Şimdi Ara

Basit bir fotoğraf stüdyosunda bulunması gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar,30-35m2 kadar boş alanım var.Uzun zamandır istediğim şeyi(küçük bir fotoğraf stüdyosu) burada gerçekleştirmek istiyorum.Home stüdyo değil.burası bir dükkan Ofis-Stüdyo olarak kullanacağım.

*Sizce bir fotoğraf stüdyosunda neler olmalı ? (Flaş-makine-tetikleyici-fon perde dışında.)

*Sabit ışık mı? paraflaş mı ? / öneriniz nedir? ve neden ?

Stüdyomda ürün çekimi,model çekimi ve stock fotoğraf çekimi üzerine çalışacağım.Gereken ekipmanları,yapacağım çekimlere göre endexlerseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

• makine, objektif ve kontrol edilebilir (konum/yon/siddet acisindan) ışık ışık ışık ışık ışık ışık ışık birde fon. gerisi hayal gücünüze kalmış ray sistemi mi yaparsiniz çeşit çeşit fonlar mi koyarsınız bilemeyiz.

aklımda birşeyler vardı ama unuttum. hatirlarsam yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim @ozeba ne tur bir isik kullanmam gerekiyor tam olarak kestiremedim.aslinda suan en buyuk problem bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ApriLRaiN

Tesekkur ederim @ozeba ne tur bir isik kullanmam gerekiyor tam olarak kestiremedim.aslinda suan en buyuk problem bu.

Bu konuda profesyonenl fotoğrafçıların ne tarz ekipmanlar ile çalıştığını görüp kendinize en uyugn ekipmanları seçebilirsiniz ;

http://forum.donanimhaber.com/m_55435660/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55435660

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: ApriLRaiN

Tesekkur ederim @ozeba ne tur bir isik kullanmam gerekiyor tam olarak kestiremedim.aslinda suan en buyuk problem bu.

Bu konuda profesyonenl fotoğrafçıların ne tarz ekipmanlar ile çalıştığını görüp kendinize en uyugn ekipmanları seçebilirsiniz ;

http://forum.donanimhaber.com/m_55435660/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55435660

Teşekkür ederim @Sh@rKs-PoWeR

Fakat ilk ağızdan yardım almak biraz daha iyi olacak sanırım benım ıcın.

• Eğer bu işi meslek olarak düşünüyorsanız içine birde profesyonel Fotoğrafçı gerekir bence
  • Mesajım bulunsun. Ekipmanlar belirlenince bende model çekimi için kullanabileceğim stüdyoyu doldurayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Eğer bu işi meslek olarak düşünüyorsanız içine birde profesyonel Fotoğrafçı gerekir bence

+1

• quote:

Eğer bu işi meslek olarak düşünüyorsanız içine birde profesyonel Fotoğrafçı gerekir bence

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Üniversitede fotoğrafçılık bölümünü okudum.Şuan bir dekorasyon şirketinde fotoğrafçı olarak çalışmaktayım.Ne tür ekipman kullanacağımı biliyorum tabiki.Fakat bu işte eski değilim.

Takdir edersinizki stüdyo ortamında çalışmış,ekipmanlar hakkında mükemmel bir bilgiye sahip birini bulabilirim ve kafamdaki sualleri iletebilirim düşüncesindeydim.Malesef şuana kadar yardım alamadım.

Bu işte Profesyonel olmak hiç kolay değil.Okadar çok ''Fotoğrafçı'' gördüm ki;shutter-enstantene-iso nedir bilmeyenler...O nedenle ben şuan kendime fotoğrafçıyım bile diyemiyorum.Tam anlamıyla o mesleğin arkasında durmak için.Mükemmel bir bilgi sahibi olmak gerekir.Zaten iyi bir fotoğrafçıysanız bazı kesim sizi tanır ve bilir.

Her neyse arkadaşlar uzun lafın kısası,benim düşüncelerimi paylaşan ve uygulayan birini bekledim fakat olmadı :)

İlgi&alakanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

2 ay içinde ekipmanlarımı hazırlayıp stüdyomu kuracagım :)

Hoşçakalın.

Not:bu işi yapan arkadaşlar özel msj ile ulaşabilirler.Fikrinize her zaman açığım.

• Bu işin eğtimni almış ve tecrübe edinmişseniz sözüm yok ama burada ne adamlar gördük dediğiniz gibi temeli bilmeden iş yapmayakalkan
  • quote:

Bu işin eğtimni almış ve tecrübe edinmişseniz sözüm yok ama burada ne adamlar gördük dediğiniz gibi temeli bilmeden iş yapmayakalkan

Size sonuna kadar hak veriyorum :)

Eline Dslr alan dostlarımız kendilerini ''fotoğrafçıyım'' diye nitelendiriyor :) gülüyorum sadece.Yıllarını veren ustalar ''fotoğraf çekmeye çalışıyorum'' diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.