Selamlar,basketbol topunu tek elimle rahat bir şekilde tutup turnikeye gidemiyorum.Bunun için ne tür antremanlar yapmam lazım?
Şimdiden teşekkürler...
Ellerin büyük değilse ne yapsan nafile , ellerini büyütmek için antreman arıyorsan da bilemiyeceğim
Elizabeth diyorum başka da birşey demiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: vaypcnet
Ellerin büyük değilse ne yapsan nafile , ellerini büyütmek için antreman arıyorsan da bilemiyeceğim
Bir arkadaşımın elleri benimki gibi ama o çok rahat tutabiliyor. Ben tutamıyorum...
Ben sağagım ama topu sağla değilde solla tutabiliyorum. Gitar çalmakla alakasının olduğunu düşünüyorum. Parmaklarım güçlendi falan diye. Emin değilim. Solla tutmam pek bişeye yaramıyo ama.
yuh el genişletme antremanıda olmazki parmakların büyükse tutarsın ben rahat tutuyorum
bence 2 sekılde olur. 1. olarak parmakların uzundur daha fazla alana az kuvvetle tutarsın. 2. olarak parmakların kısadır ama fazla güz kullanırsın.Ama bu şıkta ellerin inanılmaz temız olması lazım lakin kaymasın top :P
Benim Parmaklar Büyük Biraz Ben Tutuyorum Yaş Daha 16 Ama El Maşallah
mermer tokatla avcun genişler
quote:
Orijinalden alıntı: Lanore
Elizabeth diyorum başka da birşey demiyorum.
+1
quote:
Orijinalden alıntı: dredd
mermer tokatla avcun genişler
top tutmanın avuçla bir ilgisi yok tamamen parmak...
baş parmağın uzun olması en büyük etken çünkü en çok baş parmağa ihtiyaç vardır parmak ve kemik yapısıda önemlidir ince parmak daha iyi kavrar bunlar benim bildiklerim başka bilgisi olan varsa dikkatle bekliyruz...
şunada değinmek istiyorum benim boyum 1.79 yaş 19 ellerimde küçük yapılıdır standart topu rahatlıkla saklıyor ve turnikeye gidebiliyorum gelen topu tek elle yakalayıp sıçrayabiliyorum ki daha fazla tutunmaya ihtiyaç vardır burda(jordan styl) mesela bizim bir arkadaş(pivot) +1.90 boyu ve raket gibi elleri var topu ondan çok daha iyi kavrıyorum -ki ellerimizi ölçtüğümüzde 2cm fark var parmak uçlarında
14 yaşındayım elim çok büyük olmasada parmaklarım çok uzun baş parmağım dahil tutabiliorm temiz topu
Deri topları tek elle tutabiliyorum da sokakta biraz zor oluyor. Bu yüzden çift el smaçtan başka seçeneğim yok:p
Parmakların kısaysa tutmakta zorlanırsın. Örneğin Rajon Rondo adlı oyuncunun parmakları çok uzundur, oyunda topla çok iyi hareketler yapar. (bel arkası fake'i mesela.) Parmak uzunluğuna bağlı bu tutma meselesi.
Arkadaşın hiç kullanılmamış nike 3000 tutuyor sen ise sokakta 5 yıl oynadığın sokak topunu tutuyorsan farklar olabilir
sokak topunu tutmak daha zor :) hatırlatırım eriyor üstü ve kaygan oluyor gıcır topun her halini tutarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme