Şimdi Ara

bayram onbaşı mutlaka okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bayram onbaşıyla aramdaki konuşmanın tam metnidir. Olaylar yaşanmış, görülmüştür.

3–4 nöbetindeydim nöbeti devrettikten sonra karargâhın önünde rastladım ona bir köşeye çökmüş efkârlı efkârlı sigarısını içiyordu. Bayram onbaşı derlerdi içine kapanıktı, kimseyi kırmazdı, herkesle konuşmazdı, açmazdı derdini, beni gördüğünde tebessüm ederdi bildiğim kadarıyla evliymiş de. Yanına sokuldum bir sigarada ben çıkardım paketimden malum asker sigarası samsun elinde yanmakta olan sigaranın ateşiyle tutturdum sigaramı.
    —Evet dedim ne eveti dedi.
    —Yarın bayram onbaşım ilk kez bu bayram ailemle beraber olamayacağım anamın, babamın ellerinden öpemeyeceğim o gün bizim ev dolar taşar ablamlar, ağabeyimler, yeğenler sıcacık bir bayramlaşma hepsi burnumda tütüyorlar name name.
    Birden doldum bir iki damla gözyaşı aktı gözlerimden sigaramdan derin bir nefes daha çektim.
    —Ya senin onbaşım senin bekleyenlerin yok mu? Dedim
    —Olmaz mı? Elbet benimde sevenlerimde olduğu gibi sevdiklerimde var dedi gene tebessüm etti.
    —Bayram günü evde olmak vardı ya dedi anlatmaktan kaçındı.
    —Anlatsana dedim.
    —ilk anamı özledim bilirim ki cennet anaların ayakları altındadır. Anamın yeri başka bende. Ben öksüz büyüdüm baba sevgisi nedir bilmedim anam hem analık hem babalık yaptı. Kapanmayan bir yaradır içimde 3 ay önce bir oğlum oldu fotoğrafını göndermişler sabaha kadar öptüm, kokladım tek derdim onu babasız koymamak.
    Son bir nefes daha çekti sigarasından ve attı. Öyle derin çektikti anlamı büyüktü çekerken sigaranın isli dumanını içine özlemlerinide çekiyordu apaçık gözlerinden belliydi.
    —Hadi kalk git dedi asker nöbet yorgunusun git yat dedi
    Ertesi gün gece saat 02.30 suları koğuşta yatarken alel acele kalkıp giyinmemiz istedi anladım ki operasyon zamanıydı. Karargâhtan zırhlı ciplere bindik 30 dakikalık yolculuktan sonra bizi indirdi.
    2 kişilik örgüt terör örgüt üyesi görülmüştü. Operasyona başlama emri verildi. Büyük bir dağa çıkıyorduk saatime en son baktığımda 03.45 di hava hayli soğuktu. Tırmanmaya başladık bir bir temkinli bir biçimde sarmaladık dağın çevresini
    Bir süre sonra
    Yanıma batığım da Bayram onbaşıyla bizim koğuştan Aliş vardı. Kafamı daha çevirmemiştim ki tek el silah sesi duyuldu çatışma başlamıştı mermiler yıldız gibi yağıyordu üstümüze ve soğuktu mermi sesleri. Bir an bir ah! Sesi işittim. Bayram onbaşının elini koynunda buldum yanına yaklaştım dayan dedim bayram onbaşı seni hastaneye yetiştireceğim dedim üşüyorum dedi sırtımdaki ceketi çıkardım üstüne örttüm böyle durumlarda yaralı konuşturulmaydı. Konuşmaya başladım o panikle:
    —Sakın bırakma kendini dedim. Düşün birkaç saat kaldı biraz sonra bayram. Hatırladın mı dün gece konuştuklarımızı ben evliyim demiştin 3 aylık oğlum var dedin, sevdiklerim var, sevenler var, sakın bırakma babasız oğlunu, boynunu bükme sevenlerinin, biraz daha dayan gözlerim dayanamıyordu içten içe yiyordum kendimi ellerini sıkıca tuttum elimi sıkmasını istedim silahı hala elindeydi almak istedim vermedi. Göz göze geldik anlamıştım zaman ayrılık zamanıydı ağzından şu kelimeler döküldü.
    —Bana bir şey olursa: cüzdanımda ailemin telefon numarası ve birde mektup var ailemi ara mektubu postaya ver ailem sana emanettir bu sana vasiyetimdir.
    —Hayır, hayır ölmeyeceksin, daha çok günlerimiz olacak, oğluna kim balık tutmayı öğretecek kim başını okşayacak, kim elinden tutup lunaparka götürecek hayır hayır izin vermem onbaşım az daha sık dişini.
    Silah sesleri kesilmişti. Telsizden helikopter ambulansı istedik
    1–2 dakika geçmemişti ki ağzından beni yıkan cümleler çıktı
    —Vatan sağ olsun EŞHEDÜ ENLA………. Dedi gözlerini karar kıldı bir noktada hafif doğrulur gibi oldu
    —Efendim Dedi oracıkta ruhunu teslim etti şahadet şerbetini içti. Artık gözyaşlarım gözlerimi yakıyordu dayanamıyordum arz-u hale kulaklarımda sessizlik senfonisi.
    Çok sonraları anladım efendim Demesini oraya peygamber efendimiz (sav) teşrif etmişti aman allahım ne şeref. Birden ortalığı misk kokusu sardı elime damlayan birkaç damla kan hala misk kokuyor.
    evet 2 gün sonra bayram..

