Şimdi Ara

Bazı çok bilmiş arkadaşlara.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4327624/mpage_1/key_//tm.htm#4421748

bi kaç ay geçmiş ama ben yeni gördüm arkamdan yazılanları....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1204 -- 7 Aralık 2005, 1:30:49 >

• ne oldu ne demişlerdi
  • Sıcaklık sorunu herhalde,öyle değilmi?
  • Eee??? Sen millete 22 C demişsin, millet de doğal olarak "olmaz öyle şey" demiş. Çünkü hava veya normal su soğutmayla oda sıcaklığının altına inmek fiziksel olarak mümkün değildir.

Şimdi burda gösterdiğin sıcaklık 29 C. Bu şekilde neyi kanıtlamış olun anlamadım. Önceden söylediğin 22 C sıcaklığının gerçek olmadığını mı? Ayrıca bu sıcaklığın load olduğunu iddia ediyosun ama bu ölçümü load'da 5-10 dakika kaldıktan aldığını nerden bilecez?

Eğer gerçekten idle halde sıcaklığın 22 C, load'da 29 C ise 3 ihtimal var:

1- Oda sıcaklığın 15 C civarında (böyle olduğunu sanmıyorum)
    2- Anakartın yanlış ölçüm yapıyo (bence en yüksek olasılık bu)
    3- Yalan söylüyosun (böyle bi konuda yalan söylemeye gerek duyacağını da sanmıyorum)
  • 1. işlemcim şu anda 2,7 ghzde çalışıyor. ben o 22 dereceyi yazdığımda 2.0da yani aldığım gibi kullanıodum. resimlerde var yoruk yapmadan dikkatlice baksaydınız görürdünüz.

2. ben kimseye kendimi ıspatlamak zorunda değilim ne gördüysem onu yazdım zamanında (board um yanlış da okuyo olabilir bişe demiorum) sadece yazdıktan sonra yalancı konumuna düşüyosam gördüğüm şeyi ıspatlamak zorundayım bence.

elimden gelen bu kadar aksini idda eden varsa onu da o ıspatlasın....

yalan söyleyen biri varsa hatta birileri varsa, onlar; speedfan, everest, easytune' dur.

bu arada 22 derece olduğunun resmi de burda:
    http://forum.donanimhaber.com/m_4421000/mpage_1/key_//tm.htm#4451595

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1204 -- 7 Aralık 2005, 10:28:51 >

• Buna nasıl yorum yapılacak çok merak ediyorum
    Bu arkadaşta mı yalan söylüyor?

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Gerçekten çok güzel bi sıcaklık,tam overclock havası...
    Ben de kışın 9C görüyordum ilk açtığımda...Sonra biraz daha yükseliyordu tabii.
  • Hava soğutma ile yaş termometre sıcaklığının altına inemezsiniz. Kısacası bu mümkün değil. Ancak şu da var ki termometrenin ölçtüğü sıcaklık kuru termometre sıcaklığıdır. Bu değerin altına inilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu topic gereksiz yere uzayıpmod tarafından kilit yicek

üzerinden bi ay geçmiş konu üzerine gelip burda ss koyup bıdı bdı etmenin bi anlamı yok
    bi de o ss de kanıt olan hiçbişiy yok arkadaşım sen en iisi topiiii kapattır gereksiz tartışmalar sonucunda üyeliiin zarra görmeden önce
  • Kullandığın bütün programlar aynı değeri gösteriyorsa sorun anakartın sıcaklık sensöründe demektir.

Eh, yalancının sensör olduğu ortaya çıktığına göre konu kapatılabilir.

ps: Diablo XT'nin waterbox'u vardı yanlış hatırlamıyosam. O alet normal bir su soğutma olmadığı için oda sıcaklığının altına inebilir.
  • peki tmm ben artık bişe demiyorum. ayrıca hocam hakaret edenlerin üyeliği zarar görmediyse benimkide görmez. donanimhaber forumunun adil bi ceza sisteminin olduğunu inanıyorum
  • harbi gereksiz bi tartışma olmuş...
  • yaw bilgisayar bu bios yanlış gösterebilir. bilip bilmeden hemen kötülemek

çok kaba bir davranış.psycho_grp arkadaş haklısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neosis

Hava soğutma ile yaş termometre sıcaklığının altına inemezsiniz. Kısacası bu mümkün değil. Ancak şu da var ki termometrenin ölçtüğü sıcaklık kuru termometre sıcaklığıdır. Bu değerin altına inilebilir.

Merak ettim, kuru ve yaş termometre sıcaklıklarının anlamı/teknik açıklaması nedir?
  • Baya iyi bi deger sıcaklık Yalnız sensörlerde bi sorun olabilir Normalinde altında bi deger Görünmekde...
  • 29 derece gerçektende normal değil anakartına bir bıos update yapmanı tavsi ederim
    böylece sıcaklıktanda emin olmuş olursun şayet anakartın doğruyu gösteriyorsa bu çok güzel bir olay
    ozamam dahafazla o?c yapabilirsin hem bu yöntemle anakartın ısıyı doğru gösterip göstermediğinide
    anlamış olursun şayet anakartın doğru değer veriyorsa işlemcin epey bir o?c olması lazım ama hatalı gösteriyorsa
    o\c fazla olmaz işlemcin
  • 29 derece gerçektende normal değil anakartına bir bıos update yapmanı tavsi ederim
    böylece sıcaklıktanda emin olmuş olursun şayet anakartın doğruyu gösteriyorsa bu çok güzel bir olay
    ozamam dahafazla o?c yapabilirsin hem bu yöntemle anakartın ısıyı doğru gösterip göstermediğinide
    anlamış olursun şayet anakartın doğru değer veriyorsa işlemcin epey bir o?c olması lazım ama hatalı gösteriyorsa
    o\c fazla olmaz işlemcin
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurol

quote:

Orjinalden alıntı: Neosis

Hava soğutma ile yaş termometre sıcaklığının altına inemezsiniz. Kısacası bu mümkün değil. Ancak şu da var ki termometrenin ölçtüğü sıcaklık kuru termometre sıcaklığıdır. Bu değerin altına inilebilir.

Merak ettim, kuru ve yaş termometre sıcaklıklarının anlamı/teknik açıklaması nedir?

Bağıl nemin 100 olduğu nokta çiğ noktası kabul edilir. Bu değerde havadaki su buharı sıvı faza geçmeye hazırdır. Normal termometre ölçümlerinde havadaki su buharı termometre ile denge halinde değildir. Termometre ıslak bir bezle sarılıyken, bu esnada havadan ve termometreden, suya, ısıl denge sağlanacak şekilde ısı geçişi olur. Bunun sonucunda, bu termometreden yaş termometre sıcaklığı adı verilen ve kuru termometre sıcaklığından daha düşük bir sıcaklık ölçülür. Bunun gerçek hayattaki uyguluması evaparötörlerdir. Aynı zamanda bu değer o sıcaklık ve bağıl nemdeki elde edilebilecek en düşük sıcaklığı verir.

• dfi nf4 ul benim x2 4200 sıcaklığını 24c gösteriyodu şimdi asus 43c gösteriyor günlük sonuçta bir yanlışlık var 43c daha mantıklı tabiki
    seninkide böyle bir durum işte
  • neyse en azından hayırlara vesile oldu. bilgiler paylaşıldı. saol neosis hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.