Şimdi Ara

BAYMAK KOMBİ ARIZALARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
5
Favori
20.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ustam cok tesekkurler arayacagim insallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baymak lambert 24 bn bacalı kombi taktırdım bugün.Ancak ilk ateşleme anında kombinin üst kısmından 1-20 cm arasında alev çıkıyor.
    Patlamasa seside normalden biraz daha fazla geliyor kulağıma
    Eski kombimde böyle bir sorunumuz yoktu.Takdırdığım yerde sorun çıkarmayacağını söylüyor
    Bu durum normal mi bu kombi için
  • Bu normal değil brülörde alev boyu maksimum 5 cm kadar oluşur eğer baca çıkışında anlattığınız gibi alev çıkıyor ise cihaz yangın çıkarır maksimum gaz ayarı yanlış o cihazın aman dikkat

• quote:

Orijinalden alıntı: kombici06

Bu normal değil brülörde alev boyu maksimum 5 cm kadar oluşur eğer baca çıkışında anlattığınız gibi alev çıkıyor ise cihaz yangın çıkarır maksimum gaz ayarı yanlış o cihazın aman dikkat

Resimleri ekledim
    üsteki baca bölümünden alev il ateşlemede 20 cm yi buluyor
    resimlerde bacanın yanından doğalgaz borusu geçiyor .Alev borunun bpyuna ulaşıyor
     BAYMAK KOMBİ ARIZALARI BAYMAK KOMBİ ARIZALARI BAYMAK KOMBİ ARIZALARI BAYMAK KOMBİ ARIZALARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMC-12 -- 5 Şubat 2016; 20:54:38 >

• Aman diyeyim bacada alev oluşması tıkanıklığın ve yanlış gaz ayarının bir sonucudur. Bacana mutlaka baktır, ana eşanjör hava geçiş kanallarını kontrol ettir gaz ayarının ölçtür. Biran önce

• kombici06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, tam olarak forumda aradığım kişi sizsiniz sanırım. Fotoğraftaki hatayı ikinci kez verdi birincisinde garanti henüz bitmemişti servisi çağırdım su az gelmiş filan demişler sanırım şimdi garanti bitti Tokattayım her seferinde servisi çağırmadan yapabileceğim bir şeyse yapmak istiyorum. Reset filan yapmaya çalıştım ama ya beceremedim ya işe yaramadı sol alt kısımda bu hata koduyla beraber reset yazıyor. Makine su az geldiği için kendini kapattı mı acaba ?
     BAYMAK KOMBİ ARIZALARI

• Şohbenin sol tepesinden 2-3 kez avuç içiyle baca direğinin yanına vur bakalım düzelecekmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombici06 -- 6 Şubat 2016; 1:54:08 >
  • Kardeş hayırlı günler, Bende Baymak İdee 24 modeli var 1 hafta 10 gündür kombi sıcak su kullanınca soldaki ışık 3 kere kırmızı yanıp sönüyor hata veriyor bu da ateşleme hatası demekmiş. servisi çağırdık servisten geldiler yaptık diyorlar 1 gün sonra veya 5 - 6 saat sonra yine aynı hatayı veriyor. 2 defa yaptılar yine aynı hatayı verdi. Bu servisteki arkadaşlar büyük ihtimalle bu cihazdan anlamıyorlar. 3. çağırışta farklı şeyler olacak . Benim sormak istediğim gaz da sıkıntı yok bar da 1,5 - 2 de duruyor bu kombinin sizce sıkıntısı ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_yilmazefe -- 6 Şubat 2016; 10:20:59 >
  • Merhaba Baymak ide den anlayan bir kişi var oda İstanbul daki Baymak servis mühendisi siz ona ulaşım bence. Sorununuza gelince anlattıklarınıza bakılırsa cihaz sıcak su devresinde alevi maksimuma aldığı için alev denetleme elektrodu diğer ismiyle iyonizasyon elektrodu alev seviyesinden aşağıda kaldığı için alevi görmüyor ve ateşleme arızası na geçiyor. Yalnız bunu söyleyebilmek için doğalgaz sayacınızda servis yada göstergede çarpı şeklinde bir ibare olmamalı eğer varsa sayaçta sorun vardır. Şebekesi gaz basıncını mutlaka ölçtürün 20-25 milibar olmalı. Düşük ise sıcak suda sorunlara neden olur. Saygılar

• teşekkür ederim
  • Birde bu şebeke gaz basıncını doğalgaz şirketimi ölçer servis mi ölçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombici06

Şohbenin sol tepesinden 2-3 kez avuç içiyle baca direğinin yanına vur bakalım düzelecekmi

Vurdum ama duzelmedi ustam:(

Talha Ustam, öncelikle forumdan yardımınız için size çok teşekkür ederim.

Benim sorunum kısaca şöyle; Evim Gölbaşında müstakil 360 m2. mantolama yok. camlarım pimapen. ev kot1 150 m2, zemin 150 m2, galeri katı 60 m2.
    Herbir katta kollektör vana sistemi var. Kombim en alt katta Baymak Dolcevita DPY42 Fİ yoğuşmalı.

1. sorunum: kombi hiç durmadan 1 saat çalışıp stopluyordu. 50 C' de yakılı kalıyordu. Gölbaşı servisi geldi fan üflemesini 125'den 255'e artırdı şimdi 9 dk. da bir stopluyor yeniden başlıyor.
    50 C olunca 7-8 dk daha çalışıp 55 olunca kapatıyor. Bu ayar Normal mi yada nasıl olmalı?
    2. sorunum: petekler ısınıyor 50 derecede yakıyorum. ancak ev ısınmıyor. toplamda 16 mtül petek var. (hava kaçaklarını engelledim; kapıdan, menfezden, aspiratörden, şömineden, bacadan.)
    salonum 50 m2 yüksek tavanlı ve 3 mtül peteği var. peteklerim termoteknik klasik petek.
    3. sorunum: kombi çok yüksek yakıyor gibi geliyor bana. 24 saatte 33 m3 yakıyor. Bu ev için bu normal mi? Diğer evler (120 m2 gibi olanlar 12 m3 yaktıklarını söylüyorlar.) evin m3 ü arttıkça
    kombi yakış m3 ü de artarmı. Kaç olmalı normali?

Çok teşekkürler ustam forumdan bu imkanı verdiğiniz için. Allah razı olsun.

Saygılar.

• Ustam 42 kw lik kombi yetrsizmi acaba? Nette yazilan formullere gore 70 kw lik kombi gerekiyor diye hesapliyorum. Dogrumu acaba? Hesabi nasil yapilir?

Ustam birkac servise sordum kombiye yeterli petek boyu yetersiz dediler.

• piksel 1 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba cihazını yeterli petekleriniz yetersiz yoğuşmalı kombi kullanacaksanız petek ebatlarınız yüzde 30-40 normal gereken ebatlardan fazla olmalı ki yoğuşma tasarrufunu alabilesiniz. Burada amaç 50 derecede 8 mtül radyatörle ısıttığımız alanı 38-40 derecede 11 mtül le ısıtabilmek bunu yaparken de yağuşmanın gerçekleşmesini sağlayabilmek ve yakıtı düşürmek. Normalde 100 metre daire için 8 mtül gerekir ki düşük ısılarda ısının. Gaz valfi fan ile frekans kontrollü olduğu için fan devir hızı artırılırsa yakıtı artırır ancak devirin az olmasıda hem yakıtı hem ısınma süresini artırır sizin mekan için optimal devir seçilmeli her mtül radyatör 24 saatte yaklaşık 1.5 ila 2 mküp gaz yakmanıza neden olur. Mekanı asla soğutmayın ısı kaybınızı yüksek ise yakıtta yükselecektir. 40 derecelerde yakmaya çalışır iseniz ısı kaybı yüksek ise kombi sürekli çalışmak durumunda kalacaktır. Tek çözüm ısı yalıtımı ve radyatör ilavesi. 16 ila 20 mküplere düşecektir.

• Merhaba değerli arkadaşlar geçen ay BAYMAK LAMBERT ATTİVO 31KW lık bir kombi aldım..Kombiden musluk suyunu 30 dereceye almama rağmen sıcaklık 70 dereceye kadar çıkıp 55-60 derecede tekrar ateşleyip 70e kadar çıkıyor, sonra yine 60a düşüp sürekli tekrarlıyor acaba sorunu NTC den mi kaynaklıdır? SORUN NE OLABİLİR YARDIMCI OLURMUSUNUZ KOMBİYİ SIFIR ALDIM.

• minimum gaz ayarınız yüksek

• s.a. arkadaşlar.
    kombimin sabah su damlattığını gördüm. hem de bayagı damlata damlata su olmuş her yer. sonra barına baktım ve 3e gelmiş bar.
    neyse suyu boşalttım tekrar çalıştırdım kombiyi ve su takviye etmedim. yine bar 3 geldi ve su akıtmaya başladı. kombi çalıştırdığımda bar yükseliyor ve su akıyor. kapalı iken bişey yok. vanalarda sıkıntı yok. anlamadım. sebep olarak genleşme tankı veya içeriğindeki hava,plaka eşanjörü vs deniliyor. ustadların yorumlarını alabilir miyim. ayrıca ne kadara mal olur onarım işlemi?
    buara kombi baymak eco 240 fi.
  • Genleşme tankı ön basınç bitmiştir. hava basılınca düzelir basılan havayı tank tutmaz ise tank değişecek geçmişolsun

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.