Şimdi Ara

Başka serverdan veritabanı kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar başka serverdan nasıl veritabanı kullanabilirim...

Conf. dosyasına localhost yerine karşı serverin ip adresini yazıyorum.Fakat hata veriyor.Karşı serverde host adres olarak karşının ipsini de ekledim.Ekstra ne işlem yapmam gerekiyor?

• Merhaba,

Sadece karşı sunucunun ip adresini eklemek yetmeyebilir. İzin vermekte gereklidir. Eğer diğer sunucu CPanel kullanıyorsa giriş yaptıktan sonra >> Veritabanları >> Uzak MySQL Erişimini Yönet >> istediğiniz host adresini yazdıktan sonra kullanabilirsiniz ya da tüm hostlara erişim vermek için % işaretini yazınız.
    Plesk için ise bildiğim kadarı ile bir engelleme zaten yok. Yani erişilebilir ama bazı sunucularda sql veritabanı ayrı ip adresinde olabilir.
  • Bu şekilde yaptım fakat bağlantı sağlayamıyorum malesef
  • Merhaba,

MySql veritabanı oluşturduğunda bazı sunucularda önek kullanır, örneğin siz "makale" adında veritabanı oluşturursunuz ama aslında o önek kullandığı için "hostkullanıcıadı_makale" şeklinde yani "pozitif_makale" gibi olabilir.
  • Evet oda doğru onu zaten yapmıştım.Açıkçası mysql veritabanında hasar filan yok aynı serverda olunca çalışıyo fakat dosyaları başka bi sunucuya yükledim veritabanında yine eski sunucuyu kullanıcam ama gel gelelim veritabanı bağlantısı kurulamıyor diyor.
  • Merhaba,

Siz hangi kontrol panelini kullanıyorsunuz, veritabanını kullanmak istediğiniz domain hangi kontrol panelini kullanıyor ve hazır yazılım mı kullanıyorsunuz, kullanıyorsanız hangisini kullanıyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.