Konsola K&M desteği getirirlerse sorunlu çıkmış oyunun tabutuna son çiviyi çakarlar. Konsolda oynayanlar da PC ile çapraz oynamayıversin kontrolcü ile zorlanıyorlarsa. |
BATTLEFIELD 2042 | PlayStation (125. sayfa)

-
-
İsteyenin kolla oynayıp isteyenin de Klavye-fare bağlayıp PC'deki oyuncularla oynama isteği sizi niye bu kadar geriyor. Size batan nedir burada? Klavye-fare desteği isteyenler zaten oyunu kol ile oynamak isteyenlerle eşleşmeyi de istemiyor, PC'deki oyuncuların olduğu sunuculara atılıp onlarla cross-play sistemi oynamak istiyor. Bunda anlaşılmayacak, anlaşılması zor olan husus ne ben anlayamıyorum. Sizi etkilemeyecek ki bu durum.
Çoğu kişi konsolda bu oyunu klavye-fare ile oynayabilmeyi kendi PC sistemi yetmeyeceği için istiyor. Kimsenin kontrolcü ile oynayanla oynama gibi bir isteği yok.
Kontrolcü ile oynayanları kontrolcü ile, klavye-fare ile oynayanları da klavye-fare oynayanlar ile eşleştirsinler cross-play ile. Herkes için mutlu son. Bu konuyu bu kadar diretirse firmalar XIM gibi sonuçlar ortaya çıkar. Sonra XIM, Cronus vs. diye de mızmızlanmayın çünkü XIM bir sonuçtur.
-
Yahu bu nasil bir uslup? K&M makrolari calisan oyunlar var. İstesek de istemesek de K&M ile oynayan avantajli oluyor ben pek takilmam isteyen istedigiyle oynasin ama hilelerin yolu acilacak bu yuzden bence olmamali.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü her sitede bu tarz klavye-fare konusunda mantıksız ve muhafazakar yorum okumaktan yıldım. Oyun bu destek gelince hepten biter ne abi, bu nasıl bir yorum asıl.
Ben diyorum ki adamlar sizinle aynı sunucuya düşmüyor, size ne gibi bir zararı var bunun? Misal, cross-play açıkken klavye-fare ile karşılaşmadığınızı mı sanıyorsunuz gerçekten? Xbox'da çalışıyor Cronus ve XIM. Orada kullanan adamlar yüzünden her türlü muhatapsınız klavye-fare ile. Üstüne adamlar aim-assist ile oynayıp doğrudan hile yapıyor. Ne anlamı kaldı bunca tantananın. Üstelik haberiniz olsun, XIM ve Cronus PS5'de çalışıyor yeniden, yani hile yapan tipler yine araya karışacak PS5 sunucularında. Klavye-fareyi doğrudan bağlayacak adamda aim-assist olmayacak, üstelik cross-play açmadıkça da aranızda olmayacaklar.
Neredeyse tüm klavye-fare desteği isteyen oyuncunun talebi belli. Oyunu PC'deki oyuncularla cross-play sayesinde oynayabilmek. Gerekirse klavye-fare ile oynayanları cross-play sekmesinde sadece PC oyuncuları ile de eşleştirebilir, bunda da sorun yok. Kol kullanan oyuncular kendi aralarında ayrıca cross-play'e devam edebilirler.
COD'da var bu olay. Sıkıntısız bir şekilde de çalışıyor. Bu kadar kasacak, büyütülecek olay değil cross-play açıkken klavye-fare desteği. Asıl odaklanmanız gereken XIM gibi Cronus gibi aparatları kullananlar. Eğer ki o gelmesin bu gelmesin diye diretirse kol kullanan kullanıcılar, normalde XIM almayacak adama da aldırırlar ve iş kontrolden çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataaay -- 30 Kasım 2021; 18:19:15 >
-
Benim istegim cross playin sadece konsollar arasinda olmasi. Konsollar arasinda klavye mouse kullanana izin verilir verilmez orasi ayri.
Pc oyunculari bizden uzak olsun bana yeter.
Sen K&M ile oynamak isteyenlerin amacının çapraz platformda PC'ler ile kapışmak için bunu istediğine inanıyor musun gerçekten. Hepsi kol ile oynayanları ezeceğini düşündüğü için istiyor. Resmi destek gelirse ve herkes her yerde oynarsa bunu dengeleyemez EA. Zaten dengelemekle uğraşacaklarını falan sanmıyorum. Yok sadece PC'ler ile eşleşeceklermiş de falan filan...
