemiyordum. Öyle de oldu ortalama geldi. Çok mu çalıştım? Hayır.Ama benim temelim vardı. Öğretmenlerimin bana kattığı güzel bir temel. Öğrenme ve çözüm üretme adına da fena sayılmam. Ha it gibi çalışsam ve sınırlarımı zorlasam ne olurdu ? Arkadaşlarım gibi ben de ilk 100 derece yapabilir, ilk 1k da olabilir, istediğim yerde eğitim-öğretim hayatıma devam edebilirdim. Olmadı. Çünkü haketmedim, onlar haketti. Gurur duyuyorum hepsiyle ve adlarına çok mutluyum.İstediği yeri kazanan herkesin adına çok mutluyum. Kendi adıma olamasam da ...

    içten yazmıssın tebrikler




  • Yalan beyler inanmayin acin sinav birincilerinin röportajlarina bakin ozellikle kızlar robot gibiler konuşmayı bile unutmuşlar gözleri donuk donuk bakiyor çünkü 6. siniftan itibaren yarış atı edasıyla test çözmeye başlıyorlar çünkü bu sinavda basarili olduklarında hayatlarinin kurtulacağını eger başarısız olurlarsada hayatlarının kayacagina vizyonsuz ogretmenler tarafından empoze edilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 6 tane kitap çözdüm sadece matgeodan. Yaptığım denemeler hep 60-70 te gitti geldi. 2. senem olmasına rağmen gittim 50 net yaptım. 18 bininci oldum ve açıkça söyliyeyim özgüvenim yerlerde.

    Ha sbsde cidden gram takmayıp vasat denilebilecek bir çalışmayla 4 bininci olmuştum. Artık şansına mı oldum yoksa bu iş umursamayınca mı oluyor bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok çalışmadım çünki. ortalamaya vurursan günlük 50 soru bile cozmemisimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama bunun 2 katı çalışsam çok daha iyi yapardım herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeneralBeterali kullanıcısına yanıt
    Benzeri durum bende de oldu ygs den önceki son töderde ilk 100 deydim.25 puan fark attığım çocuk ilk bine girdi.35 puan attığım çocuk lysde hamda 67. oldu.Bense ilk 10 bine giremedim.Sınav anı çok farklı gerçekten.Bazılarının en zinde olduğu gündür ve en iyi sınavlarıdır.Tabi sizin dediğiniz rahatlık ve soğukkanlı olmak da sınavınızın iyi geçmesinde etkili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İster ego de ister başka birşey senle aynı süre çalışıp senden iki kat iyi yapmam zeka işidir Allah vergisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hort
  • Tylio kullanıcısına yanıt
    Aradan zaman geçmiş, muhtemelen cevabımı görmeyeceksin bile. Ama yine de yazayım. Üniversite sınavına zekanın etkisi gerçekten düşük. Aynı sürede çalışıp iki kat daha iyi yapıyorsan bunun sebebi temelinin daha sağlam olması.



    Kendimden ve bazı arkadaşlarimdan örnek verirsem lisede düzgün öğrendiğimiz konuyu geri öğrenmemiz çok kısa sürüyor. İki kere öğrendimiz için bir daha unutmuyoruz. Ama lisede çalışmadığımiz konuları öğrenmek çok daha uzun sürüyor üstüne unutmalar çok oluyor.



    İlk 15k da olan birinin duruma göre 30k dan daha az çalışmasının sebebi de bu. Temel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    valla tm ci olarak söylüyorum küçüklüğünden beri derslere asıldıydıysa temeli varsa iyi bir lisede okuyorsa ve zekiyse çok çalışmadan yapar ama ortalama zekaya sahipse ve çok çok iyi temeli yoksa yapamaz imkansız
    bunun biyolojisi fiziği kimyası var hangisini yapacak adam matematik geosu da var

    ben tmciyim tek yapmama gekreen matematik ve geometri ama yapamıyorum temelimi bu sene attım hala yapamıyorum

    zeka şart

    maalesef bunları yazmak zorundayım serkan
    sen aptalsın, sen hiçbirşeyi başaramayacksın, sen milletin 2 3 saatte anladığı bir konuya 1 gün ayıracaksın cünkü sen aptalsın

