Şimdi Ara

Battlefield 3 Aşırı Isınma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Battlefield 3'e ilk başlarken Medium'da ve 1366x768 çözünürlükte gayet akıcı bir şekilde oynuyorum. Fakat aradan 5-10 dakika geçince PC aşırı ısınıyor ve oyun da kasmaya başlıyor. Low'a alsam bile fayda etmiyor, hem ısınıyor, hem de kasmaya devam ediyor. Bir süre sonra da kendini kapatıyor. Laptop kullanıyorum. İşlemcim Core 2 Duo T9600, 2.80 GHZ. Dediğim gibi Medium ayarlarda gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum ilk 10 dakika. Başka var mı bu sorunu yaşayan ? Laptop olduğundan dolayı diyeceğim ama daha önce hiç böyle bir sorun yaşamadım (Samsung bu arada), Crysis 2'de bile. Laptop'un altı kapalı değil, yerle arasında 1-2 cm boşluk var. Bu uyumluluk modunu Windows 7 yapma yöntemini denedim, fayda etmedi. Başka önerileriniz var mı ? Bir yama yayınlandı mı bu sorun için (görünüşe göre yayınlanmamış) veya düşünülüyor mu ? Eğer soğutucu al derseniz tavsiye ettiğiniz bir marka, model var mı ?







  • t9600 işlemcileri sorunlu çok çabuk ve fazla ısınıyorlar.
  • yanlış hatırlamıyorsam laptopların altına takmak için fan satılıyor onlardan alın kapanması normal belirli limiti geçtikten sonra sistem zarar görmemesi için otomatik kapatır dediğimi deneyin bi kendi fanı yetmiyor olabilir
  • Fan satın almalısın. Bende laptop kullanıyorum BF3 gibi güç canavarı oyunlar için fan şart. Coolermaster tavsiye ederim. Fan varken GPU ya overclock da yapabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shado514

    t9600 işlemcileri sorunlu çok çabuk ve fazla ısınıyorlar.


    Battlefield 3 öncesinde hiç böyle bir sorun yaşamamıştım ama.


    quote:

    Orijinalden alıntı: IReaLCaRizMaI

    yanlış hatırlamıyorsam laptopların altına takmak için fan satılıyor onlardan alın kapanması normal belirli limiti geçtikten sonra sistem zarar görmemesi için otomatik kapatır dediğimi deneyin bi kendi fanı yetmiyor olabilir


    quote:

    Orijinalden alıntı: venomtrk

    Fan satın almalısın. Bende laptop kullanıyorum BF3 gibi güç canavarı oyunlar için fan şart. Coolermaster tavsiye ederim. Fan varken GPU ya overclock da yapabiliyorum.


    Tesadüfe bakın, ben de tam bugün yorumlarınızı okumadan önce Coolermaster notebook soğutucusu aldım. Alırken umutsuzca almıştım ama gerçekten çok etki etti, tüm sorunlarımı çözdü diyebilirim. Artık ne ısınıp kapanıyor, ne performans kaybı oluyor.




  • Aynı laptop u kullanıyoruz sanırım. Bende de ısınma sorunu vardı sizin gibi temizlettim şimdi canavar gibi kasmadan oynuyorum.
  • Bende ki laptop Acer5739G T9600 işlemcili model. Artık kullanılan donanımla mı ilgili yoksa soğutma sistemiyle mi ilgili bilemiycem ama oyunlarda ısınıp kapanıyor.T9600 işlemcilerin hepsinin hatalı olduğunu düşünüyorum.Belli bir süre sonra notebook soğutucularının da işe yaramayacağını göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Bir Üye

    Aynı laptop u kullanıyoruz sanırım. Bende de ısınma sorunu vardı sizin gibi temizlettim şimdi canavar gibi kasmadan oynuyorum.


    Nasıl temizlettiniz ? Teknik servis falan mı yapıyor bu işi ? Bu arada benim laptop Samsung r620.


    quote:

    Orijinalden alıntı: shado514

    Bende ki laptop Acer5739G T9600 işlemcili model. Artık kullanılan donanımla mı ilgili yoksa soğutma sistemiyle mi ilgili bilemiycem ama oyunlarda ısınıp kapanıyor.T9600 işlemcilerin hepsinin hatalı olduğunu düşünüyorum.Belli bir süre sonra notebook soğutucularının da işe yaramayacağını göreceksiniz.


    Belki Acer kaynaklı bir sorundur, umarım öyle bir durumla karşılaşmam




  • benimki r522 bi tanıdığım vardı o açtı temizledi bu işlerle uğraşıyormuş. Garantisi dolmadıysa sakın açtırmayın, açmayın. Samsung bayilerinde temizlerler heralde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.