Şimdi Ara

Bas gitara sıfırdan başlamayı düşünüyorum.YARDIM!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bas gitara başlamayı düşünüyorum ama daha önce hiç bir müzik aleti ile falan uğraşmadım bu yüzden size bazı sorularım olacak;
    -en düşük bütçe ile gitar+amfi işini nasıl halledebilirim?(ilerledikçe başka gitar almayı düşünebilirim)
    -başlangıç için kurs olmadan internetten videolar ile işi götürebilir miyim?
    Ve başka tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bass gitardan anlamam pek ama, ben kendi kendime elektro gitar öğreniyorum 7 ay oldu, master of puppets, seek and destroy soloları dahil tamamını çalabiliyorum. Aslında şarkıdan çok solo biliyorum. Temeli kursla almak daha iyi olur tabi ama demek istedigim zaman ayırırsan öğrenebilirsin, tab sistemi var elektroda da bass gitarda da hangi telin kaçıncı perdesini çalacagını gösteren bi sistem. Biraz ona bak sevdigin şarkının bass tab ini bul mesela incele tab okumayı çözünce zaten pratik yapması kalıyo. Direk şarkı çalamıycaksın ama yılmaman lazım. Yenisin parmaklar açılacak yavaş yavaş hızlanacaksın. sana tavsiyem metronom egzersizleri yapman googlelarsan detaylı bişeyler bulabilirsin. En önemlisi şu, belirli bir tempoda ve doğru çal. Şarkının normal hızından daha yavaş çal ama ritmi aksatma bir tempoda çal. Böyle devam edersen hızla gelişirsin. Gitarda böyle. Bass ta da böyledir eminim ama teknik olayını bilmiyorum araştırırsan internetten bulabilirsin.youtube da bol bol bass cover izle gitar tutuşlarını çalışlarını incele.

• deniz1076 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler kardesim yazın için

• quote:

Orijinalden alıntı: -DarmaDuman-

Beyler bas gitara başlamayı düşünüyorum ama daha önce hiç bir müzik aleti ile falan uğraşmadım bu yüzden size bazı sorularım olacak;
    -en düşük bütçe ile gitar+amfi işini nasıl halledebilirim?(ilerledikçe başka gitar almayı düşünebilirim)
    -başlangıç için kurs olmadan internetten videolar ile işi götürebilir miyim?
    Ve başka tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

öncelikle müzik bir zevktir.. ve sen müzikten ne kadar zevk alıyorsan(dinlemekten ve çalmaktan) ona o kadar yatırım yaparsın.. bu yatırım maddi anlamda; gitar-amfi-pedal vs. de olabilir.. veya manevi anlamda kendine yapacak olduğun yatırım;internet-kitap başında tutuş teknikleri-ritimler-perdeler-notalar olabilir... düşük fiyatta alacağın gitar ve amfi sana düşük kalite de ses verecek.. doğru orantılı olarak. başlangıçta bilgili bir arkadaş veya hoca ile orta seviyede bir gitar seçimi yaparsan senin için daha iyi olur... başlangıç seviyesi için ne 100 liralık gitar neden 2000 liralık gitar mantıklı bir seçim değildir... ucuz gitarın düşük kalitede ses vermesi o ton ve tını'dan soğumana sebep olabilir... orta seviye bir gitar ve destekleyici amfi ile başlar zamanla,öğrendikçe seviyesini yükseltirsen senin için daha iyi olur..
    ikinci olarak; eğer kurs alırsan( özel veya halk eğitim-belediye-gençlik merkezi vs. gibi) daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde öğrenebilirsin.. bu senin algı seviyene kalmış bir olay. o ayrı konu... ancak genel olarak durum bu şekilde... internetten videolar ve kitap yardımıyla öğrenebilir misin? elbette. ancak kurs ile en azından 2-3 parça çalabilecek seviyeye gelmen 3 ay sürecek ise kitap ve videolar ile bu 5-6 ayı bulabilir. az öncede söylediğim gibi bu senin azimine ve algı kabiliyetine bağlı...
    son olarak... çevrenden şunu mutlaka duyabilirsin... eğer elektro gitar çalmak istiyorsan klasik gitarı mutlaka öğrenmelisin.. veya bas gitarı çalmak istiyorsan klasik gitarı veya akustik gitarı öğrenmek zorundasın şeklinde.. böyle birşey yok.. aralarında ki benzerlik telli ve perdeli çalgılar olmasından süre gelen birşeydir.. perde yapıları,tonları,tel sayıları değişir bu enstrümanların.. eğer bas gitar öğrenmek istiyorsan git bas gitar al.. elektro gitar öğrenmek ve çalmak istiyorsan elektro gitar al ve öğrenmeye başla.. he şunuda unutma.. eğer klasik gitar veya akustik gitarı önce öğrensem ne olur? zaman mı kaybederim dersen... müzik de zaman kaybetmek diye birşey olmaz.. hepsinin yeri,duruşu ve zevki bir başkadır...
    Çalışmalarında başarılar,kolay gelsin...