Bir gün beni de bulur musun şahadet?
    Antlar içtim, dilekler diledim, saçlarımı taradım,
    Bi o kadar dua,
    Hadi şimdi gel!
    Hainliğin mevsiminde,
    Turuncuya boyanmış gökyüzünde
    Bağrına sar beni şahadet.

Not: göğüslerini vatanları, dinleri, namusları uğruna siper edenleri, memleketlerini memleketlerinin türküleri kadar sevenleri, bedeninden canından Vazgeçenleri unuttuk mu? Onlara gönderecek bir fatihanız yok mu? Siz rahat uyuyun yataklarınızda, çaylı çorbalı seyredin pembe dizileri çıkarsa televizyonda bir şehit cenazesi aval aval bakmak yerine bir fatiha okuyun. Hadi şimdi Bayram Onbaşıya ve Bayram onbaşılara bir fatiha okuyun, okuyun ki kardelenler tekrar açsın.
    herkese iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meçhul gazi -- 8 Ocak 2006 14:28:32 >

• Tüm şehitlere Allah rahmet eylesin
  • süper bişey ya paylaşımın için sağol bayramınız mübarek olsun ...
  • Rabbimin rahmeti herzaman şehitlerle bareberdir...
  • Bir insanın başka bi insanın canına kıyması kadar lanet bişey yok şu dünyada. Hala eremedik insanlık olarak kaç bin senedir.
  • Hort (ama güzelmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kibar_Okuz -- 13 Ağustos 2006; 23:03:46 >
  • bu akdar güzel bir konuya çok az mesaj gelmiş ayıptır arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady RIDDLE

bu akdar güzel bir konuya çok az mesaj gelmiş ayıptır arkadaşlar

Dimi
  • diyecek bişey bulamıyorum. hep Allah rahmet eylesin diyoruz. nereye kadar bu böyle sürecek.karşımızda öyle bir sapkın millet varki içimize yaşarlar,türkün sahip oldugu her hakları vardır ama genede rahat durmazlar.
  • allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.

bugün o pkk lı grup istanbulda gösteri yapıyordu.artık yeter adamlar içimizdeler devlet sesini çıkarmıyo.polisin askerin eli kolu bağlı yeter artık başımızdakiler yazıklar olsun ben hakkımı helal etmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.

bugün o pkk lı grup istanbulda gösteri yapıyordu.artık yeter adamlar içimizdeler devlet sesini çıkarmıyo.polisin askerin eli kolu bağlı yeter artık başımızdakiler yazıklar olsun ben hakkımı helal etmiyorum.

KAZIN AYAĞI ÇOK FARKLI...
  • saçma olan ne bacaksız.birazcık erkek olda asıl nickinle mesaj yaz
    quote:

Orjinalden alıntı: kopuk_xx

bu nedir ya..saçmalık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 14 Ağustos 2006; 0:05:10 >

• Çok güzel çok...Dualarımızı eksik etmeyeceğiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.

KAZIN AYAĞI ÇOK FARKLI...

kazın ayağı çok farklı olabilir ama benim fikrim budur ve burdaki tek engel siyaset.artık somut bişeyler yapılmalı.
  • kopuk_xx

korkum o dur ki birgün bu vatanı bunun gibi kişilikdeki insanlarlamı savunucaz. yada çatışmada bunun gibi insanlarmı benım yanımda olacak.
    olmaz olsun.
  • Bu arada acayip konu hortlatırım
  • elıne saglık kotu oldum yaa
  • @kopuk_xx bana pm'de gönderdiğin msjı burayada yazarmısın?modlar uyumasın lütfen adam maydanoz olmak için girmiş siteye üstüne üstlük küfür etti bana.ben senin seviyene inmem merak etme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.