Şimdi Ara

Başkasından Alan Adını Almak??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim almak istediğim bir alan adı yurt dışındaki bir firma veya kişi tarafından daha önceden satın alınmış. Ben bu kişilerle irtibata geçip bu ismi onlardan almak istiyorum. Ancak bu adamlar bana alan adını satarken herhangi bir sözleşme, o alan adına ait özel bir kod veya kullanıcı adı şifre vereceklermidir, yoksa parayı verdikten sonra dolandırıcılık gibi bir durum olurmu? Bu tür işlere aracılık edenler varmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Evet dolandırıcılık olabilir. Kesinlikle kontrol panel ve şifreni de al. Domainlerinde hosting gibi kontrol panelleri bulunur. Ayrıca senin domian alacağın kişi bu domaini hangi firmadan almış o da var tabi. Ama kontrol panel bilgilerini mutlaka al.
  • Adam kendi kullandığı hesabının şifrelerini vermeyebilir. Alan adı transferi diyr birşey var. Siz bir domain panelden (çalıştığınız firmanın) alan adını transfer isteğinde bulunacaksınız. Karşı tarafın yani almak istediğiniz domainin kilidi açılmış olacak (sahibi açabilir) Size bir doğrulama epostası geliyor vs. Sonuçta kimsenin iyiniyetine güvenmek zorunda kalmıyor yasal olarak domain e sahip oluyorsunuz. Yalnız bu işlem birkaç hafta sürebilir
  • Alan adının transferi sırasında para transferi nasıl gerçekleşiyor. Eğer ben parayı gönderirsem ve adamda kilidi açmazsa kötü olur ve karşı tarafta aynı güveni benden beklemeyebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: www

Adam kendi kullandığı hesabının şifrelerini vermeyebilir. Alan adı transferi diyr birşey var. Siz bir domain panelden (çalıştığınız firmanın) alan adını transfer isteğinde bulunacaksınız. Karşı tarafın yani almak istediğiniz domainin kilidi açılmış olacak (sahibi açabilir) Size bir doğrulama epostası geliyor vs. Sonuçta kimsenin iyiniyetine güvenmek zorunda kalmıyor yasal olarak domain e sahip oluyorsunuz. Yalnız bu işlem birkaç hafta sürebilir
  • dostum, whose de çıkan email isim falan sana ait olursa isim senin demektir. bu da transfer ile olur, adamların hosting firması sana bi e-mail gönderecek transfer için, o emaili kabul edersen(e-mail geldiğinde domain kilitli olmayacak) domain bilgileri senin hostingine gelir...
    Ödemeyi e-mailine transfer e-maili gelince yap derim...Ayrıca kesinlikle bi garanti iste, dolandırıcılığa karşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command50 -- 14 Ekim 2005, 17:38:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsim Hakkı Satın Alma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.