Şimdi Ara

Bas gitar nasıl çalınır?YArdım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli abiler ve değerli ablalar,sevgili kardeşler

bas gitar alarak yaptık hatayı bir kere dönüşü yok...:D
    sorularım şöyle

1)akora göre nasıl bas basılır?
    DİPÇE:1,3,5 majör minör olayını biliyorum ama pek işe yaramıyor

2)parçaya neye göre hangi notalarla eşlik edebilirim ve bunu nasıl anlarım?

3)tab bakarak ezberlemek çok zor ve kullanışsız bir yöntem unutuluyor illaki müzik hafızamı nasıl geliştirebilirim?

ayrıca yararlı göreceğiniz her türlü tab egzersiz,etüd,gam vs paylaşabilirsiniz....

ve bir YÖNTEM yada YOL HARİTASI sunarsanız yani nasaıl alışmam gerektiği hususunda REHBERLİK yaparsanız çok sevinirim saygılar sevgiler :D

• Bass gitar konusunda pek bilgili degilim ama ders falan almadan, temel seyleri ogrenmeden direk sarkilara girerek hicbir gitari calamayacagini da biliyorum.
    İkinci sorunda sarkiya neye gore hangi notalarla eslik edecem demissin, senin gamlari ogrenmen lazim.

Selim Işık derslerini oneririm normalde, muzige ve gitara dair bircok sey ogretiyor toplam 100 derste, youtube dan ulasabilirsin derslerine. Gamlar,ritimler,notalar falan her seyi ogretiyor ama bass gitarla ilgili ogrettigi ozel bir sey yok o yuzden senin mutlaka ders alacak bir yer bulman lazim en azindan seni belli bir yere getirecek. Sonradan kendin yol kat edersin.
    İnternette bass gitar ogreten birinin videolari var mi bilmiyorum, biraz arastir. Varsa hem oradan bass gitari ogrenirsin hem de Selim İsik dersleriyle muzige dair pek cok sey. Benim onerim bu.

Ayrica bass gitar mukemmel bir gitardir, hic oyle aldik ve yaptik bir hata deme. Sarkilarda en cok basa yogunlasirim ben, dinlemesi cok keyifli ama soyle bir sey de var ki tek basina pek bi anlam ifade etmez, bir yere kadar gider. Bir grupta calarsan tadindan yenmez ama Etrafta fazla bassci olmadigi icin, iyi calarsan kaparlar seni direk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 10 Aralık 2014; 14:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam gam öğrenmeyi biraz daha açabilir miyiz? MEsela içindeki tüm sesleri öğrenmek ezberlemek mi gerekir?Ve gam ne işe yarar nasıl kullanılır?
    çünkü majör ve minör gamın belli bir örüntüsü var içindeki sesler bilinmedende çalınabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: savasalpai

hocam gam öğrenmeyi biraz daha açabilir miyiz? MEsela içindeki tüm sesleri öğrenmek ezberlemek mi gerekir?Ve gam ne işe yarar nasıl kullanılır?
    çünkü majör ve minör gamın belli bir örüntüsü var içindeki sesler bilinmedende çalınabiliyor

Selim İsik'i bosa onermedim sana youtubedan derslerine ulasabilirsin, gam derslerine bak direk cok merak ettiysen ama tum derslerini izlemeni oneririm. Gamlardan once az cok nota bilgisi ve klavye uzerindeki tum perdelerin notalarini bilmek gerekiyor. Sonrasinda gamlarin hepsini ezberlemene gerek kalmayacak, adam metodunu ogretiyor.
    Direk gamlari ogrenip gecmek olmaz yani, dersleri bastan sona izle ve ogren her seyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 11 Aralık 2014; 0:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.