Şimdi Ara

Başlangıç için sade ve kullanışlı bir devre...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektronikte yeniyim ve bi yerden başlamak için bu sade projeyi buldum.Çalıştırabilirsem oldukça işime yarıyacak.Daha önceleri sağdan soldan söktüklerimle basit bir joule thief yapmıştım sanırım transistorda sorun vardı çalıştıramadım.Aşağıdaki devre hakkında ne düşünürsünüz?Sanırım bu lehimleme şekline uzay montaj deniyor.Malzemelerde oldukça kolay geldi gözüme...

• Asagida nasil yapildigi anlatiliyor. Cift yuzlu plaket yerine farkli bir yontem kullanmis uygulayan kisi.

https://www.youtube.com/watch?v=gt7fBp5v4lg
  • hocam transistorler isiya karsi çok hassas elemanlardir. havyalarin 400 derece civarinda calistigini dusunursek devrede gerekli olan o transistoru baska bi yerden bozmadan sokmek biraz zor iştir(ben hiç basaramadim ). bozmadan soktun diyelim o devredeki transistorun bir diger gorevide mikrofondan gelen sinyalleri guclendirmektir. eger farklı bir transistor sokersen bu transistorun muhtemelen hfe degeri farklı olacak buda devrenin calismasina engel olacaktır. sana tavsiyem macera aramayip elektronikciden malzemeleri alman
  • vallaha ben bunu breadboardda yaptım çalıştıramadım sonra bi süre sonra tekrar denedim çalıştı sonra pilini çıakrtıp taktım çalışmadı forumdan bi abimiz uzay montajı yapsan çalışma ihtimali çok yüksek olurdu dedi. bende pcb yapmaya karar verdim pcb yi bastım ahzırladım lehim yapıcam havya bozuldu :S 2-3 gün içinde havyam gelicek bursadan onu bekliyorum. ama bir kere çalıştığına garanti verebilirm yani. bc 547 kullanma bence. ve dikkat et iki transistörün bacakları farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

hocam transistorler isiya karsi çok hassas elemanlardir. havyalarin 400 derece civarinda calistigini dusunursek devrede gerekli olan o transistoru baska bi yerden bozmadan sokmek biraz zor iştir(ben hiç basaramadim ). bozmadan soktun diyelim o devredeki transistorun bir diger gorevide mikrofondan gelen sinyalleri guclendirmektir. eger farklı bir transistor sokersen bu transistorun muhtemelen hfe degeri farklı olacak buda devrenin calismasina engel olacaktır. sana tavsiyem macera aramayip elektronikciden malzemeleri alman

sanırım öyle oldu bacakları baya kısaydı zaten trans.ün, bu FM vericide kesinlikle yeni malzeme kullanıcam

@furkansevke uzay montaj bana hepsinden kolay geliyor valla.videodaki kadar sıkışık lehimleyemem ama yinede sağa sola takmak,saklamak felan kolay olur bu montajla.inş. çalışır da hevesimi kırmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.