Şimdi Ara

başıma geldi dikkatli olun sizinde başınız ağrımasın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cep telime mesaj geldi "aliexpress den yapılan işlem size ait değilse bankanızı arayınız" diye.

Hemen bankayı aradım ve kartı kapattırdım.

Adamlar 2 dakika içinde 4 farklı siteden 1050 liralık alışveriş yapmışlar. Bankayı aramasam tüm kart limitini boşaltacaklarmış. Kart bilgilerimi nasıl çalmışlar anlamadım.

Aliexpress, Boyner, Lidyana ve banggod diye bir siteden alışveriş yapmışlar.

Bankaya durumu bildirir bir dilekçe yazıp ardından Boyner ve Lidya'nanın müşteri hizmetlerini aradım. Boyner siparişi iptal etti derhal. Lidyana ise ben aramadan önce iptal etmiş işlemi. Zira onların da güvenlik ağına takılmış bu işlem.

Aliexpress ve banggod sitesine de mail atıp siparişleri iptal ettireceğim.

Böylece bankayla uğraşmaya gerek kalmayacak.

Bu da bana ders olsun. Sanal kart kullanacağım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 29 Eylül 2016; 9:34:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun erken tespit edilmesi işinizi kolaylaştırmış. uzun zamandır kart kullanıyoruz ama ne oldu da bu son dönemde böyle bir açık çıktıda bu kadar yaygınlaştı merak ettim doğrusu
  • Bugün banka tarafindan arandım Eylul 14 de çekim yapılmıştı iade icin hesap numaram alındı bu kadar kisa surede iade olduguna göre suclarini kabul ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi34i -- 29 Eylül 2016; 16:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde ziraat kartımdan bang and us diye bir siteden 430 dolar çekilmiş.Hemen kapattım kartı,itiraz dilekçesi yolladım.Limiti iade etmişler ama daha güncel de gözüküyor.Bakalım ne zaman alabileceğim parayı.
  • Hepsiburada.com'dan yaptığım alışverişin ardından aynı sorunu yaşadım. Yurtdışı kaynaklı siteden 6 kez çekim denenmiş 1 tanesi çekilmiş Garanti şüpheli işlem olduğunu düşünerek kartımı kapatmış.
    Birazdan şubeye gideceğim harcama itirazı için.

Ödemelerimi ya sanalkart ya BKM Express ya da Garanti Pay ile yapıyordum uzun zamandır. Fakat HB'de bu sistemler olmadığından kart bilgimi girdim sonuç bu.

Siz siz olun BKM Express Garanti Pay gibi hizmetler ve sanal kart dışında sakın ola kart bilgisini doğrudan girerek alışveriş yapmayın.

Genel bir sıkıntı var ve güvenlik yazılımlarının ya göremediği bir virus ya da şifreleme sistemleriyle alakalı ciddi açık var.
  • dar bir zaman diliminde bu kadar yaygın mağduriyetler oluştuğuna göre sistemde mutlaka bir açık oluştu ve bankalarda bunun farkında olmalılar ki şikayette bulunduğumuzda iade işlemini uzatmadan yerine getiriyorlar. yorum yapan arkadaşların da ortak önerisi sanal kart en güvenilir yöntem gibi görünüyor en kısa zamanda açığın giderilmesi gerekir yoksa mağduriyetler çoğalacak
  • dün bankadan posta geldi ve özetle şunu diyor gelen yazıda
    yapılan itirazın inceleme aşamasında olduğu bu süreç zarfında mağduriyet oluşmaması için paranın iade olunduğu sonuçlandığı zaman geri alınabileceği belirtiliyor. yani arkadaşlar iade felan değil şimdilik yapılan işlem itiraz edilen harcamanın emaneten bize geri verildiği yönünde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.