Şimdi Ara

**BAYMAK LUNATEC** Kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
275
Cevap
13
Favori
31.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genleşme tankının büyük olması nasıl bir avantaj sağlıyor. Bu konuda da aydınlatabilir misiniz?

Lunatec 30 ile duotec 33'ün teknik karşılaştırmasını yaptığımda; Avantaj ve Dezavantajları olduğunu görüntülüyorum.

Bunları aşağıdaki gibi tablolaştırmaya çalıştım. Teknik veriler üzerinde Lunatec 30, Duotec 33'e göre daha fazla avantajı olan bir cihaz gibi görünüyor.

Detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim.

**BAYMAK LUNATEC** Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rkosker -- 18 Ocak 2024; 10:5:17 >

• rkosker R kullanıcısına yanıt

Su ısınınca genleşir,Sistem suyunun absorbe edilmesinde genleşme tankı önemli özellikle dubleks tripleks evlerde genleşme tankı ne kadar büyükse o kadar iyi birinde 7 diğerinde 10 litre var, 3 litre az değil

Dubleks tripleks evlerde Bazen kombinin kendi genleşme tankı yetmiyor altına ek genleşme tankı takılıyor lunatec 30'un tek avantajı sıcak su gücü biraz daha yüksek onu da muslukta çok fazla hissetmezsiniz

**BAYMAK LUNATEC** Kullanıcıları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba ürünü 2 kıştır kullanıyorum yorumları okudum fakat ben ürünün çok abartıldığını düşünüyorum. Ürün 7 yıl garantisi olması dışında bana pek bir artısı var Gibi gelmedi. Bir kere sesli çalışıyor sessiz diyenler sanırım daha önceki kombilerinden yola çıkıyorlar vaillant kombi var aşağı katta bunla kıyasladığımda vaillant ta neredeyse hiç ses yok aksine bu kombi sesli çalışıyor daha önce yoğuşma gideri bu kadar iğrenç bir kombi daha görmedim saçma sapan bir gider yapmışlar. Ön ısıtmalı sıcak suu olayı tamamen hikaye.. Daha önce ariston en düşük fiyatlı kombi kullanıyordum buna geçtim faturam arttı suyunuz kireçli ise tıkanma yapıyor servis geliyor fakat garanti kapsamında değil para alıyorlar su basıncı düzgün çalışan bir kombide değil kısacası kombi abartıldığı gibi değil özellikle 7 yıl garanti kampanyası bittiyse uzak durabilirsiniz

• just4everr J kullanıcısına yanıt

Acaba kombinizde bir sorun olabilir mi? Aynı kombiden 2 farklı eve aldık kendi evim dahil çok ta sessiz çalışıyor. Sadece sıcak suyu debili açınca bir ses var o da rahatsız edici değil. Aynı apartmanda kuzenim de var onda ECA kombi var. Faturalarım hep daha düşük geldi.

Bina yalıtımımız iyi sayılır, yer istanbul. Daha bu sene sadece 2 ay 850 TL gibi fatura ödedim en yüksek son iki ayda. Bence gayet ekonomik.

Bu kombinin en büyük avantajı ise içinde plastik aksam olmaması, son derece sağlam ve kaliteli malzemelerle üretilmiş.

• Merhaba lunatece uyumlu aynı baymak markalı oda termostati almayi düşünüyorum hangisini taktirdiniz acaba ?? Sorunsuz kullanan varsa yazabilir mi cevap

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Genel olarak konuyu okumaya çalıştım ancak yine de sormak istediğim bir konu var. 60+60 m² dubleks eve alacağım. Ev yerden ısıtmalı, iki kat ancak salonun üstü komple galeri boşluğu olduğundan dörtte ikisi altta ve dörtte biri üstte döşeli gibi oluyor. Benim ise en çok önem verdiğim hususlardan biri sıcak su yani düşebildiği minimum ısı ve debi. Bu açılardan Luna tec, Duo tec ve Warmhaus'lardan hangisi tercih etmeliyim? DuoTec dışındakilerin genleşme tankı 7 litre civarı. Dublekste yetersiz kalır mı?

