Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

quote:

Dün 45derecede çalıştırdım ve 9 saatte 1,5m3 yaktı arkadaşlar.
    42 derece de 1,20m3 yakıyordu aynı zamanda ortalama %20 artış gösterdi 3 derece fark ile. Bu fazla değilmi ?

cabbar kardes sen bu degerleri gaz ayarı yaptırdıktan sonra mı kazandın?
    yoksa pm ayarlarından mı?
    sen ce hangisinin etkisi var?senin degerler bana göre çok iyi ben gaz ayarı yaptırmadım etkisi varmıdır sizce?

Evet abi gaz ayarı yapıldı ama çok düzensiz yandığı için ben PM18i 18-19 yaparak yine eskisi gibi performans kazandırdım.

Ama işin garibi dün gece fabrika ayarlarına alıp denedim.

8,30 saatte 1,26m3 yakmış.

İçerisi de 21,3 derece idi sabah kalktım 21,7 olmuştu.

3 metre petek ve havlupan ile bu ölçümler yapıldı.
    Sabah 41 dereceye alıp geldim akşam gidince bakayım durum ne olmuş.

PM18 i 18-19 yaparak aynı şartlar altında 1,45m3 falan yakmıştı şimdi 1,26 oldu hemde hava daha soğuktu.

peki bu pm ayarlarını gaz ayarı yaptırmadan önce denedin mi o zaman sonuç neydi?
    bende pm 18 ayarını oynasam aynı deger sonuçları alabilirmiyim acaba?
    pm 18 dışında başka degiştirdigin ayar var mı ustad

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dün 45derecede çalıştırdım ve 9 saatte 1,5m3 yaktı arkadaşlar.
    42 derece de 1,20m3 yakıyordu aynı zamanda ortalama %20 artış gösterdi 3 derece fark ile. Bu fazla değilmi ?

cabbar kardes sen bu degerleri gaz ayarı yaptırdıktan sonra mı kazandın?
    yoksa pm ayarlarından mı?
    sen ce hangisinin etkisi var?senin degerler bana göre çok iyi ben gaz ayarı yaptırmadım etkisi varmıdır sizce?

Evet abi gaz ayarı yapıldı ama çok düzensiz yandığı için ben PM18i 18-19 yaparak yine eskisi gibi performans kazandırdım.

Ama işin garibi dün gece fabrika ayarlarına alıp denedim.

8,30 saatte 1,26m3 yakmış.

İçerisi de 21,3 derece idi sabah kalktım 21,7 olmuştu.

3 metre petek ve havlupan ile bu ölçümler yapıldı.
    Sabah 41 dereceye alıp geldim akşam gidince bakayım durum ne olmuş.

PM18 i 18-19 yaparak aynı şartlar altında 1,45m3 falan yakmıştı şimdi 1,26 oldu hemde hava daha soğuktu.

peki bu pm ayarlarını gaz ayarı yaptırmadan önce denedin mi o zaman sonuç neydi?
    bende pm 18 ayarını oynasam aynı deger sonuçları alabilirmiyim acaba?
    pm 18 dışında başka degiştirdigin ayar var mı ustad

Abi PM20yi de 60 yapmıştım.
    Ama ne faydası var bilmiyorum.

Sabah 7den akşam 7 ye 41 derecede orjinal ayarlarda çalıştı kombi 3metre petek ve havlupan ile. Kontrol ettim 1,5metreküp yakmış bu havada.
    Akşam 7de yeniden 45derece yaptım çünkü içerisi hala 21 derecede idi hiç artmamış derece sabaha göre az düşmüştü demekki yetmemiş dengede tutmaya

• Dün yaptığım ölçümleri yazıyorum.

12saat 41 derecede çalıştı orjinal ayarlar ile 1,54m3 yakmış saatte ortalama 0,13m3
    Akşam 45 dereceye ayarladım PM18i 18 yaptım çünkü 13de iken bir yanıp bir sönüyor bana göer kombiye zarar verebilir o nedenle düzenli yanması daha önemli.
    Düzenli yanınca şunu farkediyorum sürekli +3derece üstüne çıkıyor 5derece altına inince yanıyor.. Yani bir süre sınırı yok bazen 7dk bekliyor bazen 5.
    45 derecede 12 saatte ise 2metreküp yakmıştı. Saatlik ortalama 0,165 m3 geliyor.
    45 derecede orjinal ayarlarda yandığında ise yine aynı tüketim olmuştu.

