Şimdi Ara

Bass gitar önerisi + satılık elektro gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 7-8 yıl önce basit düzeyde elektro çalıyordum şuan sorsanız neyin ne olduğunu söyleyemem çocukluğumdan beri bi' bass gitar tutkum var artık (az buçuk geç olsada) başlamak istiyorum şuan klasik gitar dahi çalamam 7-8 yıl önceden kalma bi' iğrenme desem yeri var 1500 TL'ye kadar Bass gitar önerilerinizi istiyorum şuan amfi almayı düşünmüyorum çok giriş seviyesi olmayan hatta giriş seviyesi olmayan ama bu gitarla başlayacağım için şuanda da beni idare edecek 3-4 yıl rahat rahat kullanabileceğim 4 telli önerilerinizi bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xelalfer -- 18 Haziran 2015; 13:02:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar Xelalfer. Sorduğun soru zor bir soru olsa da, bas gitara 1500 lira gibi bir para ayırman cevâbı kolaylaştırmış diyebilirim. Genelde bas gitara yeni başlayacak olanlar 300-500 lirayla yola çıkıyorlar ve doğal olarak seçenekler de daralıyor. Bununla birlikte yaklaşık 11 yıl evvel ben de inanması güç ama 140 liraya bir bas almıştım ve hâlâ kullanıyorum :) O zamanlar için 500 liraya kadar Ankara'da tüm mağazaları gitar hocamla dolaştım ve hocamın içine sinen bas bulamadık. Tesâdüf oldu, piyanist bir ağabey evinde gençliğinden (1980'li yıllardan) kalma basını bana satabileceğini söyledi, görür görmez bayıldım ve çok ucuza aldım. Basın değeri de o zamanlar en çok 250 lira olsun, ben 140'a almıştım. Birebir Fender Jazz Bass kopyasıydı, görünüş olarak tabi :) Basımı birçok müzisyene göstermiş, onların da görüşlerini almıştım. Neyse, 3 yıl kadar elimden düşürmedim, sonra anladım ki basımı seviyorum ama yetersiz geliyor, Dimarzio Ultrajazz DP-149 manyetik seti aldım 360 liraya ve şu an kullanmaya devâm ediyorum. Sahnede, açık hava konserinde kullandım, çok da memnunum. Lafı çok uzattım kusurabakma, demek istediğim 1000 lira civâında ikinci el Fender Squier alabilirsin ve uzun yıllar kullanabilirsin bence. Demek istediğim, bence öncelikli olan bizim tuşemiz; yâni tekniğimiz, özellikle de sağ el tekniğimiz (solaksan da sol el). Ayrıca şunu görüyorum; 500 liraya da alınsa 3000-5000 liralar da harcansa herkes bir şekilde Jaco tonuna yakın tonlarda geziniyor. Bence çok para verme, kozmetiği (dış görünüşü) çok da önemli olmasa da yine de içine sinen, bakımlı olan, sap ve gövdede sorun olmayan bir gitar hayli-hayli işini görecektir. Bak bendeki Maya' ya ben Dimarzio manyetik takmıştım, şu videodaki de Fender manyetik takmış ve sonuca bakıver:https://www.youtube.com/watch?v=fr09CWpoGkA Çok iyi bence. 140 liraya almıştım bak.. (Git 200 liralık gitar al demiyorum). Bu da Jaco tonuyla ilgili üstadın 35-40 yıl önceki videosu:https://www.youtube.com/watch?v=TgntkGc5iBo Senin için de bir Fender Squier baktım, şu epeyce uygun geldi bana, araştırmaya değer buldum: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-acil-satilik-fender-squier-70-s-vintage-modified-jb.mutlaka-oku-198622045/detay
    Squier pazarlamacısı gibi oldum ama, bununla başla başın ağrımaz, bası da iyice tanırsın, bas çalmak istemezsen elden çıkarması da kolay, zarar etmezsin, baktın bas çalmak keyifli, bu basla çok rahat yıllarca çalarsın, manyetik güç açısından yeterli gelmezse manyetik değiştirirsin veya amfi veya mixere girerken ara birim kullanırsın..Hiç olmadı binlerce lira harcamadığın için ilk basın olarak ömür boyu saklarsın, ya da ileride perdesiz merâkın olur perdesize para vermek istemez, perdelerini söktürür kullanırsın...
    Kısacası çok temel bir gitar, tam bir bas gitar almış olursun. Bu arada bu işin sonu yok, yıllar içinde tatmin etmeyecektir, 2000-3000 dolar vereceğin günler de gelebilir, müziğe devâm edersen bu çok mümkün.. Ama şimdilik kafanı aktifti-pasifti, 4 telliydi-5'di 6 telliydi karıştırma, al bir an evvel otur çalış :)