    şaka lan şaka yaparsın reis .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neinname

    Aradan zaman geçmiş, muhtemelen cevabımı görmeyeceksin bile. Ama yine de yazayım. Üniversite sınavına zekanın etkisi gerçekten düşük. Aynı sürede çalışıp iki kat daha iyi yapıyorsan bunun sebebi temelinin daha sağlam olması.



    Kendimden ve bazı arkadaşlarimdan örnek verirsem lisede düzgün öğrendiğimiz konuyu geri öğrenmemiz çok kısa sürüyor. İki kere öğrendimiz için bir daha unutmuyoruz. Ama lisede çalışmadığımiz konuları öğrenmek çok daha uzun sürüyor üstüne unutmalar çok oluyor.



    İlk 15k da olan birinin duruma göre 30k dan daha az çalışmasının sebebi de bu. Temel.

    Aslında sana hak veriyorum kısmen aynı düşünüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tylio kullanıcısına yanıt
    Mezuna mı kaldın ne yaptın Cevap almayı beklemiyordum açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır usta son sınıfım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. senemde yani geçen sene 125k MF4 yaptım biyoloji ve geo dışında hiç çalışmadım sınava. Biyoloji kastım hep 26/3 falan gelmişti biyoloji onun dışında fizik kimya 7-10 net falandı yorumlardan hep soru toplamaya çalışmıştım ders çalışmadığım için başarısız oldum doğal olarak.

    Bu sene 17k ham sıralama yaptım OBP 22k'ya attı çünkü lisede 4 sene boyunca yattım son zamanlar performansları bile götürmemeye başlamıştım 70 diploma notu ile liseyi kapamıştım 4 yıllık yatışın acısı kötü çıktı 5k geriye attı. Yerleştirmeyi saymazsak hamda 17k yaptım ve evet FAZLA ÇABA GÖSTERMEDİM.

    Geçen seneki hatalarımın hepsini daha ağır bir şekilde tekrar ettim. Biyoloji çalıştım yine biyolojiden 10kitap + denemeler falan bitirdim. Diğer hiç bir dersten kitap bitirmedim bu arada. Diğer derslerden sadece hocaların verdikleri ödevleri yaptım. Hocaların verdikleri ödevler genellikle işlenen konuyu iki kitaptan çöz gel şeklindeydi. TYT'de ödevleri tamı tamına yaptım götürdüm. Zor gelen kitapları çözmedim daha kolay kitap aldım sırf hocalara ödev gösterebilmek için. AYT konularında ödevleri aksattım (Modern fizik, elektrik konularının yarısı, elektroliz piller, organik kimya, kçç hız denge falan filan) bu konuları anlamadım çaba da göstermedim ödevi de yapmadım bu kadar önemli konuları bilmeden sınava girdim. Zaten sınavda yanlışlarım bunlardan çıktı elektrik manyetik sorusu, organik sorusu falan kaçtı AYT'de. Son 1 ay seri denemelere geçtik denemelerin çoğuna katıldım yapamadığım soruları gittim hocalara falan sordum. Sonuç ham 17k. Bir ton konu eksiği ile girdim (o konular da sınavda bana girdi) fazla çaba da göstermedim ama sonuç ham 17k yerleştirme 22k. Eğer şu AYT konularını derste düzgün dinleyip ödevlerini de yapsaydım ham ilk 15k içinde olurdu. Abi eğer o kadar çok çalışıp başaramıyorsanız sıkıntı sizde ödev yaparak denemeleri düzgün çözerek ekstra çaba sarfetmeyerek de bir şeyler oluyor ben bunu öğrendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 30 Ağustos 2018; 22:42:59 >




  • Çünkü fazla çaba harcanmadan girilebiliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.