Şu artık kesinleşti ki PM18 i istediğiniz kadar oynatın kesinlikle yakıtta bir değişim olmuyor.
  • quote:

Dün yaptığım ölçümleri yazıyorum.

12saat 41 derecede çalıştı orjinal ayarlar ile 1,54m3 yakmış saatte ortalama 0,13m3
    Akşam 45 dereceye ayarladım PM18i 18 yaptım çünkü 13de iken bir yanıp bir sönüyor bana göer kombiye zarar verebilir o nedenle düzenli yanması daha önemli.
    Düzenli yanınca şunu farkediyorum sürekli +3derece üstüne çıkıyor 5derece altına inince yanıyor.. Yani bir süre sınırı yok bazen 7dk bekliyor bazen 5.
    45 derecede 12 saatte ise 2metreküp yakmıştı. Saatlik ortalama 0,165 m3 geliyor.

Şu artık kesinleşti ki PM18 i istediğiniz kadar oynatın kesinlikle yakıtta bir değişim olmuyor.

abi bu ortalamalar iyi aslında.helede fabrika ayarlarında olmasınında daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

sende belirtmişsin PM 18 ayarını değiştirmek pek faydalı olmuyor gibi. hatta yanıpsönme aralıkları düzensiz olduğu için ateşleme esnasındaki yoğun gaz kokusu yani gazında yanmadan boşa gitmesine sebep oluyor.

takipteyiz bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak.

paylaşım için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: azer35

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

arkadaşlar şunu bir netleştirelim. burada dereceden bahsederken oda termostadının veya kombinin üzerindeki üzerindeki görünen dereceden bahsediyorsak; burada görünen derece gerçekte olandan 3-3,5 derece daha düşük gösteriyor.
    sanıyorum durum herkeste hemen hemen aynı, ben de oda termostadı 20 derece gösterirken dijital termometre 23,5 derece civarında gösteriyor.
    kumanda panelinde bununla ilgili bir ayar var ama ben bir defa boşta denedim kombiyi hiç kullanmadığım için bu ayarlama ile kumanda panelindeki derecenin düzelip düzelmediğini, gerçekten normale dönüp dönmediğini bilmiyorum.
    buradaki yorumlarda mümkünse gerçek derecenin yani eğer varsa ayrı bir termometre ile kontrol edilerek doğru olan derece değerleri yazılarak gerçek değerler verilirse sanırım sonuca gitmek açısından daha doğru olacaktır.
    aksi halde örnekleyelim; 20 derece ısıdan bahsederken gerçek ısı değeri 23 derece ise her iki derecenin arasında tabi ki kayda değer yakıt farkı olacaktır.

Ben yorumlarımda OT ve oda sıcaklığını ayrı ayrı belirtiyorum. OT 3,5 derece kadar eksik gösteriyor. Bunu PARAM menüsünden düzeltebiliyorsunuz ama en fazla 3 derece kalibre oluyor.

benim kombide 3,5 derece eksik gösteriyor.yani 18,5 dereceyle gayet yeterli ısınabiliyorum.19,5 derece oldumu bunalıyorum.haliyle sarfiyatta artıyor.
    siz kaç dereceyle ısınıyosunuz.