• Woodpecker W kullanıcısına yanıt

Ev çok büyük bir dubleks değil 7litre genleşme tankı sorun çıkartmaz ama 10litre genleşme tankı olan 33kW Baymak duo tec'in hiçbir zararı yok

Sıcak su debisi derken? Kalorifer modülasyon aralığı mı yoksa musluk sıcak suyunun nesini kastettiniz?

Teşekkürler.
    Sıcak su derken belirtmeyi unutmuşum. Musluktaki kullanım suyu. Detay vermem gerekirse ben duş alırken soğuğa yakın ılık su kullanıyorum. Bu derece için ise sıcak suyu mümkün olduğu kadar kısmam gerekiyor ama kısınca da sıcak su debisi kombinin çalışma eşiğinin altına düştüğü için kombi suyu ısıtmayı kesiyor ve su soğuyor. Bu sefer ben sıcak su alabilmek için tekrar ılıştırma suyunu yani soğuk suyu kapatmak zorunda kalıyorum. O su da bana sıcak geldiği için yine ılıştırınca bir müddet iyi oluyor ama sonra yine aynı şeyi yaşayabiliyorum. Mevcut kombi Buderus 24'lük yoğuşmasız. Şimdi yeni evde bu açıdan kombinin minimum debi veya sıcaklıklarda çalışabilmesine önem veriyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woodpecker -- 27 Şubat 2024; 23:33:41 >

Yazdığınız cihazlar bu sorun olmaz özellikle Baymak kombilerde

Tekrar iyi günler. Tesisatı yapan firmaya kombi sorduğumda, 45 binliğe göre tesisat yapıldığını ve bu yüzden kendilerinin 42'lik kombi taktıklarini söylediler. Evde 3 banyo olduğunu, ısıtma ile aynı anda su açısından sorun çıkmamasını düşündüklerini vs ileri sürdüler. Hatta aynı sitede üç katlılar için ilave sirkülasyon pompasından falan bahsettiler. Gerçekten bu kadar büyük kombiye gerek olur mu?

60+60 dubleks bir evde 30-35kW civarı kombi ideal

42kW biraz gereksiz olur ama 42kW nın iki avantajı olur

Pompası daha güçlü olur , ev daha kısa sürede ısınır özellikle ikinci kat

Sıcak su gücü litre/dakika olarak daha XL profilde olur yani 3 banyo değil ama 2 banyoda rahatlıkla aynı anda duş konforu sağlar. Üst katta banyo varsa sıcak su buraya daha kısa sürede ulaşır

Teşekkürler.
    Sizi de bunaltmak istemiyorum ama araştırdıkça yeni yeni merak ettiklerimle karşılaşıyorum.
    Duo Tec ile Lambert LPY modellerinin teknik verilerinin aynı olduğunu gördüm. Hatta Lambert panelleri de Dolce Vita ile benzer. Acaba Duo Tec yerine Lambert LPY alınır mı? Çünkü internette aralarında epey fiyat farkı var. İç yapıları birebir aynı ise neden sadece ön kapağı ve paneline daha fazla ödeyeyim diye aklıma geldi.

Kombiyi ne zaman alıp garantiyi başlatacaksınız?

Şu an inşaat teslim aşamasına geldi. Müteahhit kombiyi alıp doğalgaz işlemlerine başlamamı istiyor. Dolayısıyla bir an önce almamı, en azından modeli kesin belirleyerek Igdaş'a ismini bildirmemizi istiyor. Takılması da bir iki hafta içinde olur.

31 mart tarihine kadar garanti başlayacaksa Duo tec markaları kombi almak avantajlı 7 yıl garanti

• Bu kombi de 7 yıl garanti devam ediyor mu? Birkaç arkadaş bu kombiyi aldık çok memnunuz garanti de devam ediyorsa başka bir arkadaş daha düşünüyor.

• Command.com kullanıcısına yanıt

Kampanya bitti

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.