• Ne desem bilemedim çok teşekkürler açıkcası buradan yardım istedim çünkü yorumların tecrübeye dayalı olduğunu görüyorum, bir yere giriyorsunuz %70'i bi' markanın reklamını yapıyor herneyse dedikleriniz baya mantıklı geldi ilanı bi' düşüneyim görüşeyim bir de çalınacak/eşlik edilecek tür gitar seçiminde ne kadar önemlidir desem sersemlik etmiş olmam umarım :) başka fikirler gelirse onlarada bi' göz gezdiririm tekrar teşekkürler :))

• Estağfirullah ne sersemliği. Hangi tür müzik yapmak istiyorsak ona göre gitar seçebiliriz tabi de, olaya ben biraz gelenekçi yaklaşıyorum. Bas gitar esasta eşlik enstrumanıdır, görevi eşlik etmektir. Kâmil Erdem' in bir lafı vardır: "Bas gitar çaldığı zaman varlığı değil, çalmadığı zaman yokluğu hissedilen bir enstrumandır." Davulla birlikte ritmi oluşturan temel unsurdur. Bununla birlikte belki son 15-20 yıldır iyice solo enstruman özelliğine doğru gidiyor, özellikle de yeni çalım teknikleriyle ve tel sayısının artmasıyla. Dediğim gibi ben gelenekçi düşünüyorum ve Fender caz bası başka bir basla değişmem ve her türlü müzik de yapabilirim. Basın tek başına yetersiz kaldığı noktada ekolayzır gibi ara birim de kullanabilirm..Sonuçta 40 yıl evvel kullanılan baslar Fender veya benzeri bas gitarlardı ve tek tip müzik yapılmıyordu. Yine bunlarla birlikte, günümüzde sound anlayışı hâliyle değişti; bir 20 sonra da şimdiki gibi olmayacaktır.
    Ayrıca, türden ziyâde bası nerede kullanacağımız önemli gibi. Devamlı barda çalışan ve ekstralara giden, farklı türlerde çalarak para kazanmamız gereken bir müzisyen hayâtı yaşıyorsak, genel tercih 5 telli ve aktif baslar oluyor. Bunun da sebebi bar ortamında daha güçlü sound gereği ve çeşitli parçalarda (pop, rock, blues ve sair) kullanmak için aktif donanım ve 5 tellinin faydalı, kullanışlı olması. Şu serzenişi çok duydum: "Pasif ve 4 telli olmuyor." Bu cümleden sonra da gidilip 5 telli ve akfit bas aranır, 2000 dolardan aşağıya alınan baslar da birkaç yıl sonra tekrar değiştirilir falan.. :) Bence gerek yok, temiz bir 4 telli caz basla rock, blues, flamenco, türkü, pop eşlikleri rahatlıkla yapılır, en kötü, basın (manyetiğin) yetmediği ortamlarda amfiye veya mixere girerken pedal kullanılır, tamamdır.
    Bu arada, Fender Squier ile ilgili link göndermiştim, ben temiz buldum ama görmek, denemek lâzım. Dokunmadan alınmaz bence. Kısacası, sağlam ve aktif manyetikli 5 telli bas için Ken Smith, Fodera, belki Warwick gibi markalara yönelmek gerekiyor ki binlerce dolar bunlar. Tabi orjinal bir Fender için de 5000 lirayı gözden çıkarmak gerekir.
