Şimdi Ara

Başka Semtin Çocukları {24.04.2009}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çöplerin içinde bulunan bir ceset. İstanbul Gazi Mahalle'sinde işlenmiş bir cinayet.
    Öldürülen gencin ağabeyi Güneydoğu'da yaptığı askerliğini yeni bitirmiş, geri dönmekte!
    Kardeşinin katilini bulmak için harekete geçtiğinde cevaplanması zor sorularla dolu bir başka savaşın içine sürüklenmektedir. Gerçeğin arayışı içinde iz sürerken, "kaybedilen" şeyin sadece kendi kardeşinin hayatı olmadığını görecektir.

Yönetmen : Aydın Bulut
    Senaryo : Aydın Bulut, Serkan Turhan
    Oyuncular : Mehmet Ali Nuroğlu, İsmail Hacıoğlu, Eyşan Özhim, Volga Sorgu, Bülent İnal
    Yapımcı : Aydın Bulut
    Görüntü Yönetmeni : Tolga Çetin
    Müzik : Cem Yıldız
    Süre : 1 saat, 35 dk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 5 Mart 2009; 16:54:07 >

• Yönetmen Aydın Bulut'un ilk uzun metraj filmi "Başka Semtin Çocukları", 27 Şubatta vizyona girecek.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un varoşlarındaki "kayıp hayatların" hikayesini anlatan filmin senaryosunu, yönetmenliğini de üstlenen Aydın Bulut, Serkan Turhan ile birlikte yazdı.

Gazi Mahallesi'nde 21 günde çekilen filmde, Mehmet Ali Nuroğlu, İsmail Hacıoğlu, Volga Sorgu, Ertan Saban, Eyşan Özhim, Bülent İnal ve Özge Özder rol aldı.

Film ilk kez 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterildi.

Festivalde, yönetmen Aydın Bulut "Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü" alırken, Volga Sorgu "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ve Türker İşçi "En İyi Sanat Yönetmeni" ödüllerini aldı.

Festival gösterimlerinin ardından yoğun tartışmalara neden olan film, Gazi Mahallesi'nde yaşayan 2 yakın arkadaşın "başka bir hayat" özlemi içinde, bulundukları "çöplükten" kurtulma hayallerini ve bu hayalleri gerçekleştirebilmek için ödemek zorunda oldukları bedeli konu alıyor.

Polisiye kurguyla beslenen öykü, Güneydoğu Anadolu'daki operasyonlarda gösterdiği kahramanlıkla askerden bir ay erken terhis edilen Semih'in (Mehmet Ali Nuroğlu), askerden döndüğü gün kardeşinin cenazesiyle karşılaşması ve kardeşinin katilini aramasıyla devam ediyor.

• türk filmi mi ..ııhhı sevmem. türk filmlerinin çoğu saçma ve zaman kaybı.çok nadir iyi yapıtlar var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lpark

türk filmi mi ..ııhhı sevmem. türk filmlerinin çoğu saçma ve zaman kaybı.çok nadir iyi yapıtlar var...

belki bu da o nadir yapıtlardandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Míkrop

quote:

türk filmi mi ..ııhhı sevmem. türk filmlerinin çoğu saçma ve zaman kaybı.çok nadir iyi yapıtlar var...

belki bu da o nadir yapıtlardandır.

belkide

• Ben umutluyum bu filmden insallah güzel olur.
  • quote:

Mesela Recep İvedik gibi değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fragman yokmu
  • Bu filmden iş çıkmaz. Senaryoda enteresan bişey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 12oz

Fragman yokmu

• Fragmanın müziği tek kelime ile harika...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

Fragmanın müziği tek kelime ile harika...

Fragmanın müziği tarzıma çok uzak ama film güzel olacağa benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Şubat 2009; 22:06:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

sayılır..ama en azından o güldürüyor yalan yok ivediğe bende gittim 1 e tabiki..fena sayılmzdı..ama 300 küsürlük arşivimde bir tane türk filmi bulamazsın

• quote:

quote:

quote:

sayılır..ama en azından o güldürüyor yalan yok ivediğe bende gittim 1 e tabiki..fena sayılmzdı..ama 300 küsürlük arşivimde bir tane türk filmi bulamazsın

Kimse kimsenin hangi filmi izlediğine karışamaz. Bende izledim Rİ'i ama hayal kırıklığına uğradım. Skeçlerine hayran kaldığım Şahan bey recep ivediği becerememiş bana göre. Bu nedenle Rİ, kesinlikle nadir ve iyi yapıtlardan değildir. Yine de 1 kere izlenmesi gerekir ama kesinlikle arşive değer değil.

Ekleme: İmzana bakıp bakıp gülüyorum Bu kadar saçma bir cümle görmedim Profilindeki yaşına inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 16 Şubat 2009; 0:54:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kimse kimsenin hangi filmi izlediğine karışamaz. Bende izledim Rİ'i ama hayal kırıklığına uğradım. Skeçlerine hayran kaldığım Şahan bey recep ivediği becerememiş bana göre. Bu nedenle Rİ, kesinlikle nadir ve iyi yapıtlardan değildir. Yine de 1 kere izlenmesi gerekir ama kesinlikle arşive değer değil.

Ekleme: İmzana bakıp bakıp gülüyorum Bu kadar saçma bir cümle görmedim Profilindeki yaşına inanmıyorum.

ben recep ivedik yapıttır demedim.diğer filmlere oranla iyi dedim.ikincisi arşivime de koydum demedim.üçüncüsü ne benim imzam ne bir başkasının imzası kimseyi özelliklede senin gibi saygısızları hiç ilgilendirmez.ve sonuncusu okumasını öğrende gel çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lpark -- 17 Şubat 2009; 1:21:54 >

• Tartışma yaratmayalım arkadaşlar konunun seyrini bozuyor.
  • inşallah o klasik vietnamdan yeni döndüm işleri düzenine koyacagım önce karıma yoklugumda beni artmayan en yakın arkadasa bir ders sonra babama borcunu ödeyemedi diye baskı kuran mahalle kabadayısına sonra brotherıma rahat vermeyen zencilere ders verecegim yaklaşımı ile oluşturulan 80lerın amerikan sinemasından esinlenilmemiştir...

inşallah umduğumuz gibi ve yorumlarda göründüğü gibi izlenilebilir bir film ile karşımıza çıkarlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

Tartışma yaratmayalım arkadaşlar konunun seyrini bozuyor.

haklısın sorry ama gelde o arkadaşa anlat..
  • quote:

quote:

Hayatın anlamını anladığın zaman muhattap olabiliriz. Ben saygısızlık yada terbiyesizlik etmedim fakat bunu anlamakta zorluk çekmişsin. Konuyu uzatmaya gerek yok, özelden tartışabiliriz. Ama tartışamaya değer biri olduğunu düşünmüyorum. Hatta eminim.

• quote:

quote:

quote:

Hayatın anlamını anladığın zaman muhattap olabiliriz. Ben saygısızlık yada terbiyesizlik etmedim fakat bunu anlamakta zorluk çekmişsin. Konuyu uzatmaya gerek yok, özelden tartışabiliriz. Ama tartışamaya değer biri olduğunu düşünmüyorum. Hatta eminim.

ben hayatın anlamını herşeyde bulabilirm..sen kafanı yorma..o sadece basit bir söz gerçek olması yada olmaması seni ilgilendirmez..küçüğüm..hadi iyi geceler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.