Şimdi Ara

basic rf devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • en basit rf devreden kurmak istiyorum (hobi maksatlı deney gibi düşünebiliriz). şöyle olacak, bi tane rf verici, bi tane rf alıcı olacak. bunların +sını gndsini bağladıktan sonra rf vericinin data in bölümüne switch bağlayacağım, rf alıcının data out bölümünü ise bir fener ampülüne falan bağlayacağım. ben elle switche 1 verince rf alıcı bunu algılayıp lambayı yakacak.

yanlış yok değil mi? böyle bir şey için bana neler lazım, 433mhzlik rf alıcı-vericiler gördüm o işimi görür herhalde? arduino vb değil, en dandik devreden bahsediyorum. şu anda sıfır malzemem var, bu dediğim işi yapacak devre için kablosundan pil yatağına(pilin voltajı falan yeter mi bilmiyom gerçi) boardından ampülüne bi liste oluştursak ya.

not:https://www.youtube.com/watch?v=6j7zY-uNT2E aha bunun gibi bişey istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi count -- 30 Nisan 2018; 15:47:51 >

• Uzaktan kumandalı bir tane ucuz oyuncak araba alın devresini kullanın.
    Genelde 27Mhz civarı haberleşirler.
    İleri, geri, sağa ve sola olmak üzere iki adet motora H köprüsüyle toplam 4 adet anahtarlama komutu mümkün.
  • Sadece rf kartı yetmez malesef. Alıcı ve verici uzerinde sinyali işleyen bir kontrolcü şart. Pic veya arduino gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece rf kartı niye yetmez, cehaletimden soruyorum
  • count C kullanıcısına yanıt
    Rf alıcı vericilerde

RF verici :

Data pinine gelen elektriksel sinyali elektromanyetik dalga olarak ortama yayar.

RF alıcı :

Ortamdan aldığı elektromanyetik dalgayı elektriksel bilgiye çevirip data pinine verir.

Yani siz data pinin den bir bilgi gondermelisiniz. Karşıda da alıcı pindeki alınacak data ya göre de bir karar mekanizması gerekir. Bu sebeple arkadaşlar bir mcu gerekir demişler. Ancak mcu ile olduğu gibi bir encoder ve dekoder entegresi de işinizi görür. Yine aynı şekilde bir kare dalga veya üçgen dalga üreteci 555 entegresi ile veri gönderip karşıda da duty cycle veya dalga aralığına bakarak veya bunu bir bobin ve kapasitorden geçirip basir bir opamp ile de eşik değerini üstü şeklide bir koşula bağlayarak da kullanabilirsiniz.

Kısacası mevcut data yi bir yerden diğerine atıp alınan data yi da seçebilme işini yapacak her türlü sistem işe yarar. Ama işin içine güvenlik, stabilite gibi şeyler girdi mi sadece denetleyici kullanmak bile yeterli olmaz. İşin içine sağlam algoritma veya veri şifreleme de girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.