Benim OT 20,5 idi, 20 dereceye düşürdüm. Daha aşağılarda ısınamıyorum. Ev son kat ve yalıtımsız. Bu kombi evi yalıtımlı ve 42 derecenin altında kullanabilenler için ideal. Kombiyi ne yaparsanız yapın 45 derecenin üzerinde çok yakıyor. Bence bu kombinin çok yakmasının sebebi eşanjöründen kaynaklanıyor. Sanırım çelik eşanjör var ve baca gazı ısısını verimli kullanamıyor. Baderus kombilerde alüminyum eşanjör var ve bence alüminyum eşanjörlü kombiler piyasadaki en az yakıt tüketen kombilerdir.

kardeşim senin termostat tam ayarında galiba 20 derecede benim kombinin ayarına göre üşümemen gerekli.ben 18,5 te gayet iyi ısııyorum..kombiyi ilk taktırdığımda oda ısısının 22--23 derece olması gerekir düşüncesiyle 22 yapmıştım.ev fırın gibi oluyordu..haliyle fazla sıcak iyi değil, normal termometreyle ölçüm yaptım kombi 17,9 derecedeyken normal termometre 22 dereceyi gösteriyordu.kommbi 22 dereceye ayarlıykende demekki oda ısısıda 25 --26 derelerde geziyormuş..tabi bu ısı konfor ayarına girer, buda sizin fazla gaz yakmanıza sebep olur.

Bende OT 20 de evin içi 23-23,5 derece oluyor. Ama bu soğuklarda 45 in altına düşemiyorum. Oda sıcaklığı 22 derece bana soğuk geliyor ve evde bebek olduğundan yetmiyor. OT 20 de CHSL 45-50 derecede kullanıyorum. Ot 20 CHSL 42 ve altında oldumu oda sıcaklığı 22 derecenin altına düşüyor. Yalıtım şart.

• quote:

quote:

abi bu ortalamalar iyi aslında.helede fabrika ayarlarında olmasınında daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

sende belirtmişsin PM 18 ayarını değiştirmek pek faydalı olmuyor gibi. hatta yanıpsönme aralıkları düzensiz olduğu için ateşleme esnasındaki yoğun gaz kokusu yani gazında yanmadan boşa gitmesine sebep oluyor.

Havalar soğudu. Bu değerleri By_C@BB@R arkadaşımızdan başka hiç kimse yakalayamaz. Arkadaşın evinde çok iyi yalıtım var. By_C@BB@R arkadaşımızın kombiyle ilgili şu an hiçbir sorunu yok gibi.

• arkadaşlar, yeni novedans ekstra kombinin PSW (kombi parametre ayarları ) menüsüne gelince bir değer görünüyormu?
    ben denemek için bu menüye geldiğimde yanlış hatırlamıyorsam 1.80 gibi bir rakam vardı. denemek için rakamları değiştirdim, 77 ya gelmediği için 0 (sıfır) da bıraktım.
    bu gün tekrar girip denedim 77 yaptım rakamlar yanıp sönüyor ama menüye giremedim. parametreleri değiştirmek istemiyorum sadece meraktan bakmıştım.
    bu PSW menüsüne geldiğinde orada görünmesi gereken fabrikasyon bir değer varmıdır, varsa ne olması lazım?
  • quote:

quote:

quote:

Havalar soğudu. Bu değerleri By_C@BB@R arkadaşımızdan başka hiç kimse yakalayamaz. Arkadaşın evinde çok iyi yalıtım var. By_C@BB@R arkadaşımızın kombiyle ilgili şu an hiçbir sorunu yok gibi.

Abicim bu aralar havalar soğudu malum. 45 derecede yaktığımda oda çok yavaş ısınıyor bende dün 48e aldım.
    Gece yatarken 23de sıcaklık 21,5 idi sabah 7de 22,7 olmuştu.

Bu 8 saat içinde 3metre petek ve havlupan toplam 1,55m3 yakmış.
    Saatte yapar 0,18m3

45 derecede ise 0,16yapıyordu. Benimd eğerler sanki iyi gibi.PM18i 18 yapıyorum ama 48derece yapıncada 19 yoksa bi yanıp bi sönüyor deli ediyor beni.
    Yakıtta farkı olmuyor ama kombi en azından düzenli çalışıyor.

