Şimdi Ara

Barton 2600+ O/C KQYHA 'lar bi bakın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu biraz bayat biliyorum ama dayanamadım ve barton kodlu 2600+ (11,5*166=1.92 Ghz) (64*2 + 512 K Cache) işlemcime O/C yapmaya karar verdim

Şu anda elimde ASUS A7X8X-X VIAKT400 çipsetli board var ve O/C için hiç de ideal olmadığı kanısındayım ki FSBsi 333 olması ayrıca DUAL DDR desteğinin olmaması çok büyük bir handikap....

Bana O/C için en ideal soketA board hangisidir diye söylerseniz
    Ayrıca çarpan kilidini nasıl kırabilirim?? barton 2500+ daki L5 köprüsündeki iki tane açık yeri kapatarak mı acaba?? (şemaa aşşağıda :P)
    Ayrıca işlemci çarpanı kırıldıktan sonra bazı boardlar işlemciyi tanımıyor falan diyorlar bu doğru mu?
    13*200 yapmayı düşünüyorum bunun işin Vcore'u kaç volt yapmam gerekiyor (SP markalı kasanın 450W PSU'suna sahibim...)
    Soğutucu olarak ne önerirsiniz ?

ŞEMAA
     Barton 2600+ O/C KQYHA 'lar bi bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside -- 9 Aralık 2005, 19:02:14 >

• çarpan kırma işini bende tam öğrenemedim

kt400 ler bence oc için iyi değil.en azından nf2 falan olsun çünkü pci/agp kilitli.

işlemcinin voltajını deniyerek bulucaksın.bu şans işi.benim sistem 200*11 için 1.9v istiyo.

• ayrıca barton 2600+ ımın 2004 30. üretim haftasında üretildiğini de belirteyim
  • evet board önerilerinizi bekliyorum hala OC Masterlarım
  • git al Abit AN7 yaşa hayatını.gerçekten müthiş bi board.bide işlemci takoz olmasa vede soğutmada sorun çıkmasa 2500mhz e çıkarım rahatça ben bu sistemde.ama işlemci takoz.
  • işlemci niye takoz olsun yaw krallar gibi barton kodlu :P

http://www.chip.com.tr/pratik/athlonxp/athlonxp/1.htm
    bu linkde barton 2500+ çarpanını kırma anlatılmış ama 2600+ da aynı mı bilemicem işte... ama önden bakılınca yapısı falan aynı gözüküyor..

anakarta sitesinden baktım ve aradığım tüm özellikleri barındıran +fanlı soğutma sistemi koymuşlar.. tamamdır dedim

AN7 de PCI/AGP oranlaması yapılabiliyor yani_??

EDIT EDIT EDIT:::: bu boardın BIOSu AMI mi AWARD mı__??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside -- 7 Aralık 2005, 18:02:47 >

• ya şimdi socet a anakrt alip overclock yapmaya calisma bence işlemciyi
    sat (yada boyle devam et)bu saatten sonra socek a cok mantıksız bende sempron 2400 takılı olmasa sana asus k7n8x anakartı satardım yinede sen bilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x3 450 o.c. yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elimdeki boardu da koleksoyun olarak tutmucam yan tarafta tabi

ayrıca 2*160GB sata alıp raid falan da yapmayı düşündüğümden ve DUAL DDR falan yapmak istediğimden boardu yenilemek istiyorum çünkü önümüzdeki en az 3 yıl yeni sistem kurmayı düşünmüyorum.. tabi sayısaldan piyangodan para düşerse farklı o zaman iki tane 500lüğü raidleriz iki tane 7800gtx i sli yaparız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside -- 7 Aralık 2005, 18:21:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mus_efe

işlemci niye takoz olsun yaw krallar gibi barton kodlu :P

http://www.chip.com.tr/pratik/athlonxp/athlonxp/1.htm
    bu linkde barton 2500+ çarpanını kırma anlatılmış ama 2600+ da aynı mı bilemicem işte... ama önden bakılınca yapısı falan aynı gözüküyor..

anakarta sitesinden baktım ve aradığım tüm özellikleri barındıran +fanlı soğutma sistemi koymuşlar.. tamamdır dedim

AN7 de PCI/AGP oranlaması yapılabiliyor yani_??

EDIT EDIT EDIT:::: bu boardın BIOSu AMI mi AWARD mı__??????

işlemci aslında efsane de ben göremedim hala

anakart award bios ve agp hızını kendin ayarlıyabiliyosun.menüsü çok geniş.diabloxt den tictac bios aldım.en kısa zamanda heatsink montajını doğru düzgün yapıp bida oc deniicem.nese konuyu sapıtmiim

cihp pratikte yazan şeyler galiba doğru diilmiş.sadece işlemciyi mobile diye tanıtıp çarpan düşürebiliyomuşun ne kadar doğrudur bilmem.zaten yorumlar gelir...