    Fender Squier' ı tavsiye etmemin sebebi, kozmetik (görünüş) olarak klasik-temel bir bas gitar almış olursun, sap kalınlığı bence idealdir. Tel aralığı slap tekniği için uygundur, rahattır. Basa yeni başlayacaksın, bası tanıman, öğrenmen için çok çok yeterli ve de doğru bir bas. Manyetikler güçsüz kalırsa veya daha modern ton ararsan, bununla birlikte gitarını da değiştirmek istemezsen EMG, Nordstrand, Bartolini gibi manyetiklere yönelebilirsin (Ha ayrıca Caz Bas diyince genelde şu anlaşılır: "Ben şimdi caz bas alıp caz mı çalacağım?" Hayır hayır, ne istersen onu çalarsın).
    Şunu da bir kez daha ekleyeyim: Bas gitarı öğrenirken ve temel düzeyi geçerken çeşitli müzikler, eşlikler dinleyince müzik kulağın da gelişecek illa. Artık kendi sound arayışının derdine girecek, didik didik bas amfisi, manyetik, pedal falan bakacaksın :) Belki o zaman da elindeki bas yeterli gelecek veya artık binlerce dolar vereceğin baslar alacaksın...
    Bu arada ben ne kullanıyorum, nerede kullanıyorum diye sorarsan: Elimde 3 bas var. Birincisi ve çok sevdiğim Maya Bas, 80'lerin bası. Saptan gövdeden çok memnunum, manyetiklerin tonu güzeldi fakat güçsüzdü, yerine Dimarzio Ultrajazz DP-149 manyetik seti takmıştım. Bir daha perdeli bas almam.
    İkinci basım perdesiz. Ankara' da bir luthiye (gitar yapım ustası) yapmıştı. Sapı ben almıştım, gövde yaptı. 4 telli, pasif. Perdesiz defterim de kapandı.
    Üçüncü basım da yine perdesiz, yine 4 tel, yine pasif. Bunu da 3 arkadaş bir araya gelerek yaptık. Fantazi olsun diye :) Elimde Fender sap vardı, değerlendirelim dedik, gövde için ağaç aldık ve giriştik işe, şu an kucağımda bu var.
    Peki ne yapıyorum? Evde amatörce takılıyorum :) Binlerce basla ilgili video-kaynak var, inceliyorum, teknik çalışıyorum, kafamdakileri basa dökmeye çalışıyorum falan...Kafana göre müzik yapan grup bulmak çok zor, ya bu işten para kazanman gerekiyor ve böyle olursa da aklındakini değil para kazandıracak repertuarını oluşturuyorsun, ya da başka işten para kazanıp bu işe vakit ayırıp, senin gibi bu işe vakit ayıracakları bulup studyoda veya başka bir yerde toplanıp çalışman gerekiyor ki bu toplanma işi gerçekten zor..
    Neyse şimdilik bu kadar :)

• Tekrar teşekkürler :)) Gönül ister Sandberg

• Sandberg' i boşver, sana Jerzy Drozdhttps://www.jerzydrozdbasses.com/en/ veya Mayonese verelimhttp://www.mayones.com/en/dokumenty/basses

:) Neyse, içine sinen birşey al, eline aldığında sapı rahat olsun, 1500 liraya kadar çıkabileceksin sanırım, kötü bas olmaz bu paraya. Aldığın bası burada paylaşıver ama.. Görmek isterim.

Kolay gelsin.

• Öncelikle Xelalfer arkadasım cok güzel anlatmış tamamen katılıyorum.