Bu arada dün BAYMAK DR.TEKNİK servis aradı.
    Ekip istememişsiniz dedi uzaman ekip gönderelim.
    Ya dedim senin o uzman dediğinin hiçbirşeyden anladığı yok.Boşa gelip benim zamanımı alıyor.
    Ben sizi mahkemeye verdim sizinle uğraşmayacağım artık dedim :)
    Neyse sonra ısrar etti gönderelim baksınlar diye. Parametreden baca gazı ölçümünden anlıyormu dedim yoksa boşa gelmesin :)
    Hepsini biliyormuş. Ustanın adı ORHAN imiş bakalım sözde bugün gönderecekler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Abicim bu aralar havalar soğudu malum. 45 derecede yaktığımda oda çok yavaş ısınıyor bende dün 48e aldım.

Saatte yapar 0,18m3

45 derecede ise 0,16yapıyordu. Benimd eğerler sanki iyi gibi.PM18i 18 yapıyorum ama 48derece yapıncada 19 yoksa bi yanıp bi sönüyor deli ediyor beni.

Ya dedim senin o uzman dediğinin hiçbirşeyden anladığı yok.Boşa gelip benim zamanımı alıyor.
    Neyse sonra ısrar etti gönderelim baksınlar diye. Parametreden baca gazı ölçümünden anlıyormu dedim yoksa boşa gelmesin :)

Odanın çok yavaş ısınması bence sorun değil. Benim ev bazı geceler 45 derecede yavaş yükselmeyi bırak ısı git gide düşüyor bile. Üstelik ölçüm değerlerin gece ısısında ve 45 den 48 e çıkmışsın. Ev 48 derecede biraz daha ısınınca tüketim düşecektir. İlk ölçüm değil 3. gün ölçüm doğru olandır. Bence sen 45 derecede bırak 3-4 gün hiç elleme. Senin tek sorunun bu yalıtımlı evde kombiyi 40 derecede kullanamaman. İnşallah Orhan Usta daha ekonomik hale getirir. Benim ilk fatura geldi. 17 günlük 142 m³ 141,13 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azer35 -- 1 Şubat 2013; 11:50:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saatte yapar 0,18m3

Odanın çok yavaş ısınması bence sorun değil. Benim ev bazı geceler 45 derecede yavaş yükselmeyi bırak ısı git gide düşüyor bile. Üstelik ölçüm değerlerin gece ısısında ve 45 den 48 e çıkmışsın. Ev 48 derecede biraz daha ısınınca tüketim düşecektir. İlk ölçüm değil 3. gün ölçüm doğru olandır. Bence sen 45 derecede bırak 3-4 gün hiç elleme. Senin tek sorunun bu yalıtımlı evde kombiyi 40 derecede kullanamaman. İnşallah Orhan Usta daha ekonomik hale getirir. Benim ilk fatura geldi. 17 günlük 142 m³ 141,13 TL.

Abi benim sürekli yakmam benim avantajıma olmuyor.
    40derecede sürekli yanınca içerdeki ısı sabit kalıyor ama günde 3 metreküp yakıyor.
    Ben akşam 5de yakıyorum sabah 8de kapanıyor ve şuana kadar en fazla 2m3 gidiyor günlük 45derecede.

Arada çok fark yok ama diğer tarafta 24 saat çalışması söz konusu.
    Şimdilik mennunum bakalım Orhan usta ne biliyormuş:)

• gùnlùk 3metreküplerden bahsediyorsunuzbu tùketime çokmu diyorsunuz anlıyamadım eğer bu tùketiminiz çoksa siz kaç m3 ile ısınmayï düşùnùyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

gùnlùk 3metreküplerden bahsediyorsunuzbu tùketime çokmu diyorsunuz anlıyamadım eğer bu tùketiminiz çoksa siz kaç m3 ile ısınmayï düşùnùyorsunuz?

3metre petek icin konusuyorum ok yanlis anlasilma olmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

zebra kardeş, zahmet olmayacaksa parametre değerlerinizi 1 den sonuna kadar bir not edip paylaşabilir misiniz? belki atladığımız biyer vardır.

