Şimdi Ara

Başlangıç için tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. İos için uygulama yapmak istiyorum.Porgramlamaya giriş diye bir ders almıştık ama programlama konusunda şu an bilgim sıfır.Tamamen sıfırdan başlayacak birisi için tavsiyelerinize ihtiyacım var.İngilizceye hakimim. 26 yaşındayım 8-5 işim var.İş yerinde değerlendirebileceğim vaktimde var.Herhangi bir maddi beklentiyle yapmayacağım bu işi.Sadece öğrenmek , yapabilirsem ortaya ufak tefek güzel şeyler çıkarmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim,hangi dili/dilleri öğrenmeye çalışmalıyım, neler yapmalıyım biraz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



  • Programlamaya sıfırdan başlayacaksan bence ilk etapta bir dil öğrenmelisin. Mesela bilgisayarına Eclipse kurarak Java öğrenebilirsin ya da Visual Studio kurarak C# öğrenebilirsin. Programlamanın mantığını kavradıktan sonra değişik platformlara yönelebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcekaynaklar.com

    Swifthane podcasti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 5 Ekim 2018; 16:43:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 4 ay kadar önce aynı sorunun cevabını ben de çok aradım. Bu sorunun net bir cevabını bulamadım. Sana tavsiyem vaktini hangi dil diye arayarak geçirmek yerine bir an önce en yaygın dillerden olan java,C# gibi dillere yönelebilirsiniz ve bence en önemli şey de eğitimi iyi bir kaynak yada eğiticiden almanız olcaktır. Bu çok çok önemli çünki daha önce bu dersi görmüşsünüz biliyorsunuzdur,konular atlanınca yada yeterince net açıklanmadığında ve yeterli ufak projelerle desteklenmeyince öğrenim süreci çok sancılı oluyor. Kendim yaşadığım için biliyorum, çok kez başlayıp yarıda bıraktım.
    Eğer tavsiye istersenizhttps://www.udemy.com/ u ziyaret edebilirsiniz.

    Gerçekten çok kaliteli içerikler hazırlanmış. Pek çok gereksiz şeye para harcadığımız bu günlerde cüz-i bir miktara çok kaliteli kurslar alabilirsiniz.




  • Merhabalar Visual Studio C# youtube , forumlar , bloglar vs gibi sitelerden çok fazla kaynak bulabilirsin. Kolay ve etkili bir başlangıç olur.
  • Iqtam I kullanıcısına yanıt
    ugursalkimtas U kullanıcısına yanıt
    zans kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum değerli cevaplarınız için.

    @Iqtam @zans Gelen cevaplara göre sanırım C#'dan başlamam daha uygun olacak.Ondan sonra artık duruma göre yol alacağım dediğiniz gibi.

    @ugursalkimtas Hocam yazdığınız çok iyi oldu Dediğiniz siteye baktım fiyatlar uygun, kalitelide diyorsunuz kesinlikle kullanacağım. Sizin çalışmalarınız nasıl gidiyor , en çok nelerde zorlandınız bu süreçte?
  • Alastair JR A kullanıcısına yanıt
    En çok sabretmekte zorlandım denilebilir sanırım. Çünkü bu işi yapmakta öğrenmekte gerçekten sabır istiyor. Size tavsiyem çalışırken bir yeri anlamadığınızda,kesinlikle bırakmayın yapamıyorum diye. Önce bir Pc başından kalkıp bir çay kahve için balkona çıkın nefes alın kafanız dağılsın. Sonra önce İnternet ten forumlarda Youtube da araştırın ve Udemy üzerinden sorunuzu sorun. Muhakkak bir cevap bulacaksınızdır. O an havada kalsa bile ileri ki konularda daha geniş çerçeveden baktıkça aklına yatıyor insanın. Benim sanırım en çok yanıldığım nokta ilk başlarken her şeyi yapacağım 1 ayda diye düşünüyordum ancak o öyle olmuyor maalesef. Öğrenim süreci sancılı biraz sabretmek gerekiyor.

    Ben başlayalı 3 ayı geçti. Şuan evde olduğum için her gün düzenli 5-6 saat çalışıyorum. İnternet ten araştırıyorum ders bitiminde hocanın yaptırdığı mini projeleri değiştirip kendi isteğime göre yazıyorum bu sayede daha akılda kalıcı oluyor.Ben kursu bitirmek üzereyim yaklaşık olarak 1 ayım kaldı tahmini bu şekilde devam edersem. Şuan geçmişe göre çok çok çok iyi yerdeyim ancak tabi ki daha iş tecrübem yok. Bir kaç aklımda proje var onları gerçekleştireceğim. Ve yapabilirsem de severek yaptığım bu işi meslek haline getirmeyi düşünüyorum. Tabi ki farklı diller de öğrenerek.

    Ve şunu söyleyeyim şu hayatta yaptığım en doğru işlerin başında geliyor bu işe yaptığım yatırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursalkimtas -- 6 Ekim 2018; 17:10:46 >




  • ugursalkimtas U kullanıcısına yanıt
    Hocam memnun olmanıza çok sevindim.İnşallah bundan sonrasıda planladığınız gibi olur . Bende pazartesi başlıyorum nasipse. Umamrım aynı sabrı gösterebilirim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.