• evet dikkatimi çekti zaten mobile falan yazıyor da sonuçta işlemci çarpanı kırılmış olmuyor mu..?

neyse yapanlar çıkar birazdan mesai saati de bitti
  • Anakart olarak mesela ben Epox 8RDA+ rev 2.1 kullanıyorum çok memnunum..
    socket a da ya epox 8rda+ yada abit nf7 öneririm..
  • maviye gelsin stoklara alacam gibi an7 yi..

elimdeki kaça gider acaba 60a gider mi elden??
  • buyrun size çarpan nasıl kırılır...(unutmayın via veya sis chipset li anakartlar için geçerlidir!!)

burda video lu anlatım var..

http://www.tomshardware.com/images/thg_video_2_ocing_xp.zip

burdaki athlon xp resim galerisine tıkla orda da anlatıyor,,türkçe..

http://www.chip.com.tr/pratik/

• niye sadece via veya sis peki??

nf çipsetlilerde niye olmamıyor??

toms hardware deki çok eski bi işlemci bu arada 1900+ı 2000+ yapıyor yani barton değil işlemci DİKKATİNİZE..!!!
  • nf7-s tavsiye ediyorum bende oc için
  • abitler gerçekten çok iyiler
  • bi de şu çarpan kırma işine çözüm getirsek

quote:

buyrun size çarpan nasıl kırılır...(unutmayın via veya sis chipset li anakartlar için geçerlidir!!)

burda sadece via ve sis çipsetli olması gerekiyor demiş arkadaşımız.. :S :S

peki ben nasıl kırabilirim bu çarpan kilidini???
    (

biosdan işlemci hızını manual yapınca çarpan değişebiliyor ama yazılımla baktığımda hala 11,5 olduğu gözüküyor 13 yapmama rağmen bunu da anlayamadım...

madem çarpan kilitli BIOSdan nasıl değiştirilebiliyor da... e BIOSdan değiştiriliyorsa demek ki çarpan kırık desem o zaman da yazılımlardan bakınca 13 yapmama rağmen 11.5 görünmesinin sebebi nedir... bi kısırdöngüye girdim yaww :D :D

)

• 2500+ ile 2600+ nın mimarisi aynı fakat L2 cacheleri farklı , 2500+ lerde 512kb 2600lerde 256kb
  • çarpan kilidini kırıp ne yapacaksın fsb yi 200 ve civarında arttırsan yeter de artar bile.
    onun dışında bütün nforce2 li boardlar iyi iş görür. ben an7 'yi bozdum imzadaki gigabyte'ı aldım. daha özelliksiz bişi ama aynı puanları alıyorum ve aynı derecede overclok yapıyorum farkeden hiç bir şey yok o/c konusunda.
    yalnız an7' de sata var ve onboard sesi mükemmel (nvidia soundstorm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 8 Aralık 2005, 0:53:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mus_efe

bi de şu çarpan kırma işine çözüm getirsek

quote:

buyrun size çarpan nasıl kırılır...(unutmayın via veya sis chipset li anakartlar için geçerlidir!!)

burda sadece via ve sis çipsetli olması gerekiyor demiş arkadaşımız.. :S :S

peki ben nasıl kırabilirim bu çarpan kilidini???
    (

biosdan işlemci hızını manual yapınca çarpan değişebiliyor ama yazılımla baktığımda hala 11,5 olduğu gözüküyor 13 yapmama rağmen bunu da anlayamadım...

madem çarpan kilitli BIOSdan nasıl değiştirilebiliyor da... e BIOSdan değiştiriliyorsa demek ki çarpan kırık desem o zaman da yazılımlardan bakınca 13 yapmama rağmen 11.5 görünmesinin sebebi nedir... bi kısırdöngüye girdim yaww :D :D

)

sadece via ve sis chipsetlerin bunu desteklemesinin nedeni bu chipsetler notebook da kullanılan anakartlar içinde kullanılıyor,,o yuzden via ve sis mobil işlemcilere dogrudan destek veriyor(çarpan degistirebilme),,nitekim sen carpan kırma işlemi ile işlemcini ankarta mobil işlemci gibi tanıtmış oluyorsun..ben nforce chiple çarpan kırma olayını althlon xp için hiç duymadım ki bu işi zamanında çok arastırdım..bide barton barton demeyim..:D..barton un tek espirisi fazlan cache sahip olması bu yuzden digerlerine gore aynı ghz de daha hızlı olabilmesidir..barton ların dez avantajı ise daha fazla ısınma ve daha az o.c olmalarıdır(t.bredlere gore)..

verdigim linklerde anlatıyor olayı..daha fazlası için biraz arastır derim..vaktimm olmadıgından bu kadar yardımcı olabiliom..:(

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.