Sayfa 3 te paylaşmıştım kopyala - yapıştır yapıyorum, herhangi bir oynama yapmadım çünkü.

quote:

PM01 - 30; PM02 - 44; PM03 - 99; PM04 - 60; PM05 - 10; PM06 - 3; PM10 - 3; PM14 - 1; PM16 - 1; PM18 - 13; PM19 - 13; PM20 - 57; PM21 - 57; PM22 - 17; PM23 - 80; PM24 - 5; PM25 - 18; PM28 - 3; PM29 - 25; PM30 - 60; PM31 - 5; PM32 - 15; PM33 - 32; PM34 - 75; PM35 - 5; PM36 - 30; PM40 - 1.

Not: Diğer tüm PMler - 0

Bu parametrelerin brotje-heizung star bridge karşiligini bilen var mi acaba?

• Merhaba arkadaslar .bendeki son gelismelerden haberdar etmek icin yazmak istedim:kombimde baska sorunlarda oldu bulundugum ildeki servis surekli yanma ve diger sorunlari cozemedi ve fabrika bana yeni kombi yolladi ben de aldigim yerle irtibata gectim ve novadens kombimi verdim ve dd nitromix aldim.simdi nitromix kullaniyirum kombim duruyor yani sonuyor demek ki evimin isil ihtiyaci surekli yanmasini gerektirmiyorms(bir sey bildigini iddia eden arkadaslaraydi bu lafim)yakit olarak pek degisen bir sey olmadi yani ayni gibi.montaj ve tekrar proje parasi da cebimden cikti .hala memnun olmayan kardeslerimiz varsa kombiden benim yontemimle servis yordamiyla yeni kombi alabilirler.para iadesi yapmadilar mahkeme harici bunu yapabilceginizi sanmiyorum saygilar.sorunuz olursa pm den abilerime kardeslerime cevap verebiliim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

arkadaşlar, yeni novedans ekstra kombinin PSW (kombi parametre ayarları ) menüsüne gelince bir değer görünüyormu?
    ben denemek için bu menüye geldiğimde yanlış hatırlamıyorsam 1.80 gibi bir rakam vardı. denemek için rakamları değiştirdim, 77 ya gelmediği için 0 (sıfır) da bıraktım.
    bu gün tekrar girip denedim 77 yaptım rakamlar yanıp sönüyor ama menüye giremedim. parametreleri değiştirmek istemiyorum sadece meraktan bakmıştım.
    bu PSW menüsüne geldiğinde orada görünmesi gereken fabrikasyon bir değer varmıdır, varsa ne olması lazım?

fabrikasyon ayarı 0 sıfırdır.
    parametrelere ulaşmak için PARAM menüsündeki PSW menüsünü 77 yapıp OK tuşuna basıp onaylayacaksınız.tekrar prog tuşuna basıp bir üst menüye geleceksiniz.
    daha sonra BOIL yazan yere gelip OK tuşu ve karşısındaki evin içinde adam olan tuşa beraber aynı anda basıp ekranda insert yazısı kayar.
    daha sonra tekrar OK tuşuna basınca parametrelere erişmiş oluyorsunuz.

peşinen söyleyim değiştirmenize gerek yok oynamayın derim.hiç bir faydası yok çünkü.
    teşekkürler.

teşekkür ederim, ben sadece merak ettiğim için bakmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Merhaba arkadaslar .bendeki son gelismelerden haberdar etmek icin yazmak istedim:kombimde baska sorunlarda oldu bulundugum ildeki servis surekli yanma ve diger sorunlari cozemedi ve fabrika bana yeni kombi yolladi ben de aldigim yerle irtibata gectim ve novadens kombimi verdim ve dd nitromix aldim.simdi nitromix kullaniyirum kombim duruyor yani sonuyor demek ki evimin isil ihtiyaci surekli yanmasini gerektirmiyorms(bir sey bildigini iddia eden arkadaslaraydi bu lafim)yakit olarak pek degisen bir sey olmadi yani ayni gibi.montaj ve tekrar proje parasi da cebimden cikti .hala memnun olmayan kardeslerimiz varsa kombiden benim yontemimle servis yordamiyla yeni kombi alabilirler.para iadesi yapmadilar mahkeme harici bunu yapabilceginizi sanmiyorum saygilar.sorunuz olursa pm den abilerime kardeslerime cevap verebiliim.