Elimde CortAB4 active bas gitar var. Normalde akustik gitarla sahne alıyorum. Bas gitarı da çeşit olsun diye aldım ekonomik sıkıntım yoktu. Fakat gitarı aldıktan sonra 2 kere elime aldım. Amfide bas gitarda 2 senedir evde yatıyor. :D Bu ara sıkışık olduğum için elden çıkarmak istiyorum. Piyasa fiyatı 650 tl. Eğer hala bas gitar almadıysan ve almayı düşünüyorsan makul bir fiyata verip amfiyide hediye edebilirim. Bas gitardan pek anlamam fakat ab4 ü müzik hocalarımın tavsiyeleriyle almıştım. Düşünürsen mesaj gönderebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ELEKTRO BATERİ TAVSİYESİ
    8 yıl önce açıldı
    Gitar tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xelalfer

Arkadaşlar 7-8 yıl önce basit düzeyde elektro çalıyordum şuan sorsanız neyin ne olduğunu söyleyemem çocukluğumdan beri bi' bass gitar tutkum var artık (az buçuk geç olsada) başlamak istiyorum şuan klasik gitar dahi çalamam 7-8 yıl önceden kalma bi' iğrenme desem yeri var 1500 TL'ye kadar Bass gitar önerilerinizi istiyorum şuan amfi almayı düşünmüyorum çok giriş seviyesi olmayan hatta giriş seviyesi olmayan ama bu gitarla başlayacağım için şuanda da beni idare edecek 3-4 yıl rahat rahat kullanabileceğim 4 telli önerilerinizi bekliyorum...
    Birde 2-3 yıl önce hediye amaçlı aldığım ama bende kalan Stagg s250 elektro gitar ve Stagg amfi var gitarı çantasından ya 1 ya 2 defa çıkardım amfi de hiç kullanılmadı o da şuan satılık

Hocam bas gitar amfisiz olmaz baştan tuşeniz bozuk başlarsınız sorun yaşarsınız.o kadar bütçe ayırmışsınız en azından ufak bir amfi alın.zira amfisiz 1500 e de alsanız 5000 e de alsanız 150 ye de alsanız aynı sesi alacaksınız.tavsiyem 1000+500 şeklinde bölüp 1000 e gitar 500 e amfi almanız yönünde.yapacağınız türe göre

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-ibanez-sr400pb-aktif-bas-sifir-203579896/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-warwick-rockbass-corvette-200022197/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-squier-modified-jazz-bass-70s-takas-var-199994049/detay

gibi alternatifler mevcut.ya da şöyle set halinde gördüm bir tane de o da hem fiyatı uygun hem de komple set al çalmaya başla şeklinde

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-sifir-ayarinda-ibanez-sr-300-amfi-ve-ritter-gigbag-203090920/detay

• ugt16 U kullanıcısına yanıt
    Oraya bak buraya bak eksilen parayı tamamla tekrar eksilsin derken hala alamadım ve hala bakıyorum çok sağol ama yelpazeyi bu kadar açmışken çok fazla Cort düşünmüyorum.
  • recko kullanıcısına yanıt
    1000 - 500 olarakta ayırabilirim haklısın. Ben buraya girene kadar ilanlar toz olmuş... Hocam tekrar bi özetleyeyim ben durumu fiyat yelpazesi dediğim gibi 1500-1600 TL giriş seviyesi düşünmüyorum 4 telli tercihim tabi teline şeyine takılmamak gerek ama her zaman böyle bir şeye kalkışmadığım için olmuşken içime sinsin diyorum öncelerde aklımda hep 4 tel vardı ne hikmetse... Türde belirtmem gerekirse eşlik etmek istediğim daha çok Alternatif Rock, Blues Rock, Endüstriyel Metal, Enstrümental... Bu yaz bu işi halletmek istiyorum artık geçe kalmamak gerek amfi olayında şöyle diyeyim o konu içinde önerilerini beklerim dikkata alırım ama amfi sağ, sol, ev için olması daha iyi bana çünkü diğer yerlerde genelde bizden çıkmıyo amfi illaki getirilip öne koyuluyor yerine göre kalite kalite...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.