• 7 ayda master of puppet soloları felan mi woaaw baya yetenek var demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz1076

Bass gitardan anlamam pek ama, ben kendi kendime elektro gitar öğreniyorum 7 ay oldu, master of puppets, seek and destroy soloları dahil tamamını çalabiliyorum. Aslında şarkıdan çok solo biliyorum. Temeli kursla almak daha iyi olur tabi ama demek istedigim zaman ayırırsan öğrenebilirsin, tab sistemi var elektroda da bass gitarda da hangi telin kaçıncı perdesini çalacagını gösteren bi sistem. Biraz ona bak sevdigin şarkının bass tab ini bul mesela incele tab okumayı çözünce zaten pratik yapması kalıyo. Direk şarkı çalamıycaksın ama yılmaman lazım. Yenisin parmaklar açılacak yavaş yavaş hızlanacaksın. sana tavsiyem metronom egzersizleri yapman googlelarsan detaylı bişeyler bulabilirsin. En önemlisi şu, belirli bir tempoda ve doğru çal. Şarkının normal hızından daha yavaş çal ama ritmi aksatma bir tempoda çal. Böyle devam edersen hızla gelişirsin. Gitarda böyle. Bass ta da böyledir eminim ama teknik olayını bilmiyorum araştırırsan internetten bulabilirsin.youtube da bol bol bass cover izle gitar tutuşlarını çalışlarını incele.

7 ayda master of puppets soloları

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet54.

quote:

Orijinalden alıntı: deniz1076

Bass gitardan anlamam pek ama, ben kendi kendime elektro gitar öğreniyorum 7 ay oldu, master of puppets, seek and destroy soloları dahil tamamını çalabiliyorum. Aslında şarkıdan çok solo biliyorum. Temeli kursla almak daha iyi olur tabi ama demek istedigim zaman ayırırsan öğrenebilirsin, tab sistemi var elektroda da bass gitarda da hangi telin kaçıncı perdesini çalacagını gösteren bi sistem. Biraz ona bak sevdigin şarkının bass tab ini bul mesela incele tab okumayı çözünce zaten pratik yapması kalıyo. Direk şarkı çalamıycaksın ama yılmaman lazım. Yenisin parmaklar açılacak yavaş yavaş hızlanacaksın. sana tavsiyem metronom egzersizleri yapman googlelarsan detaylı bişeyler bulabilirsin. En önemlisi şu, belirli bir tempoda ve doğru çal. Şarkının normal hızından daha yavaş çal ama ritmi aksatma bir tempoda çal. Böyle devam edersen hızla gelişirsin. Gitarda böyle. Bass ta da böyledir eminim ama teknik olayını bilmiyorum araştırırsan internetten bulabilirsin.youtube da bol bol bass cover izle gitar tutuşlarını çalışlarını incele.

7 ayda master of puppets soloları

Zor değilki, ilki kolay zaten sonra 5. Dakika civarı girende alternate pickingi üstten vurarak çalıyosun zaten onu çözmesi zamanımı almıştı. Geri kalanı da sadece hızlı özel bi teknik falan yok soloda.

Benin başlama olayım anormal yalnız akor falan bilmem elimi alıştırdıktan sonra ilk öğrendiğim şey paranoidin solosuydu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    klasik gitar yardım
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.