Şimdi Ara

Başlamak için Phyton mu C# mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği okuyacağım, (bu bölümde de takılırız artık ) coursera'da ikisinin de kursu var colorado ve toronto üniversiteleri veriyor, bitirince sertifika veriyorlar. Peki hangisi işime yarar? Önceden bileyim de ünide derslerde işime yarasın derdinde değilim, gelişimime yararlı olsun yeter.

• Popülaritesi yüksek olan diller şuanda C# ve Java. Bu iki dilden biri ile başlamanı tavsiye ederim.
    Biri üzerinde yetkin olduğunda diğerlerini öğrenmem oldukça kolaylaşır.
  • tabiki de python. en basit projelerde bile anlamını bilmediğin onlarca "şey"le uğraşmazsın. zamanı gelince öğrenirsin. algoritmaları uygulamak kolaydır ayrıca
  • Bence C. Ben C ile başlamıştım onun üstüne c++, c# eklemek zor olmadı.
  • İlerde ne ile uğraşmak istediğine bağlı , şimdi python öğrenip ilerde bunu kullanmayacaksan bunu öğrenmen gereksiz olur diye düşünüyorum bunun yerine C# veya java'ya yönelebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: reExecution

İlerde ne ile uğraşmak istediğine bağlı , şimdi python öğrenip ilerde bunu kullanmayacaksan bunu öğrenmen gereksiz olur diye düşünüyorum bunun yerine C# veya java'ya yönelebilirsin

turkiyede alani az ama python da kullanilabilir hobi olarak da ama compiled language secimi daha onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-1

quote:

İlerde ne ile uğraşmak istediğine bağlı , şimdi python öğrenip ilerde bunu kullanmayacaksan bunu öğrenmen gereksiz olur diye düşünüyorum bunun yerine C# veya java'ya yönelebilirsin

turkiyede alani az ama python da kullanilabilir hobi olarak da ama compiled language secimi daha onemli.

Aynen hocam.Aslında bende script dillerini seviyorum (javascript,python)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python mu c# mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ileride ne uğraşacağımı bilsem daha okula adım atmadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

ileride ne uğraşacağımı bilsem daha okula adım atmadık

Sen ne olur ne olmaz hazırlık olsun diye c# veya java öğrenebilirsin o zaman

• sen sen ol c# öğrenme platform bağımsızlığı sıfır. oysa python öğlemi python candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbahadir

sen sen ol c# öğrenme platform bağımsızlığı sıfır. oysa python öğlemi python candır.

Allah aşkına mezun olduktan sonra bi işe girdiğinde python mu sorucaklar php asp c# yada c c++ mı ?

Arkadaşım c den başla üstüne zaman geçtikçe hem c#'ı hem javayı hem c++ ı hem php yi denersin belirli aralıklarla her birinin ayrı özelliği var
    c# öğrenirsen hem masaüstü hem asp.net,
    php öğrenirsen sadece web ,
    java öğrenirsen mobil ve platform bağımsızlığı,
    c++ zaten komple ayrı bi dünya

ama sonuç olarak bu dillerin hepsinin ana temeli C

python'unda kendine has özellikleri var tabi ki kötülemek gibi bi amacım yok her dil ihtiyaca göre kullanılmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

quote:

sen sen ol c# öğrenme platform bağımsızlığı sıfır. oysa python öğlemi python candır.

Allah aşkına mezun olduktan sonra bi işe girdiğinde python mu sorucaklar php asp c# yada c c++ mı ?

Arkadaşım c den başla üstüne zaman geçtikçe hem c#'ı hem javayı hem c++ ı hem php yi denersin belirli aralıklarla her birinin ayrı özelliği var

python'unda kendine has özellikleri var tabi ki kötülemek gibi bi amacım yok her dil ihtiyaca göre kullanılmalı

hangi işte çalışacağına bağlı google gibi firmalar python c,c++ gibi dilleri terçih ediyor ve linux kullanıyor. Ben bunu baz alarak konuştum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

quote:

hangi işte çalışacağına bağlı google gibi firmalar python c,c++ gibi dilleri terçih ediyor ve linux kullanıyor. Ben bunu baz alarak konuştum.

benimde niyetim kötülemek değil c bunların temeli bundan başlamalı diyorum ardından zaten yapmak istediği yada yönelmek istediği dile yönelir

• Böyle bir fırsatım olsa c# ı seçerdim.

Türkiye de çalışmayı istiyorsan kesinlikle c# derim.
  • C# başlangıç için oldukça iyi bir seçim ki şu an Türkiye'de de popüleritesi yüksek bir dil.
  • Turkiyede calisacaksan Vb.NET bile yetiyor :) En uc firmalar dahi Vb.NET'i kabul edebiliyor. Turkiyenin buyuk dusunen firmalari 15.000 $ fiyat bictigi web tabanli sistemleri Vb / Asp.NET ile kodluyor. Bunun desktop kismini da Vb.NET ile yapiyor. Bunu anlamak guc.

Ama C#'i oneririm ben.

Python yine Turkiye'de akademik dil :)

Universitelerde cozulecek matematik problemleri icin var sanki python cevre muhendisligi dahi python kullandiriyor. Ama sadece turkiyede :) binanin tepesine cikarsan dunyada akademik olmaktan uzaklastigini, is oldugunu gorursun :)
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    C yada Phyton la başlamanda fayda var programlamanın temellerini öğrenmelisin öncelikle.. C ile başlayıp C++ ile devam etmende fayda var yavaş yavaş OOP(nesneye yönelik) a geçmiş olursun.
  • İkisiyle de başlama Programlamaya giriş için C en ideal dildir. Öğrenmesi kolaydır, kısa sürede bitirirsin. Daha sonra üstüne OOP bir dil (Örn: Java, C#, C++) koyarsın.

Sana şöyle söyliyim, C# Türkiye'de bu aralar rağbet gören bir dil, fakat konular belli sınırlar belli. Şunu şunu yapacaksın, bunu yapacaksın diyor C#.
    Fakat Java, açık kaynak kodlu bir dil olduğu için bitmek tükenmek bilmez bir deryadır. Sadece Java'yı çok iyi bilirsen, bu alemde kral olursun
  • türkiyede çalışıcaksan c,c#,c++ .
  • pythonla başladım ya ben. c okulda varmı zaten. bir de zaten pythonla anlatan kadın çok basit anlatıyor ilk derste fonksiyon define etmeyi ve fonksiyon çağırmayı (max min abs ord bilmemne) filan öğrendik bişi yok yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.