Şimdi Ara

BASKETBOLCU OLMAK :) VE POZİSYON

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
17.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNCELİKLE MERHABA ARKADAŞLAR :) İYİ FORUMLAR FİZİKSEL ÖZELLİKLERİM

    YAŞ : 13
    BOY : 1.69
    KİLO : 80 ( KONDİSYONUMU ETKİLEMİYO )

    NEYSE ŞİMDİ BEN TAM BİLEK DEİLDE BİLEK ATIORM ATIŞLARIM ÇOK GÜZEL SERBEST ATIŞ ÇİZGİSİNDEN ISINDIYSAM %75İ ISINAMADIYSAM %50Sİ GİRİYOR 3LÜĞÜN BİRAZ İLERİSİNDEN ÇOK RAHAT ATIORM TÜM ATIŞLARIM SAĞLAM ORTA SAĞADAN ISINDIYSAM %50 SİNİ ATIYORUM BÜYÜĞÜNCE BASKETBOLCU OLMAK İSTİYORUM GÜZEL OYNUYORUM NE YAPMALIYIM VAZGEÇ DEMEYİN EN MUTLU OLABİLECEGİM MESLEK BU YAZIN ERDEMİRİN KURSUNA GİRCEM 1 YIL DEVAM ETCEM YENİ YENİ GÜZEL OYNAMAYA BAŞLADIM.

    MEVKİM NE ? SİZCE VE NASIL BASKETBOLCU OLURUM NASIL KENDİMİ GELİŞTİREBİLİRİM LÜTFEN YARDIM EDİN :)



  • Kondüsyonunu etkilemez çünkü kondüsyonun yok.Bu acı gerçekle yüzleş önce , bilek atma tırı vırılarını da boşver hemen düz koşulara,ip atlamalara,şinavlara başla vücudun kendine gelsin.Aynı zamanda sahada da bol bol top sür,turnike at yeterli şimdilik.
  • Kurs? Baketbolculuk? Bi ustanın yanına git tornacılık öğren de eline para al.
  • Çok kilolusun hocam kilo vemrden olmaz bu iş benim boy 1.67 kilo 52
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamdance67

    ÖNCELİKLE MERHABA ARKADAŞLAR :) İYİ FORUMLAR FİZİKSEL ÖZELLİKLERİM

    YAŞ : 13
    BOY : 1.69
    KİLO : 80 ( KONDİSYONUMU ETKİLEMİYO )

    NEYSE ŞİMDİ BEN TAM BİLEK DEİLDE BİLEK ATIORM ATIŞLARIM ÇOK GÜZEL SERBEST ATIŞ ÇİZGİSİNDEN ISINDIYSAM %75İ ISINAMADIYSAM %50Sİ GİRİYOR 3LÜĞÜN BİRAZ İLERİSİNDEN ÇOK RAHAT ATIORM TÜM ATIŞLARIM SAĞLAM ORTA SAĞADAN ISINDIYSAM %50 SİNİ ATIYORUM BÜYÜĞÜNCE BASKETBOLCU OLMAK İSTİYORUM GÜZEL OYNUYORUM NE YAPMALIYIM VAZGEÇ DEMEYİN EN MUTLU OLABİLECEGİM MESLEK BU YAZIN ERDEMİRİN KURSUNA GİRCEM 1 YIL DEVAM ETCEM YENİ YENİ GÜZEL OYNAMAYA BAŞLADIM.

    MEVKİM NE ? SİZCE VE NASIL BASKETBOLCU OLURUM NASIL KENDİMİ GELİŞTİREBİLİRİM LÜTFEN YARDIM EDİN :)

    eğer gerçekten attıklarının %75'i giriyorsa sen gerçek bir şutör seviyesinde oynuyorsun demektir....Mevkin Uzun Forvet yanlız eğer uzamazsan oyun kurucu olursun...oyun kurucu baskette en zor iştir...hem beynini hem yeteneklerini konuşturman gerekir...17-18 yaşlarına geldiğinde boyu uzamazsa uzun forvet olamazsın çünkü;senin yaşında uzun forvetler 193 boylarında hatta dahada uzun olmuş olur....yani resmen adam senin üzerine köprü kurmuş olur buda asla uzun mesafe atış yapamayacağın anlamına gelir....




  • kardeş seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama sen ne yedin ne içtin Allah aşkına 1.80-85 forvete bile fazladır nerdeyse senin kilon. o boyla ancak guard olursun ki guard sahadaki en hızlı adamdır iverson gibi rondo gibi deron williams gibi örnekler çoğaltılır.öncelikle kilo ver 60 kiloya düş artık 1 senede mi düşersin 1 ayda mı ben bilemem istiyorsan yapacaksın benim boyum 1.73 kilom 58-60 arası geliyor mevki de guard oynuyorum oyun kurucu 15 yaşındayım boyum uzamazsa ilerde guard bile oynayamam min boy 1.80 lerde olması lazım neyse lafı uzatmamak gerek sözün özü kilo ver..
  • kilom işime yarıyo :) çok rahat atış yapabiliyorum el üzerinden boyumda uzar diye düşünüyorum yarın fenerbahçeye gircem kursa ne dersiniz ?
  • Dostum ben 97 doğumluyum ve 198 boyum var buna rağmen sf oynuyorum ve kilom 80 sen o boyla 1 numaradan fazlasına heveslenme.sana tafsiyem zayıfla eger zayıflarsan ve birazda hızlanırsan 1 numara oynaya bilirsin. Şutunuda tam bilek atmaya çalış geç olmadan şut stilini bul ilerde zorluk çekersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamdance67

    kilom işime yarıyo :) çok rahat atış yapabiliyorum el üzerinden boyumda uzar diye düşünüyorum yarın fenerbahçeye gircem kursa ne dersiniz ?