Oyunu konsolda oynayan herkes E-sporcu gibi oyun oynamıyor. Ayarlara bile bakmadan oyuna girip çıkanlar vardır eminim. Kimse bakmaz K&M'a karşı oynuyor muyum oynamıyor muyum diye. Bunun için istemiyoruz. Üslubunu da biraz düzelt yoksa batan bir şeyi gönderirim buradan sana.
-
Pc oyuncusu ile konsol oyuncusunu aynı platformda bir fps oyunda rakip etmek tamamen saçmalığın zirvesidir cross play miş falan hikaye kabul edilecek birşey değil, yeterli oyuncu sayısını sağlayamıyorsan dönüp oyununa bakarsın neden diye
Üslubum konusunda haklı olabilirsiniz, zira sizinkisi gibi bir ton yorum okuduğumdan dolayı geriliyorum son günlerde.
Şu an ki cross-play sisteminde PC oyuncuları sizinle eşleşebiliyor eğer ki arkadaşları onları oyuna davet ederse. Direk PC kullanıcısı birisi bağlanabiliyor bu yöntemle cross-play'in açık olduğu bir sunucuya, kısacası teknik olarak PC oyuncuları konsol oyuncuları ile oynayabiliyor (aynı durum Apex Legend'da da var). Haberiniz olsun bu durumdan, sonra cross-play açıkken inanılmaz aim alan ya da hile açan birini görürseniz şok olmayın diye söylüyorum. Alın size videoda atayım hani boşa sallamadığım ortada olsun.
https://www.youtube.com/watch?v=FBfRQuBlREM
İkincisi konsollarda cross-play ayarı oyunun başında ya kapalı olarak geliyor (eğer ki konsol ayarlarından açık hale getirmediyse durum bu) ya da oyunu ilk açtığınızda size hangisini tercih ettiğinizi soruyor (istisna olan oyunlar olabilir ancak olayın genel geçer hali bu). Okuma yazması olan her birey, sanırım klavye-fare kullanan PC kullanıcıları ile eşleşip eşleşmemesi gerektiğini bilir diye düşünüyorum. Zaten iki seçenek var hocam, zor olmasa gerek. Bu noktada da zaten ayarlara girmeyen bir kişiyi bağlayan bir durum olmayacak, o kişi arkadaşları ile kendi konsolunda KONSOL oyuncuları ile eşleşerek oyununu oynayabilecek (ya da iki seçenekten kendisine uyanı seçecektir).
Üçüncüsü dediğim gibi siz zaten farkında olmadan XIM ve Cronus gibi aparatları kullanan kullanıcılar aracılığı ile cross-play kapalıyken bile eşleşebiliyorsunuz. Üstelik bu kişilerin aim-assist'e sahip olduğunu söylememe gerek yok. Hatta cronus kullananlar da otomatik kitlenme gibi fantastik özellikler bile var. Klavye-fare kullanıp sizi ezmek isteyen birisi bu cihazı alır kısacası, herkesin birbirinin ne olduğunun farkında olduğu cross-play ile yapan sayısı epey az olacaktır. Üstelik hile yaptığını düşündüğünüzde raporlarsanız banlanma şansı var. XIM ve Cronus kullananlara karşı bu özellik yok.
Kısacası, bu klavye-fare mevzusunda siz zaten şu an klavye-fare kullanan oyuncularla birlikte oynuyor ve denk geliyorsunuz. Yukarıda detaylıca anlattım. Bu noktada olay insanların konsollarından klavye-fare bağlayıp oynayıp oynayamamasını sağlamak ancak PC oyuncuları ile zaten oynuyorsunuz bu oyunu şu noktada (cross play açık ise). Cross play kapalıysa zaten biz konsolda klavye-fare bağladığımızda yine bizimle eşleşmeyeceksiniz, bu noktada gene sizleri etkilemeyecek bu durum. Bu noktada bu kadar basit bir talebi olan konsoldaki masum oyuncuları yaftalamaya ya da bu taleplerini mevcut şartlar altında engellemeye çalışmanın bir mantığı bana göre yok.
Sizin derdinizi anlıyorum ancak şu an dert ettiğiniz şey çoktan yaşanıyor zaten.
