Şimdi Ara

Basit broşür, bülten hazırlayabilmek için program tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Ben gayrimenkul danışmanıyım. Bazen elimde ki portföylerimi bir bülten yapıp jpeg formatında diğer franchiseelara göndermem gerekiyor. Temel de çok basit bir iş 3-4 ad. fotoğrafı bir sayfaya yerleştirip altına özelliklerini yazıyorum bu yüzden de photoshop satın almak istemiyorum.

Gimp kullanıyorum ama şöyle bir sıkıntım oluyor; Çalışma sayfama fotoğrafı kopyaladığım an istediğim gibi sayfanın herhangi bir yerine çekebiliyorum. Lakin ikinci fotoğrafı kopyalayıp, sonra tekrar ilk kopyaladığım fotoğrafın yerini değiştirmek istediğim de mümkün olmuyor. Fotoğraf sayfaya yapışmış oluyor. Dolayısıyla fotoğrafların yerini tekrar değiştiremiyorum.

Ben çalışmam bitip, kaydedene kadar her fotoğrafı yerini değiştirebilmek istiyorum. Bunun için tavsiye edebileceğiniz bir program var mı? Ya da gimpde bu işlemi nasıl yapabilirim yardımcı olabilece var mıdır? Hayırlı günler dilerim

• zaragoza Z kullanıcısına yanıt
    aslında bu işler için konunun uzmanı indesign ve quarkxpress ancak bu masaüstü yayıncılığın 2 üst yazılımına
    ihtiyacınız olmadığını anlıyorum. Bu durumda size Word'u önereyim, en azından tek bir sayfa içinde istediğiniz
    gibi yazıları yazıp, bunu yayınlarsınız.

Yazılarınızı text box'lar içine alın, böylece sağa sola rahatça çekersiniz. Fotoğraflar içinde basit düzeltme araçları
    bunun içinde var. Yine Office paketinde gelen Microsoft'un Publisher'ı var, word'e benzer bir arabirimi var,
    ancak yapı itibariyle masaüstü yayıncılık aracıdır.

Gimp'te de bunu yaparsınız. Bu tip programların tamamı Layer (Katman) mantığı ile çalışır. Yani fotoğraf bir katmanda
    dururken, yazı yazdığınızda 2nci katmana yerleşir, bu katmanları da seçtikten sonra sağa sola götürebilir, bunları
    her şekilde düzenleyebilirsiniz.

Zaten Gimp Photoshop için ücretsiz bir alternatif, onun özelliklerine sahip, belki en iyisi değil ama bir çok işi yaparsınız.

aşağıda ise bu layer (katmanları) gösterdim, burası kapalıysa açın, sağ kısımda katmanlar görülecektir.
    Ancak eğer bir katman yaratmadan bunların hepsini aynı katmanda yaratıyorsanız, hiçbir yazı veya resim yerinde oynamaz.
    Yapacağınız şu; fotoğraf için bir katman yaratın ve buraya fotoğrafı alın. Sonra her yazı için bir katman (Layer) yaratın ve
    onun içinde yazılarınız olsun. Sonra da zaten sağa sola çeker, rengini değiştirir, yazının içindekileri değiştirir ve işi bitirirsiniz.

• yazı eklendiğinde 3 katman oluştu, logo, zemin fotosu ve en üstte yazılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.