    hocam eğer gireceğiniz parayı basıp girilen fenerbahçe basketbol okulu ise hiç denemeyin...mahallede oynayarak daha çok gelişirsiniz(eğer yeteneğiniz varsa) ben geçen sene gidiyordum 8.sınıfta başladım o günden bu güne basketten tek öğrendiğim doğru stense(savunma)pozisyonu ve çok yüksek kondüsyon(o biraz büçteyle alakalı).....fakat lissede okul takımına girince kendi kendime ben gerçekten hiç bir b*o*k öğrenmemişim dedim....1,75 boyum var ne adam gibi top sektiriyordum nede attığım şutlar potaya isabet ediyordu(çembere bile değil potaya)....ilk il turnuvalarına hoca beni almadı...bende kinciyimdir biraz bir ay içerisinde saadece video izleyip tek başıma sahaya giderek kendimi geliştirdim...15 tatilden bir hafta sonra başladık ve gerçekten iyi bir gelişme var şutlarım giriyor birebirde iyiyim maçlarda güzel akıl oyunları yapıyorum...hazırlık maçlarında hoca en az iki periyot verip geliştiğimi anlayıp takıma Point Guard olarak aldı...bunu hep söylerim senin yeteneğini kurslar ortaya çıkarmaz,içindeki kinci ruh hocaya karşı girdiğin rekabet ve kazanma hırsı çıkarır ben size şiddetle tavsiye ediyorum adı sanı ne kadar duyulmuş olursa olsun kursa para verip gitmeyin...en dandiğinden bağımsız ilçe klüplerinde daha çok şey öğrenirsiniz....Bu yazımı hepsini okuyacağını umarak yazdım umarım okuyabilirsin(çok uzun yazmışımda....:D)Son olarak söylüyorum ilham almaya çalıştığım kişi Derick Rose ve Lebron James ikisinin karışımı olmak her zaman avantajdır....




  • Benim sana tavsiyem çok fazla umut bağlama. Boyun kısa kilo fazlan var tecrübe eksiğinde var. Ben 13 yaşında basketbola basladım ve bunun olumsuzluğunu çok yaşadım. Ailen eğer uzun değilse sonradan boy atma ihtimalin çok az. Benim ailem 1.70 boyunda ve ben senin yaşındayken 1.81 boyum vardı şuan ise 1.88im. 3 yılda sadece 7 santim uzadım. Oyüzden bence futbola yönel futbol için yaş yoktur.
  • yaş 18 , 18 yaşının 3.ayındayım..boy 1.99...kilo 104...herkes hala basketçi olabilceğimi soyluyor....ne yapsam bilemedim...üniye gidecegım 20 gun sonra ordaki seçmeleri geçebilir miyim bilemiyorum...SİZCE HALA UMUT VAR MI?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fifaboy

    yaş 18 , 18 yaşının 3.ayındayım..boy 1.99...kilo 104...herkes hala basketçi olabilceğimi soyluyor....ne yapsam bilemedim...üniye gidecegım 20 gun sonra ordaki seçmeleri geçebilir miyim bilemiyorum...SİZCE HALA UMUT VAR MI?

    hocam sen 2 metresin turnikeleri ve zıplamayı geliştir herkes seni ister.ve konuyu açan hocam senin kesinlikle kilo vermen lazım ben yaş 15 boy 1.81 kilo 68 kilo ver bu boyla ve kiloyla basketbolda hiçbir şey yapamazsın.ilk önce kilo ver...
  • Hangi potalarda oynuyon la %50 atıyosun.
  • Eleman orta sahadan %50 attığını söyleyerek zaten basketçi olamayacağını belirtmiş.Öyle 1 atış yok olsa bile senin yarısını atman tamamen hayal ürünü.Fenerin altyapı seçmesine değil para verip girilen spor okuluna giricekmişsin.Ordan altyapıya seçileceğini sanıyorsan büyük 1 yanılgı içindesin.Not antrenörüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JayJayTurk

    Eleman orta sahadan %50 attığını söyleyerek zaten basketçi olamayacağını belirtmiş.Öyle 1 atış yok olsa bile senin yarısını atman tamamen hayal ürünü.Fenerin altyapı seçmesine değil para verip girilen spor okuluna giricekmişsin.Ordan altyapıya seçileceğini sanıyorsan büyük 1 yanılgı içindesin.Not antrenörüm.

    12 yaşındayken bende fenerin alt yapısındaydım . Para felan verilmiyor bu işler için şanslı olman gerekiyor biraz. misal benim alt yapıya girişim şu şekilde gerçekleşti. O zamanlar lisanslı yüzücüydüm , babamın arkadaşı ne işin var yüzmede gel seni alt yapı seçmelerine sokalım felan dedi. kötü oynuyordum ama boydan dolayı tuttular. 2 yıl oynadım dayanamadım sıkıldım. yazın tatıl yapamıyordum adam akıllı AMA ŞUNU BİLİN ŞU ANASINI SATTIGIMIIN DERSLERIYLE UGRASMAKTANSA İÇİME BASKET TOPU SOKSAYDIM ZAMANINDA DAHA İYİDİ. sporcu bursuylada ozel bı unı bıtırırdım. yaşım 18 keşke bırakmasaydım...




  • Senden bahsetmedim fenerin altyapısı yol geçen hanımı ki herkes girsin. Elemanın dediği spor okulları ki ben ondan bile emin değilim
  • farkettim...
  • şu an boyum 1 75 kilom 78 orta saha derken üçlügün gerisi bizi mokulda saha küçük
  • futbolcu yapalım seni
  • Bu çocuk ne oldu acaba

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.