Şimdi Ara

batarya çabuk tükenmeye başlarsa....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PHILPS FİSİO 625 MARKA TELEFONUM ALDIĞIM GÜNDEN BERİ HAFTADA BİR DEFA ŞARJ EDİYORDUM..
    YAKLAŞIK 3 YIL OLDU ALALI... PRENSİP OLARAK TELEFONUN ŞARJI BİTMEDEN YENİ ŞARJ YAPMIYORDUM...
    ANCAK BİRKAÇ SEFER ZORUNLULUKTAN DOLAYI ŞARJ YARIMKEN DE ÜSTÜNE ŞARJLAYIP FULLEDİM..AMA ŞARJI ŞİMDİ 2-3 GÜN GİTMEYE BAŞLADI..
    BEN DE BATARYAYI ÇIKARIP,2 TANE LED BAĞLADIM (PİL TAMAMEN BİTİKTİ TEL AÇILMIYORDU)---bakınız resim---
    YAKLAŞIK 48 SAAT BOYUNCA 2 LED DE KESİNTİSİZ YANDI (HESAPTA PİL BİTİK)
    BATARYA TAMAMEN ENERJİSİZ KALINCA TAKTIM VE FULLEDİM
    ARTIK YİNE ESKİSİ GİBİ 1 HAFTA GİTMEYE BAŞLADI :)
    DEMEK Kİ ARADA BİR ATIK ENERJİYİ BOŞALTMAK GHEREKİYOR..AKSİ HALDE BATARYA YARI KAPASİTEYLE ŞARJ ETMİŞ OLUYOR..

EĞER SİZİN DE BATARYADA BU PROBLEMİNİZ VARSA BU TEKNİĞİ DENEYEBİLİRSİNİZ

NOT:
    DENEME SONRASI DOĞAN AKSAKLIKLARDAN SORUMLU DEĞİLİM
    BEN YAPTIM VE OLDU...MEMNUNUM YANİ..

(donanimhaber üyelerine duyrulur)

batarya çabuk tükenmeye başlarsa....

• eski alcatel lerde vardı deşarj özelliği

seçtiğin anda batarya boşalırdı

şimdi led le halletmek gerekiyor ha

arkadaşlar batryalar tiplerine göre şarj özellikleri vardır

nikel metalhydrat olanlar pil tam biterse şarj edilmelidir lityum ion lar ise hertürlü şarj olur bunun nedeni nikel olanlar yarım şarj yapıldıklarında bataryanın kutupbaşları yavaş yavaş oksitlenmeye başlar ve bir süre sonra bu oksitlenme elektrik geçişini engeller ve batarya ölür

eski lityum piller ise böyle sorun yaşatmazdı ama günümüzdekiler malzemeden çaldıklarından nikel bataryalardaki gibi oksitlenme olmaktadır

çzöüm ise aldığınız batarya ne olursa olsun ilk 5 şarjı 15 saatlik tam dolum yapıp tam boşaltmaktır

sonra istediğin kadar sök tak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelmiker -- 25 Ağustos 2006; 21:38:32 >

• pil tam bitmeden şarja takmayın, tam dolmadan da şarjdan çekmeyin, hiçbir sorun yaşamazsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone şarjı çabuk bitiriyor!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.