Şimdi Ara

Bayram da 1. Gün mü Arefe Günü mü yola çıkmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mümkünse haftabaşı çıkın, geçen yıl kurban bayramında yurt dışına çıkış yapacaktık gece 02:00 de kapıkulede 8. km de sıraya girdik ertesi gün 14:30 da çıkış yapabildik,

Orijinalden alıntı: abidig

Teşekkürler , uzun yola çok dayanamayan biri daha olacak yanımızda saglik nedeniyle , o nedenle trafiğe kalamam kesinlikle. Yoksa 1. Gün sabahtan olmak tabi ki de çok güzel olur ama trafiksiz gitmek daha önemli peki rize istanbul yolunda dikkat etmek gereken birşeyler var mı

Alıntıları Göster
    memleket trabzona ara sırada gidip geliyorum.
    en son samsundan araç almaya gittim.

dikkat edebileceğin radar dışında pek birşey yok. genelde osmancık ve orduda radar daha yoğun oluyor.
    yollar kaymak gibi. orta şeritten normal gidersiniz. 4 saatte bir mola versen. rahat rahat gidersin.
    termos falan varsa çay koyun içine, poğça vs .

araç kullanan şoför tek kişi ve oruç zamanı giderseniz. şahsi fikrim o kişinin oruç tutmaması. çünkü yol gerçekten yorar ve sıvı ihtiyacı çok olur, hem kendi hem aile sağlığı için tutmanızı pek önermem. başka zaman kaza edersiniz.

• Bayramdan önceki 2gün asla çıkmayın

20 saatten aşşagı gidemessiniz, samsuna kadar dur kalk gidersiniz, ordunun ışıklarını trafiğini geçtikten sonra bomboş yol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 4 Haziran 2018; 14:44:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene Ramazan bayramı arefesinden bir gün önce akşam 10:00'da Bağcılar'dan yola çıktım. Gece 02:30'da, yani 4 buçuk saat sonra İzmit'in körfez ilçesinde bir benzincide sahur yapıyordum. Daha İzmit'e de varamamıştım.

Tokat'a giden bir arkadaşım Arefeden bir gün önce sahurda yola çıktı. Arefe günü akşam iftarı Gerede'de yaptı. Yaklaşık 18 saatte Bağcılar'dan Gerede'ye gidebildi.

• Arefeden önceki gün saat 12 gibi çıkabiliyorsanız mantıklı. Çarşamba 4 5 gibi başlayacak trafik. 6 dan sonra istanbuldan çıkmak zorlaşmaya başlayacak. Bakın öyle bir trafik ki koskoca taytem tesislerine girecek yer kalmamıştı. Millet otobanda emniyet şeridinde mola veriyordu. Mümkün olduğunca 6 olmadan düzceye kadar gelebilirseniz bir nebze rahat edeceksiniz. Sonuçta istanbul. Sadece %1 i erken yola çıkabilse bile yollar kilitleniyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.