Şimdi Ara

Bas gitar Çalmayı öğrenmek istiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 senedir bas gitara bir hayranlıgım var öyle rocker bir insan olmasamda coğu zaman rock tarzında eski parçalar dinlerim.
    Düğünlerde kameramanlık yaparken düğün müzisyenlerinin arasında 45 yaşında bir amca var onla konustum bunun tadı ap ayrı bundan once elektro calıyordum dedi ama bass gibi tat alamadım ve 25 yıldır hala tam çözemedim falan dedi adamda güzel çalıyor hani öyle konusunca daha bi hayran oldum.

Benim merak ettiğim şimdi bass gitar pahalı sonucta alırım çalamam beceremem falan boşuna param gider acaba kursu varmıdır.
    Baktım çalabiliyorum falan gidip alırım ozaman ?

• Git al ve adam gibi pratik yapmaya başla.Kursa gitmek zorunda değilsin, internetteki egzersizlerle bile istediğin parçaları çalacak seviyeye gelirsin.Herhangi bir enstrumanda önce azimle bir yerlere gelirsin, sonra yetenek devreye girer.Yeteneksiz biri de çalışarak istediği parçaları çalabilir.Ancak misal kendi grubuyla pek yaratıcı olamaz çünkü orada yetenek girer.Veya inanılmaz zor parçaları çalamayabilir.Yani çalamam diye birşey yok alırsın ve çalarsın.En azından belli bir hedef çiz, sevdiğin parçaları çalacak seviyeye gel.
  • eyvallah dostum peki nasıl bir bass gitar alim bunların ağacı sapı falan filan benim bütçem okadar uygun degil hani yurtdısından ebaydan falan da satın alabilirim daha ucuza geliyor ebay
  • Ebayda gümrüğe takılma riski var, en iyisi Türkiyeden alman.Ben yurtdışında yaşadığım için fiyat konusunu bilmiyorum Türkiyede.Model konusunda da pek yardımcı olamam o konuda da pek bilgim yok.Bass gitar çalan arkadaşlar o konuda yardımcı olurlar sana.
  • Slap yapmayı düşünüyorsan kesinlikle 4 telli al derim, sağ el için daha geniş bir alan sağlıyor ve çok daha rahat çalınıyor öyle.

Buradan fiyatlara bir göz at istersen. Ibanez'in bassları başlangıç için iyidir.

http://www.mydukkan.com/

Alır almaz parmak egzersizlerine başla, bass'ta temiz ses çıkarabilmen çok önemli, teller kalın olduğu için perdelere düzgün basman zor olabiliyor. Metronom eşliğinde sıkılmadan parmak egzersizlerini yap. Bunun yanında başlangıç seviyesi için uygun olan şarkılara da bak. Çok müzik dinle. Her tarzdan dinlemeye çalış. Bass gitara dikkat ettiğin gibi, davula da dikkat et. Bir bassçıyı diğerlerinden iyi yapabilecek en önemli şeylerden birisi de davulla ilgili bilgi sahibi olmasıdır. Davul ve bass iskelettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelâg -- 25 Temmuz 2011; 13:10:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bas gitar çalmak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.