Abicim şu olayı detaylıca anlatabilir misin?
    Kombiyi bende iade etmek istiyorum nasıl bir yol izlemeyelim.
    Yakıtını geçtim abi sesinden aşırı rahatsızım ben.

Sizden cevap bekliyorum.

Teşekkürler..

• quote:

Merhaba arkadaslar .bendeki son gelismelerden haberdar etmek icin yazmak istedim:kombimde baska sorunlarda oldu bulundugum ildeki servis surekli yanma ve diger sorunlari cozemedi ve fabrika bana yeni kombi yolladi ben de aldigim yerle irtibata gectim ve novadens kombimi verdim ve dd nitromix aldim.simdi nitromix kullaniyirum kombim duruyor yani sonuyor demek ki evimin isil ihtiyaci surekli yanmasini gerektirmiyorms(bir sey bildigini iddia eden arkadaslaraydi bu lafim)yakit olarak pek degisen bir sey olmadi yani ayni gibi.montaj ve tekrar proje parasi da cebimden cikti .hala memnun olmayan kardeslerimiz varsa kombiden benim yontemimle servis yordamiyla yeni kombi alabilirler.para iadesi yapmadilar mahkeme harici bunu yapabilceginizi sanmiyorum saygilar.sorunuz olursa pm den abilerime kardeslerime cevap verebiliim.

geçmiş olsun, yeni kombin hayırlı olsun güle güle kullan.
    ben de o.t.dan modülasyon yapamıyor diye yeni nitromixi söküp alt kata takarak kendime novedans extra almıştım.
    2 kiracım da nitromix kullanıyor, tek iyi tarafı biraz daha sessiz ve kullanma suyu daha çabuk veriyor.
    yakıt olarak daha düşük değil, kendisi otomatik modülasyon yapıyor. güzel kombi tek sıkıntısı 444 lü hattan ulaşıp servis yazdırıncaya kadar anan ağlıyor.

• quote:

DD Nitromix hayırlı olsun, ama eğer tüketimde değişiklik olmadıysa değiştirmenin bir esprisi yok demek.

• Arkadaslar iyi dilekleriniz icin tesekkurler .yakitta bir degisiklik oldu dersem yalan soylemis olurum ayni gibi yani.gelelim artilara ve eksilere tabii tamamen kendi degerlendirmelerim baskasi ne dusunur bilemem:
    1-novadenss gore daha sessiz
    2-daha kucuk
    3-suyu daha kisa surede veriyor yani novadensle 1 dakiakada gelirdi bunla 40 saniyede geliyor ortalama
    4-kullanimi cok ama cok basit novadensi yaslilarin kullanmasi baya zor bence
    5-novadense gore baya bir hafif ama su bir gercek kombi kasasi ve yanma odasi ve metal aksamlari novadesn daha kaliteliydi.
    Su an icin tek sorun tak tik diye ses geliyor yanma yaninda bugun servisi cagirdim onlArin yaninda yapmadi neden olabilir bu arkadaslar?
    Bu ses sadece olumsuz bir sey canimi sikan sadece bu var

• quote:

quote:

Abicim şu olayı detaylıca anlatabilir misin?
    Kombiyi bende iade etmek istiyorum nasıl bir yol izlemeyelim.
    Yakıtını geçtim abi sesinden aşırı rahatsızım ben.

Sizden cevap bekliyorum.

Teşekkürler..

Cabbar abi kombimdeki surekli yanma sorunu devam edince burdaki servisle gorusmusler ben de gorustum baymakla para iadesi istedim sonra servise yeni kombi gnderdiler para iade etmeyip ben de kombiyi servisten aldim ve aldigim yere verdim nitromix aldim.tabi 1850 liraya almistim novadensi nitromix 1500 lira ama basabas sayarim dedi ben de kabul ettim.100 lirada montaj parasi verdim yani 450 lira daha extradan masraf oldu degdi mi yakit acisindan degisen olmadi hepsi bu .yorumu size birakiyorum

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.