-
Sistem şu an sizin işlediğiniz gibi değil ki? Davet ile PC oyuncuları konsol oyuncuları ile oynayabiliyor Apex'de olduğu gibi.
-
PS'de cross play kapanmıyor mu?
Xbox'ta biz konsol ayarlarından kapatıyoruz. Tamamen Xbox oyuncularıyla oynuyoruz şu an. Evet konsollar kendi arasında oynayamıyor şu an. Cross play açınca PC de geliyor.
-
Pc ciler bu oyunun virüsü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dismoor -- 30 Kasım 2021; 19:37:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kapanıyor hocam. Zaten benim de demek istediğim bu. Şu noktada cross play açıkken PS ve Xbox kullanıcılarının klavye fare bağlayarak oynayamaması saçma çünkü karşılarındaki adamlar klavye-fare kullanabiliyor. Konsola klavye-fare bağlıyken sadece cross play olacak şekilde oyununu oynayabilmeli (sadece PS oyuncuları ya da Xbox oyuncuları ile oynama olayı da kapalı olmalı klavye fare bağlıyken). Derseniz ki bunu nasıl ayırt etsin oyun, aynı sistem birebir COD'da var 3 yıldır COD oyunları bu şekilde oynanıyor. DICE da bunu ayırt edebilir aynı şekilde. Zor bir şey değil bunu yapmaları.
cod'da k&m takılıyken crossplay açmak zorunlu değil. oyun mükemmel, tek sorunumuz k&m kullanımı :)
-
CoD multiplayerda, iyi bir oyuncuyu hele k&m kullanıcısıysa, yakın mesafeden almak mümkün değil. kill camde izliyorum. o dönüş hızlarına ulaşmam kendi adıma mümkün değil. ki makro atama filan bahsetmiyorum bile.
sürekli xim apex filan deniyorda, sony bir güncellemeyle saf dışı bıraktı. yeni cihaz türettiler. o da bir yazılıma bakar. etkisiz kalıverir.
Ortada bir arınma var. sahip çıkmak lazım. ama önce bf kendini bir toplasa artık...
-
Sen nasil kullanilmasini istiyorsan bir cok kiside kullanilmamasini istiyor.
Bunu anlamayacak ne var? Pc dekilerle oynamak isteyen gitsin pc de oynasın. insanların dusuncelerine saygi göstermeyi ogrenmelisin!
Buradaki mesele fikre saygı duyma meselesi değil, PC'den crossplay ile girenlerle aynı özelliğe sahip olma talebi. Müşteri talep eder ya hani. Neyse daha yazmayacağım bu konuya, anlamsız anlamsız tam okumadan yapılan yanıtlardan sıkıldım. Alttaki yorum daha fena, o zaten komedi
-
Konsolda gamepad ile o seri aimleri yapmak anormal bir sey değil.Cogu kisi yukarida bi arkadasin dedigi gibi ayarlara bakmadan standart ne varsa o sekilde oynuyor.Pratiğe ve reflekslere bakiyor çoğunlukla.Ayrica cogu pro player gamepad de standart konsol gamepadi yerine kablolu sekilde baglanan scuff vb gamepadler kullaniyor(input lag) ve cogunlugu claw ile oynuyor.
Ben de konsol ile pc oyuncularinin ayni oyunda olmasini dogru bulmuyorum.Konsolda aim assist olmasi bile km ile oynamaya gore daha avantajsizdir.İyi oynayan kisiler zaten assist kapali oynuyorlar aim sapitiyor fazla dusman olunca.İki taraftada hic deneyimi olmayan bi kisinin km ile fps oyunu daha rahat oynacagini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4BE4979 -- 30 Kasım 2021; 22:58:24 >
Gayet basit açık anlattın. Kafanı yorma çok. Km desteği gelsin açıp PC ve konsolda Km takanlarla eslesip oynamak isteğimiz millete haksızlık yapmak değil amacımız. Bu gelmese bile xim cronus ile zaten muhattap oluyoruz, değişen birsey yok. İlk bu aparatları yok etmenin yolu Km desteği vermek.
Cold warda mevcut olan Sistemi istiyoruz olay bu haksızlık yok.. tek haksızlık olan nokta arada denk gelen hileciler ile karşılaşmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Kasım 2021; 22:51:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X